推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

黃大仙

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-14 00:42 發表

每一次都係咁,做人唔駛咁孤寒,啲相放一陣就柵除
舊足跡兄,請你以後都唔好再post啲相上嚟
舊足跡兄,原來有苦衷,請原諒本人出言不善

係網上面揾到,留意龍翔道,只係去到沙田坳道

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-16 08:49 發表

舊足跡兄,原來有苦衷,請原諒本人出言不善
有苦衷,可唔可以講下.....。

各位CHing有無印象英京茶樓、美味齋及鳳鳴燒腊等食市呀....。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-17 12:40 發表
各位CHing有無印象英京茶樓、美味齋及鳳鳴燒腊等食市呀....。
英京真係唔記得左係邊座添!!
美味齋係咪係第5座定第6座呀?
鳳鳴就搬左入黃大仙中心啦~~不過又再俾領匯逼到入街市中間....以前佢地d琵琶鴨好正架,依家都食唔番囉....

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 mandy 於 2008-11-17 19:08 發表

英京真係唔記得左係邊座添!!
美味齋係咪係第5座定第6座呀?
鳳鳴就搬左入黃大仙中心啦~~不過又再俾領匯逼到入街市中間....以前佢地d琵琶鴨好正架,依家都食唔番囉....
英京就係十七座。
美味齋而家就搬咗去鳳凰新邨.....。
鳳鳴都係搬咗去鳳凰新邨。

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-17 21:43 發表

英京就係十七座。
美味齋而家就搬鬙h鳳凰新h.....。
鳳鳴都係搬鬙h鳳凰新h。
鳳鳴仲係街市入面魚檔隔離喎?

引用:
原帖由 mandy 於 2008-11-17 23:46 發表

鳳鳴仲係街市入面魚檔隔離喎?
我未入過黃大仙街市,所以唔知鳳鳴係街市裹邊,不過我老豆都係幫襯鳳凰新邨果檔.....。

七十年代

回復 27# 的帖子

檔炸牛丸 ,真係好好味 ..... , 不知現在搬了什麼地方 , 好想,,好想..再食.

回復 108# 的帖子

thanks, I left WTS during the early 80's and things changed reapidly after that, I have never visited the place I grew up (WTS) since then....thanks for sharing these memorable photos.

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-14 00:42 發表

每一次都係咁,做人唔駛咁孤寒,啲相放一陣就柵除
舊足跡兄,請你以後都唔好再post啲相上嚟
令人懷念的好帖

但原來有好多相已經刪除左, 點解呀~

好想睇呀~可唔可以重post...?

引用:
原帖由 wongleungkin 於 2009-1-1 19:34 發表

令人懷念的好帖

但原來有好多相已經刪除左, 點解呀~

好想睇呀~可唔可以重post...?
More photos.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回復 138# 的帖子

Thanks

回復 32# 的帖子

我小時讀基德小學,我住响32座,日日都經過果檔牛什,真係好好食

回復 6# 的帖子

第1張相應該係28, 29, 30座,我住32座,成日踏單車沖上條去個停車場

回復 76# 的帖子

沒滑梯,只有個足球場同籃球場,我住32座,成曰响果度踏單車

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-10-4 12:19 發表

C兄仲記唔得"果"舊大石,兒時都有係到玩過。
me too.............

最左的那一幢地下是不是幼稚園,我應該在那裡讀幼稚園的...........

相關搜索目錄: 幼稚園

常被網友誤為出會巡遊的照片!!
大家知道這是何處嗎?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 mandy 於 2009-1-18 23:38 發表
常被網友誤為出會巡遊的照片!!
大家知道這是何處嗎?
好像看過 mandy 姐介紹是67年暴動的東頭村,希望沒有記錯.

引用:
原帖由 Aman755 於 2009-1-19 00:01 發表

好像看過 mandy 姐介紹是67年暴動的東頭村,希望沒有記錯.
對!這是67年的暴動,但這堥瓣ㄛO東頭村。

再貼一張同地遠景,大家是否已認出此處呢?

唔知係唔係黃大仙(由左至右)26,17,18,19座?
引用:
原帖由 mandy 於 20-1-2009 11:15 PM 發表

再貼一張同地遠景,大家是否已認出此處呢?
꼬라지 하고는..psn:nch1080i...오지웅....ㅎㅎㅎ....ㅋㅋㅋ

引用:
原帖由 吳講得 於 2009-1-21 00:03 發表
唔知係唔係黃大仙(由左至右)26,17,18,19座?
全對!右邊就係基協中學。
當年成條大成街,東頭村道及彩道一帶都有暴動,在樓上望落黎真係當睇戲咁呀!
再貼張大成街房署宿舍及摩士公園一帶照片。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。