推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-29 19:15 發表

以前週圍都係舖頭,相當方便,依家集中哂,
反而無咁過癮 各位師兄,如果有舊相,放上嚟大家懷舊一吓
假期揾揾

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-30 22:50 發表

假期揾揾
係網上揾到,佢話係東頭村,但睇嚟睇去究竟第幾座????

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-31 18:47 發表

係網上揾到,佢話係東頭村,但睇嚟睇去究竟第幾座????
我覺得唔似東頭村......﹖

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-31 22:13 發表

我覺得唔似東頭村......﹖
有些印象.好似在橫頭磡版區見過.東頭村就好像唔多似.....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-31 22:59 發表

有些印象.好似在橫頭磡版區見過.東頭村就好像唔多似.....
係咩﹗c兄向橫頭磡區見過,又好像似橫頭磡......﹖

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-31 23:04 發表

係咩﹗c兄向橫頭磡區見過,又好像似橫頭磡......﹖
我還未開版時.在橫頭磡版區也發過帖.唔記得係邊位師兄上傳過的.希望冇記錯啦....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-31 23:44 發表

我還未開版時.在橫頭磡版區也發過帖.唔記得係邊位師兄上傳過的.希望冇記錯啦....
我都有入橫頭磡區回帖,但未見過尼張相......。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-1 12:55 發表

我都有入橫頭磡區回帖,但未見過尼張相......。
住咗40幾年,居然認唔到,如果真係東頭村
最大可能係19座

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 14:09 發表

最大可能係19座
真係失禮......﹗真係認唔到......。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-28 19:11 發表

張相唔記得係邊度影,不過應該係90年影嘅
大眼仔依家係天馬苑住
細文係咪仲有個妹叫秀珠架? 有啲記憶, 但唔肯定

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-11-1 15:17 發表

細文係咪仲有個妹叫秀珠架? 有啲記憶, 但唔肯定
細文有幾個妹,我都唔知邊個打邊個

呢張相一定唔係63年基聖

呢張係69年16座,留意鐵絲網

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 20:23 發表
呢張係69年16座,留意鐵絲網
比較前後兩張相, 棵樹在前一幅大很多, 可能差十年, 接近八十年代, 而各層騎樓無浪衫, 無盆栽, 掛物, 似已掉空, 應接近拆卸, 唔知對否??
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

無線都41年台慶,我仲記得當年睇無線開台要係隔離街坊處睇......因屋企無電視機.........

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-1 21:55 發表
無線都41年台慶,我仲記得當年睇無線開台要係隔離街坊處睇......因屋企無電視機.........
16座2樓有一間(向17座)相當早裝無線,68,69年經常
有一大班人係門口,比人用掃把打(本人包括在內)

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 22:48 發表

當年d電視機大大座......座地嘅仲有度門......。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 22:48 發表

我就響樓下士多比錢睇..最鐘意睇就係大力水手...

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-11-1 23:57 發表

我就響樓下士多比錢睇..最鐘意睇就係大力水手...
我就響隔離街坊睇電視...........。

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 14:09 發表

最大可能係19座
我覺得唔似東頭村,
因為東頭村大部份都係七層或八層大廈,
呢度得六層! 

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-1 21:55 發表
我屋企有電視,不過睇唔到麗的既幪面超人,
要去人地門口睇.....

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-11-3 12:20 發表

我屋企有電視,不過睇唔到麗的既幪面超人,
要去人地門口睇.....
我屋企第一次買電視機,當日送機到我屋企時正好播緊吉田嘅咸蛋超人.......

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-3 12:28 發表

我屋企第一次買電視機,當日送機到我屋企時正好播緊吉田嘅咸蛋超人.......
你仲記得吉田呀, 我已經忘記了!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-11-3 17:07 發表

你仲記得吉田呀, 我已經忘記了!  h:" />h:" />
唔係呀﹗最早就係超人吉田,跟住超人亞鄉,七星俠,超人A,超人太郎及超人佐菲.....。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-3 18:00 發表

唔係呀﹗最早就係超人吉田,跟住超人亞鄉,七星俠,超人A,超人太郎及超人佐菲.....。
超人吉田,無記錯應該係68年69年
最經典一幕,揸住匙羹變身

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。