推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-22 20:56 發表

喪權因為年紀大,輩份高,現在人人都叫佢做B叔,
阿佩嫁咗去澳洲,依家有兩個女,(相中間企係度果兩個)  
佩佩終於大個女啦,仲結婚生女添,
聽番老朋友既消息,真係好Touching,想喊!  

喪權都唔係好大姐,我應該大過佢! 

仲有一位姐姐仔,高高地,短頭髮(當時),同佩佩好Friend,
唔記得佢叫乜野名,淨係記得佢有個弟弟叫阿輝!  

以上三位老友,小弟曾經同你地幾位打過無數次麻雀,
你地好嗎,希望你地永遠健康,快樂!  

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-22 23:31 發表
難得.難得..恭喜你們可以街坊相認..真的替你們高興.....
真係好開心,無諗過隔左廿幾年,
竟然可以聽番佢地既消息.....

回復 223# 的帖子

仲有呀,佩佩咁靚女,
生兩個女都好靚呀!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 14:35 發表

真係好開心,無諗過隔左廿幾年,
竟然可以聽番佢地既消息.....
社會進步.科技發達.須說網絡世界廣闊.但有時.這麼近.又那麼遠......

相見.相認.是一種緣份.真的是要珍惜當下.......

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-23 07:45 發表

社會進步.科技發達.須說網絡世界廣闊.但有時.這麼近.又那麼遠......

相見.相認.是一種緣份.真的是要珍惜當下.......
小羔羊,

真開心你們東頭邨街坊可以在這裡相認.

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 14:33 發表

佩佩終於大個女啦,仲結婚生女添,
聽番老朋友既消息,真係好Touching,想喊!  

喪權都唔係好大姐,我應該大過佢! 

仲有一位姐姐仔,高高地,短頭髮(當時),同佩佩好Friend,
唔記 ...
高高地,個細佬叫阿輝,同阿佩好friend,一定係叫阿玲
仲有阿嫻同飛仔文,你識唔識?我想問吓你當時係邊度打牌??

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-23 18:33 發表

高高地,個細佬叫阿輝,同阿佩好friend,一定係叫阿玲
仲有阿嫻同飛仔文,你識唔識?我想問吓你當時係邊度打牌??
係呀,好似叫X婆玲呀,
阿嫻就有些少肥,個樣都幾靚架,
飛仔文梗係識啦,不過,佢好似唔係住2樓喎?? 

我地幾個咪係2樓樓梯口打牌囉! 

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 18:44 發表

係呀,好似叫X婆玲呀,
阿嫻就有些少肥,個樣都幾靚架,
飛仔文梗係識啦,不過,佢好似唔係住2樓喎?? 

我地幾個咪係2樓樓梯口打牌囉! 
可否告知點樣稱呼

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-23 19:03 發表

可否告知點樣稱呼
莫非你就係喪權??  

回復 233# 的帖子

其實講到呢度,你應該估到我係邊個!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 19:56 發表

莫非你就係喪權??  
喪權(B叔)依家住係我隔籬,17座果時又係住係我隔籬
以前我同佢地都係成日打牌,我無理由唔識你?

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-23 20:10 發表

喪權(B叔)依家住係我隔籬,17座果時又係住係我隔籬
以前我同佢地都係成日打牌,我無理由唔識你?
記憶中,我應該無同你打過牌,
不過,如果你想知道我係邊個,你可以問喪權,
佢應該記得我這個老朋友!  

仲有,比多些少貼士你,
喪權曾經溝過19座既一個女仔,叫阿瓊,去過街,睇過戲,
呢件事,唔多人知,我係其中一個!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 20:18 發表

記憶中,我應該無同你打過牌,
不過,如果你想知道我係邊個,你可以問喪權,
佢應該記得我這個老朋友!  

仲有,比多些少貼士你,
喪權曾經溝過19座既一個女仔,叫阿瓊,去過街,睇過戲,
呢件事, ...
啱啱打電話比阿B叔,佢都話唔記得

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-23 20:49 發表
啱啱打電話比阿B叔,佢都話唔記得
佢條友仔真係老人痴呆,
想當年我同佢係17座地下,愛記食夜粥,
屎坑強想黎打我,佢即刻幫拖,禁住佢....

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-10-23 15:57 發表

小羔羊,

真開心你們東頭邨街坊可以在這裡相認.
多謝....那種感覺真係好難邢容..

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 23:26 發表

佢條友仔真係老人痴呆,
哈哈..年紀大了.記性比較差.我都係...

比些時間吧.佢應該會記得的...

回復 241# 的帖子

我都 "鄧" 你們高興, 十年人事, 咁樣重逢, 人生那得幾回.....

引用:
原帖由 迷途小羔羊 於 2008-10-24 00:40 發表
哈哈..年紀大了.記性比較差.我都係...
比些時間吧.佢應該會記得的...
咁又係,都咁多年囉,唔記得都係正常既!  

引用:
原帖由 lamlamchem 於 2008-10-24 01:00 發表
我都 "鄧" 你們高興, 十年人事, 咁樣重逢, 人生那得幾回.....
唔止十年啦,計起黎,都有廿四,五啦,
個時係靚仔,而家已經係阿叔啦!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-24 09:39 發表

咁又係,都咁多年囉,唔記得都係正常既!  
唔應同C兄啦,因我自巳對當年發生喞事同人都好有記憶。

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-10-23 23:26 發表

佢條友仔真係老人痴呆,
屎坑強亦都住係我隔籬,不過結婚搬走咗,
佢細佬屎坑權做咗柳記,守壁屋,愛記事頭婆,仲健在
B叔舊年生咗個仔,我無乜理由唔識你,你究竟係邊一位呢???

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-24 18:03 發表

屎坑強亦都住係我隔籬,不過結婚搬走咗,
佢細佬屎坑權做咗柳記,守壁屋,愛記事頭婆,仲健在
B叔舊年生咗個仔,我無乜理由唔識你,你究竟係邊一位呢???
愛記事頭婆仍然健在,佢而家做邊行呀?

我係住係七樓既,同埋五樓既大眼仔一齊玩既,

咪住,我想問下你,你係男仔定女仔?? 

我既經歷係讀愛治幼稚園, 至光小學, 學校會幫我哋揾類以助養者, 考試成績好, 外國會寄啲圖晝書或美金來, 我啲書仲keep到巳家, 亦因此愛上閱讀, 自畢業後從事出版印刷至今, 東頭邨是我充滿回憶既地方. 想不到有同志係到

相關搜索目錄: 印刷 幼稚園

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-9-12 21:31 發表

我住係十七座,一住就十多年! 

你呢,住係邊座呀?? 
我都係17座, 住3樓, 你幾樓呀?

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-25 00:28 發表
我既經歷係讀愛治幼稚園, 至光小學, 學校會幫我哋揾類以助養者, 考試成績好, 外國會寄啲圖晝書或美金來, 我啲書仲keep到巳家, 亦因此愛上閱讀, 自畢業後從事出版印刷至今, 東頭邨是我 ...
你好..又多了位街坊了...

相關搜索目錄: 印刷 幼稚園

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。