推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-10 10:49 發表
唔知各位c兄在童年時有無在摩士公園露天劇場水池放電船仔呀.....。
最初用雪條棍自已整.後尾就玩電船仔..玩玩下仲玩到去尖沙咀漆咸道個公園水池....

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-11-10 18:04 發表
當然有去過,我哥和我好辛苦有零用錢買左架雙星模型船,佢我大家要自己砌,弄好都幾日,第一次去摩士放,就有管理員竟然話這裡不能放船的,話充公我地的船。
真係給佢取走左,好大架,唔便宜的,可憐我地細路仔唔敢 ...
我最憎呢D衰人.細路仔都蝦...

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-10 10:49 發表
唔知各位c兄在童年時有無在摩士公園露天劇場水池放電船仔呀.....。
果時邊有錢買模型吖,只有係架石船上面玩,同睇人放船仔

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-10 10:42 發表

c 兄百二蚊入幾手941,c兄好傷呀....。
計正重磅野都唔驚嘅

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-11 06:01 發表

果時邊有錢買模型吖,只有係架石船上面玩,同睇人放船仔
果時我都無錢買電船仔玩,都係睇人玩嘅.....。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-11 06:17 發表

計正重磅野都唔驚嘅
守下啦,過幾年應該會昇返,因大陸市場夠大嗎.....

引用:
原帖由 henrymast 於 2008-11-10 21:47 發表
下午約五時後, 第三座樓下籃球場有個肥女人賣豬紅, 很好食, 你們還記得嗎?
歡迎ching加入,講九棻猪紅緊係大成街果檔好味啦........。

加入這版後,好想找翻自己兒時的東頭村照片,床下底的確收埋一些。
昨天好辛苦拿翻成個紙皮箱出來,發覺都唔得幾張有東頭村環境的。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-11-6 11:05 發表

我當年同大眼仔都好friend,週末經常睇午夜場,
去新葡京打機,去愛記食粥.....
最新消息,今日係樓下見到愛記事頭婆
佢話老細阿令,已於今年仙遊

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-12 20:23 發表

我唔識佢,不過都叫做街坊,同我同佢講聲節哀順變.......

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-12 20:23 發表

街坊一場..只能說聲節哀須變.....

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-11-12 17:44 發表
加入這版後,好想找翻自己兒時的東頭村照片,床下底的確收埋一些。
昨天好辛苦拿翻成個紙皮箱出來,發覺都唔得幾張有東頭村環境的。
我都係呀, 相就揾唔到好多, 但就揾到愛治幼治園既畢業相, 好懷念.

有冇師兄/師姊都係第十一屆畢業呀?

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-9 22:10 發表

百二蚊,入咗幾手941,六十蚊入咗幾手13傻記
陰公! 豈止股票坐重艇, 重有儲咗好多年既環球基金, 跌咗起碼一半, 而家最緊要保得住份工, 同佢鬥長命  

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-11-12 22:21 發表

陰公! 豈止股票坐重艇, 重有儲咗好多年既環球基金, 跌咗起碼一半, 而家最緊要保得住份工, 同佢鬥長命  
同意C兄所講保住份工,不過係金融風暴下邊個唔使輸呀,最緊要唔好輸打嬴要,好似雷曼單野比d政棍政治化咗.......。

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-11-12 09:44 發表
22座樓下是否有振興樓酒家? 22座現在還未拆,對嗎?

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-11-13 14:56 發表

22座樓下是否有振興樓酒家? 22座現在還未拆,對嗎?
振興係19座,22座仲未拆

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-13 11:06 發表

振興係19座,22座仲未拆
原來是19座,因東头邨座數不是順序,所以我看相定位時有困難,謝謝!

振興可以賭外圍狗的?那是16定17座。
22座無茶樓的,21座好似叫英記?

當日持刀打劫橫行,我得十歲大都遇上了,晚上六時和鄰家同樣大的小孩坐升降機(即是lift喇)
架lift只停九樓和13樓,在九樓給三個賊人持刀打劫,成lift有成十幾人爆滿的呀,仲有個是拿著石油氣樽送上門。
賊仔要錢要手錶,竟然那些成人個個俾,無人反抗,我和鄰居傻仔兩個,on居居都在袋中拿出幾蚊給賊仔他們。

跟著賊仔看著架lift關門才走,架lift繼續上翻十三樓,受害者各散東西。
我就唔抵得喇,回家就打999,警察來我家調查,又帶我坐警車回黃大仙差館看慣犯照片認人,認唔到,反而我提醒回去振興酒樓看下會不會打劫完就去賭外圍狗,咁幾個便衣,真係聽我提議,一齊坐私家車去振興看,嘩,晚上星期六罷,坐滿人賭狗,可惜無我找的賊。
果日對我來說極刺激,可惜當時無寫日記。不過我今日都還記得。

我當時約十一歲炸。我和鄰居給打劫兩元罷,但我都會去報999,可憐好多大人,交錢交手錶,又根本唔報案。
果個送石油氣的工人,好大隻的,竟然又唔反抗,掉個石油氣樽落賊度,都可以做好多野。我得十歲,根本唔可以做乜。但我可以過後報案和提議去邊拉人。

後註:應是林園,不是振興

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-11-13 14:11 發表
振興可以賭外圍狗的?那是16定17座。
22座無茶樓的,21座好似叫英記?

當日持刀打劫橫行,我得十歲大都遇上了,晚上六時和鄰家同樣大的小孩坐升降機(即是lift喇)
架lift只停九樓和13樓,在九樓給三個賊人持刀打 ...
振興樓酒家,是否這家?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-11-13 22:59 發表

振興樓酒家,是否這家?
有九成似,但係咁多年都係叫振興,唔係叫振興樓

引用:

振興樓酒家,是否這家?
舊足跡兄,點解你每次post啲相唔夠一陣,就柵除啲相
莫非你有難言之忍

引用:

振興樓酒家,是否這家?
東頭村有幾間振興荼樓.....無振興樓酒家...。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-14 00:37 發表

舊足跡兄,點解你每次post啲相唔夠一陣,就柵除啲相
莫非你有難言之忍
我應同c兄所講,舊足跡c兄Post d相好快 delete 其他話題都一樣,希望舊足跡c兄可將相片擺些供大家可懷絢....。

引用:
原帖由 kentli 於 2008-11-14 00:55 發表

賭外圍狗的是19座林園
你對的,我記錯了,是林園~~~~~~~
我亞公都好喜歡去賭下的

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。