推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[檔案] MORRISON, HEDDA照片中的彩虹鸷,啟德及調景嶺的人與事

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-19 11:41 PM 發表
彩虹村一堆  唔知有冇貼錯!

謝謝西兄!

回應大隻西

你說的﹝吸血鬼﹞英國軍機, 飛行時在空中發出尖銳聲音, 很快很威猛, 相信很多年青人都不知道 !

回應大隻西 及 choi hung 兄

您們的 圖片 及資料 很珍貴 呀 !!

Further to #103

Just found that Choihung is a lady. My apology to Ms Choihung !

引用:
原帖由 dominionya 於 2009-4-26 20:10 發表
Just found that Choihung is a lady. My apology to Ms Choihung !
How you know Choihung is a lady 網上世界好趣怪,明明叫老何嘅一的都唔老,思想重鬼咁Yeah,明明叫大隻西嘅就一的都唔大隻,所以彩虹未必是lady law,對否?

引用:
原帖由 dominionya 於 2009-4-26 18:32 發表
你說的﹝吸血鬼﹞英國軍機, 飛行時在空中發出尖銳聲音, 很快很威猛, 相信很多年青人都不知道 !
dominionya說的什是  每次都是聽到聲才跑出屋外看  但都已過了頭些。

引用:
原帖由 choihung 於 2009-4-25 19:16 發表

謝謝西兄!
lady Choihung 多些來發言啊

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-26 23:49 發表
How you know Choihung is a lady 網上世界好趣怪,明明叫老何嘅一的都唔老,思想重鬼咁Yeah,明明叫大隻西嘅就一的都唔大隻,所以彩虹未必是lady law,對否?
老何兄今日過來請我飲茶  真係唔話得

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-28 00:22 發表
老何兄今日過來請我飲茶  真係唔話得
咁Happy,下次佢会請我食八爪魚

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-19 23:41 發表
彩虹村一堆  唔知有冇貼錯!

Thanks!!!  令我想起小時候跟爸媽由彩虹行去新蒲崗"好旺景"飲早茶

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 algg 於 2009-4-28 17:22 發表

Thanks!!!  令我想起小時候跟爸媽由彩虹行去新蒲崗"好旺景"飲早茶
咁有無去過新蒲崗"新都"飲茶?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 dynmv 於 2009-4-28 21:57 發表

咁有無去過新蒲崗"新都"飲茶?
nope: ) 好旺景was our 1st choice!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-26 11:49 PM 發表
雖然天有不測之風雲,還沒到女人忽然變男人的階段!

引用:
原帖由 dominionya 於 2009-4-26 08:10 PM 發表
No problem!  I didn't post as many photos as others.  You should thank the others.

引用:
原帖由 algg 於 2009-4-28 05:22 PM 發表

我也有去過好旺景,通常是去完啓德遊樂場玩就去飲茶

其他去得比較多是公爵和百樂。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-28 12:15 AM 發表
lady Choihung 多些來發言啊
有時間就一定過來。

HEDDA NE 張究竟在九龍BIN 度呢?

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-6 11:57 發表
http://ids.lib.harvard.edu/ids/view/view/6179043?width=1200&height=948&res=3&viewheight=948&viewwidth=1200
九龍城,遠處背景是大風坳,柏架山是也。

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-5-6 01:32 PM 發表
kowloon city??? so many hills???

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-5-6 13:32 發表
我覺得呢度係  我地連埋老何同亞嫂飲茶果度!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-6 11:57 發表
http://ids.lib.harvard.edu/ids/view/view/6179043?width=1200&height=948&res=3&viewheight=948&viewwidth=1200
應是九龍城未發展前、山多、村多。

引用:
原帖由 choihung 於 2009-4-30 21:45 發表

我也有去過好旺景,通常是去完啓德遊樂場玩就去飲茶

其他去得比較多是公爵和百樂。
oh, u were the girl on next table!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-29 08:53 發表

時移勢易, 適者生存。視乎各自咹件,走與晤走,一本通勝,年年都要換。
何兄幸會,小弟新來,不知"江湖三女俠"原來已經過期,不能回帖。不惴冒昧,來此與何兄一見。小弟於1960年開始在九龍城公園(機場側)小童群益會圖書館借閱書本,其中以武俠小說為主,又集中於借金、梁兩大家的名作。當時小弟尚未升中,不覺距今已五十年矣。閱何兄帖,感兄博學多識,盼能相與懷舊,不亦樂乎?

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-5-7 16:38 發表

何兄幸會,小弟新來,不知"江湖三女俠"原來已經過期,不能回帖。不惴冒昧,來此與何兄一見。小弟於1960年開始在九龍城公園(機場側)小童群益會圖書館借閱書本,其中以武俠小說為主,又集中於借金、梁兩 ...
有朋自遠方來(真系夠晒久遠,50s年代)不亦樂乎! (何只樂,已經上頭)

老兄, 你系bin處街坊,城寨,九龍城, 馬頭圍,13街。我個圖書証系6號, 開張第一日下午由大眼而前禿的張姓管理員所發.你講的經典位於入門右手
第四個窗下底層鶖.睇到口渴, 有冇行去球場方便處飲水喉水呢. 曾否在未有世運公園前那大笪地睇人賣武(伙記, 打鑼........打鑼,各位叔伯兄弟..)
九龍仔世界童軍大露營有諝[否,我系何紅京45旅。

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-7 19:47 發表

有朋自遠方來(真系夠晒久遠,50s年代)不亦樂乎! (何只樂,已經上頭)

老兄, 你系bin處街坊,城寨,九龍城, 馬頭圍,13街。我個圖書証系6號, 開張第一日下午由大眼而前禿的張姓管理員所發.你講的經典位於入門右手
...
Wa........ Ne Bin 都一樣,好人氣wo ,but 非洲回憶錄,好似收左旗

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。