推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[灌水] 擺明吹車水

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-7-23 13:41 發表

唔 係 ~~~~~
我 諗 起 D 五 行 "熟" 水 既 朋 友
插水c兄?

in love with the nature...

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-7-23 13:48 發表

NZ 果 邊 D 華 埠 小 姐 定 世 界 果 D 先??
華 埠 小 姐 讀 書 果 時 係 飛 機 識 過 一 個
去 到 返 到 香 港 係 電 視 見 到 我 先 知 佢 真 係 華 埠 小 姐
係 飛 機 到 佢 用 英 文 同 我 講 佢 係 去 j ...
選完要去無線電視再選.
尋日先知beast原來有分秘撈--婚紗攝影, 產品攝影. 佢係做adminstration接生意. 佢e+做野都秘秘密密咁. 佢買左一支 shift and tilt 的怪鏡頭. 比我問佢先講.

相關搜索目錄: 婚紗攝影

佢密謀攞全國的老麥廣告牌來做 佢同總公司傾緊.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-7-24 01:57 發表
選完要去無線電視再選.
尋日先知beast原來有分秘撈--婚紗攝影, 產品攝影. 佢係做adminstration接生意. 佢e+做野都秘秘密密咁. 佢買左一支 shift and tilt 的怪鏡頭. 比我問佢先講.
佢 有 邊 行 未 做 過

佢真係好雜. 唔怪得佢徒弟講佢最近瞓得4個鐘. 見佢日日返工都狂飲 long black. 我覺得佢似我學野慢上手生活會容易d.  至少我已經有自己的房子, 有收入就冇事啦. 佢就死供爛供, 同銀行打工.

雖然佢徒弟pass左我架車, 但係又個 lower frame brush 要整啦, 究竟什麼是 brush 呢. 我都唔好意思開口叫你幫我手. 等你唔忙上呢度見字再說吧.

相關搜索目錄: 銀行

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-7-24 22:19 發表
佢真係好雜. 唔怪得佢徒弟講佢最近瞓得4個鐘. 見佢日日返工都狂飲 long black. 我覺得佢似我學野慢上手生活會容易d.  至少我已經有自己的房子, 有收入就冇事啦. 佢就死供爛供, 同銀行打工.

雖然佢徒弟pa ...
性格所然, 冇法

相關搜索目錄: 銀行

我決定重新做人. 改左個咁濕的名.

uv 鏡?/cpl 鏡?

唔知有什麼用, 不過個鏡頭可以左右移, 同埋可以轉彎咁.

Canon TS-E 系列 或 Rollei, Senar.....etc. 我 公司同屋企好多 佢要我賣D俾佢

佢託我問你有冇 nikon 的 ts 鏡 要 wide angle. 究竟有嘜野用呢?

引用:
原帖由 HOIYA 於 2009-7-28 16:32 發表
佢託我問你有冇 nikon 的 ts 鏡 要 wide angle. 究竟有嘜野用呢?
冇~~~ Nikon 我 只 係 用 來 影 水 底 野 冇 TS 鏡......
不 過 佢 要 wide 既 TS 鏡 影 咩??
好 多 野 用 Photoshop 攪 好 過 再 唔 係 整 個 adaptec 裝 架 Nikon 上 Sinar S2 好 過 啦

佢話想影地產野, 總之嘜都影.

引用:
原帖由 HOIYA 於 2009-7-29 15:46 發表
佢話想影地產野, 總之嘜都影.
影地產洗鬼用TS鏡

1. 成功的定義:
在四歲時,成功就是不會尿在褲子上。
十二歲時,成功就是有朋友圍繞。
二十歲時,成功就是擁有性生活。
三十五歲時,成功就是賺大錢。
六十歲時,成功就是擁有性生活。
七十歲時,成功就是有朋友圍繞。
八十歲時,成功就是不會尿在褲子上。
這就是人生?那麼,人還有什麼好爭的?

2. 朋友們一起爬山,到山頂,一女生面對秀麗山河,高喊:祖國啊,我的母親!
暗戀她的男生緊跟着大喊:祖國啊,我的丈母娘!

3. 一男子要跳樓,剛趕回來的妻子大喊道:「親愛的,別衝動,我們的路還長着呢!」男子聽後,毫不猶豫嗖地跳了下去。
站在旁邊的談判專家說:「這位太太,你真不應該這樣威脅他。」

4. 兒子被媽媽痛罵,挨罵後,兒子用哀怨的眼神看着爸爸:「你為什麼要娶她?」爸爸也用哀怨的眼神看着兒子說:「還不是因為你!」

5. 一個男人幫太太買了保險,簽約後他問業務員:「如果我太太今天晚上死了,我可以得多少?」業務員答:「大概二十年徒刑吧。」

6. 一對情侶吵架。女的說:「你每一樣東西都比不上別人。」男的說:「對,尤其是女朋友。」

7. 「你看我這新的髮型看起來會不會很醜?」「不會。」「真的一點都不會?」「真的。因為妳的醜跟妳的頭髮沒有關係。」

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-7-29 16:34 發表
1. 成功的定義:
在四歲時,成功就是不會尿在褲子上。
十二歲時,成功就是有朋友圍繞。
二十歲時,成功就是擁有性生活。
三十五歲時,成功就是賺大錢。
六十歲時,成功就是擁有性生活。
七十歲時,成功就是有 ...
呢度有個廣告都好似

1 歲可以行路
16 歲有車牌
18 歲有 sex
30 歲到處去玩
40 歲有屋有錢
50 歲到處去玩
70 歲有 sex
80 歲有車牌
90 歲仲可以行路

我覺得 sex 同車牌呢度可以倒轉, 呢度d人13歲就學呢家野. 警察唔會拉的.

引用:
原帖由 HOIYA 於 2009-7-30 05:24 發表

呢度有個廣告都好似

1 歲可以行路
16 歲有車牌
18 歲有 sex
30 歲到處去玩
40 歲有屋有錢
50 歲到處去玩
70 歲有 sex
80 歲有車牌
90 歲仲可以行路

我覺得 sex 同車牌呢度可以倒轉, 呢度d人13歲 ...
NZ 法 例 同 未 滿 16 既 人 發 生 性 行 為 係 犯 法 既
點 知??? 我 老 友 係 NZ 係 讀 呢 科 架 lo
唔 係 咩 叫 學 以 致 用

原來婚紗攝影係好好搵的. 2000-6000元埋單. 我睇佢就快唔做老麥, 最近成日遲到, 上面已經有微言, 如果佢堅持就只可以做 overnight shift.

歐洲車好多都係 95. 點解日本車都係用 91 汽油? 行 95 係唔係可以行多幾k 呢?

so happy to have met old friends and new friends tonite!
Thanks 社長 for arranging everything and those who brought all those wines!  i like the jacob's creek reisling the best!!!

nite nite la... let's plan next month's gathering la!!!  

cheers, lu

in love with the nature...

引用:
原帖由 allure 於 2009-8-9 03:03 發表
so happy to have met old friends and new friends tonite!
Thanks 社長 for arranging everything and those who brought all those wines!  i like the jacob's creek reisling the best!!!

nite nite la. ...
飲 好 食 好 真 係 好
阿 Joe 大 出 血 真 係 破 費 晒
D 白 好 飲 呢   我 就 係 得 返 呢 兩 支  Reisling 係 屋 企
呢 兩 日 要 買 返 箱 補 返 D 貨
不 過 今 次 真 係 證 明 政 府 加 重 醉 駕 係 錯 既
成 班 友 守 法 唔 楂 車 去 食 飯 點 知 後 果 係 冇 晒 barke 係 咁 飲

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-8-10 11:48 發表

飲 好 食 好 真 係 好
阿 Joe 大 出 血 真 係 破 費 晒
D 白 好 飲 呢   我 就 係 得 返 呢 兩 支  Reisling 係 屋 企
呢 兩 日 要 買 返 箱 補 返 D 貨
不 過 今 次 真 係 證 明 政 府 加 ...
係呀.. 亞joe 出心出錢出力
照約定下轉大家楂哂D冇頂車出黎拉龍.
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-8-10 18:08 發表
係呀.. 亞joe 出心出錢出力
照約定下轉大家楂哂D冇頂車出黎拉龍.
有朋友問有冇人有興趣呢個星期六打邊爐喎

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-8-10 21:05 發表

有朋友問有冇人有興趣呢個星期六打邊爐喎
我應該唔得啦,
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-8-11 11:58 發表
我應該唔得啦,
問多幾個如果都唔得就要改期再戰

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。