推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[原創] 太古漢文學校

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 12:41 發表
M齊晒, 冇得玩!
最高的是三水塘,又叫沙池,我九歲那年,差点把我浸死,現在還有遺跡可看,對下是集水區的引水道,跟着是大水塘,右邊可見到太古漢文學校,最右手那座就是我兒時住過幾年的舊居。在左手山上其實重有一個小水塘,還有少少見到。

回復 251# 的帖子

大難唔死,必有後福,所以咁靚仔苤I總而言之,M日你做頜隊冇得走﹛C

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 11:52 發表
順德人話齋,邊薯呀!
地点,各位估吓先,等我今晚先開估。

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 11:52 AM 發表
順德人話齋,邊薯呀!
Saiwanho?

引用:
原帖由 choihung 於 2009-3-11 21:56 發表

Saiwanho?
西灣河那個位置呢?

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 13:42 發表
大難唔死,必有後福,所以咁靚仔苤I總而言之,M日你做頜隊冇得走﹛C
比老何讚完 ,有小小衝動,如果人齊,可組識一太古懷舊探訪团,可走遍各大舊点,如東,西閘位,上山看各水塘位,太古360位,等等

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 10:59 發表

大哥, 府上近梭亞道ma, 我在那裡出世, 好耐未去過, bin個weekend方便, 通知聲。真替散不值,最吹脹系碎股.
有禮  那裡敢大哥!何兄  就在梭亞道後面  我每天都要經過  星期請六過來舊地飲茶懷緬過去。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-11 23:49 發表
西灣河那個位置呢?
西灣河遠望山上的建築物是現時鯉魚門公園。

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-12 00:04 發表
西灣河遠望山上的建築物是現時鯉魚門公園。
YES ar 鯉魚門渡假村。

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-11 23:57 發表
比老何讚完 ,有小小衝動,如果人齊,可組識一太古懷舊探訪[,可走遍各大舊,如東,西閘位,上山看各水塘位,太古360位,等等
靜候指示!

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-12 00:00 發表

有禮  那裡敢大哥!何兄  就在梭亞道後面  我每天都要經過  星期請六過來舊地飲茶懷緬過去。
僅遵尊命。when &  where pls inf. by e貓。

p.s. Law記 來相睇ah..........

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-12 10:25 發表

僅遵尊命。when &  where pls inf. by e貓。

p.s. Law記 來相睇ah..........
我話俾老婆聽係去睇相乍.......

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-12 10:17 發表

靜候指示!
老何持大旗,約齊太古"粉絲",我做哎喲so-called無牌導遊,OK la

太古船塢全景。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

LAW 記,大哥 :明日準時, 十字加 處見.
兒時我常LAY系度, 嚇我哥AND姊, 有次嚇左白燕一跳, 哈....哈.........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-13 11:17 發表
兒時我常LAY系度, 嚇我哥AND姊, 有次嚇左白燕一跳, 哈....哈.........
明天唔好咁對我wo18:00前到

回復 264# 的帖子

LAW記  西灣台咁正 ,難怪你發開口夢,令尊肯升職,就咁OK LA, 不過我好尊重你DADDY, 有鶗y
講鶗y, 正人君子.

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-13 13:27 發表
LAW記  西灣台咁正 ,難怪你發開口夢,令尊肯升職,就咁OK LA, 不過我好尊重你DADDY, 有鶗y
講鶗y, 正人君子.
真系担mud唔偷食那仲人,個度成千尺屋,又大又舒服,恨死隔籬呵...如今已成追憶。

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-13 11:17 發表
十字框這地點搭了一所配鎖匙的小檔子  這條路面現時已酥上橙紅色  唔知白燕有冇見到

[quote]原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-13 00:39 發表
太古船塢全景。 [/quote圖中間山上的建築物,正是西灣台,高級職員宿舍,山上還有,愈高愈高級。

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-11 12:41 發表
M齊晒, 冇得玩!
老何,努何,努力阿何,再揾過law,会有新發現,你得嘅

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-13 00:39 發表
太古船塢全景。
這一張不是獨立的, 按線索是一輯港島沿岸航空照, 已追查三個多星期,有三蝵u都斷左, 只係唔份氣, 付錢就有齊,
希望有零碎的流落於網上.

內子要睇屩I解10兄弟中四眼仔唔系你, 固下午她亦來趕熱鬧.

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-14 09:02 發表

這一張不是獨立的, 按線索是一輯港島沿岸航空照, 已追查三個多星期,有三蝵u都斷左, 只係唔份氣, 付錢就有齊,
希望有零碎的流落於網上.

內子要睇屩I解10兄弟中四眼仔唔系你, 固下午她亦來趕熱鬧.
老何阿嫂,信啦................四眼仔唔係我

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-14 23:04 發表
老何阿嫂,信啦................四眼仔唔係我
內子話, 一眼就知你系講真話,因令u堂話比佢知. 另山間馬騮原來咁高大威猛.

Check e貓 honey到左.

Choihung 滄海桑田

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。