推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[桑拿浴室] 東方水匯桑拿(The Sauna and Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
Thanks for your impressive report, though I'm not active in Sauna but it is always glad to read your report.  

多謝貓兄,久遺喇!

thanks for your report
havent been to sauna for a long time
mind PM me some BG info abt this place?
thanks!!!

係咪真係有Spa做
定係淨得大池呢?

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 booshi 於 2009-11-11 02:15 發表
係咪真係有Spa做
定係淨得大池呢?

hot and cold pools, massage service, no real spa service offered as yet.

God's mill grinds slow but sure.

昨天正式開張, 開始有10 pm 44X 及 12 點 38X 的特價.
God's mill grinds slow but sure.

nice for me, need to try try for sure n report!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-11-17 03:00 發表
昨天正式開張, 開始有10 pm 44X 及 12 點 38X 的特價.
咁樣價錢reasonable d! $38x 真係好ok, 不過聽d c fu講個場夜左好靜! 上次去做左*(, 覺得好面善, 但唔記得於邊個場見過?

引用:
原帖由 高射炮 於 2009-11-17 15:23 發表

咁樣價錢reasonable d! $38x 真係好ok, 不過聽d c fu講個場夜左好靜! 上次去做左*(, 覺得好面善, 但唔記得於邊個場見過?
我地以前談過洗頭水選擇及冷氣過了凍問題似已有所改善
師兄不妨再去.

d r 貼屎方式,不敢恭維

Hope see more regarding these information

I hope to see more regarding these information

引用:
原帖由 gowentgone 於 2009-11-18 00:49 發表
d r 貼屎方式,不敢恭維
好彩無r 我, 只是放下碟在我旁.

支持貓兄支持貓兄支持貓兄支持貓兄支持貓兄

引用:
原帖由 arowana 於 2009-11-19 02:08 發表
支持貓兄支持貓兄支持貓兄支持貓兄支持貓兄
Thank you.

回復 31# 的帖子

good news, so cheaper after 10pm and even cheaper after mid-night 12:00?  Thanks brother.

一個咁靚嘅場,如果可以改善& update 吓啲管理慨念,都不失為一個好地方

引用:
原帖由 gowentgone 於 2009-11-22 13:56 發表
管理慨念,
In what sense of business sense? Can you elaborate please?

我是在11月初試業期間落過去,只想分享所見所聞...

~ 好欣賞正門到接待處樓梯上面兩盞波波吊燈

~ 接待處好大

~ 更衣室好寬闊,地板不是用木而是細瓷磚仔,員工招呼幾好

~ 水池區又係好大大 ...49度水溫大池,全池似開左能量機不斷有泡泡,今次沒時間浸,下次要試下先,另一細池是9度冰池,有涼茶、大菜糕、生果...供應

~ 九隔淋浴間又係那麼寬闊,多種洗髮水沐浴露任君選擇,我就試下成龍推介的霸王牌啦!

~ 進入休息室仲大大大大大,分左好多區,梳化坐得好舒服,唔似那些大型梳化坐落去有墮下去的感覺,每座位都有獨立LED TV

~ 女侍應穿花花衫黑色背心裙子,多位女主任/PR著海藍色套裝,仲有便裝美容師和按腳阿叔

~ 坐低叫了杯甘筍汁,看看餐牌,都有好多食品選擇,我也叫了肉絲炒麵。阿叔就埋來問我按腳嗎? 不用了~ 跟住一位靚女美容師埋來問: 採耳嗎? 修甲嗎? 我話不用了~ 她於是說有20分鐘免費按手,試試嗎? 好呀! 初來步到,有位靚女陪下傾下都好呀  

~ 她說是由港島另一場轉來的,按功不俗喎!  唔係摸摸下架! 從她處知道一些這新場的情況,如...全場佔地三萬呎,有女賓部,男女可共用休息室,有6間VIP房,試業期仍可免費使用,遲些可能要收$150/鐘

~ 按完圈了小收費俾她,一位熟識的面孔出現,哈哈! 原來在別場認識的她來了這裡做,於是和她閒聊幾句便入房

~ 她帶我看看VIP房,找次約幾位女朋友來用先  又見到有餐廳,幾張卡位方便進餐用

~ 入到按摩室,同前身新龍濤樂一樣,房間很寬敞,牆壁有條龍做裝飾,古典樂曲飄揚,技師是我所熟識的,異地相逢多親切,先來個抱抱! 技師制服是白底深藍色短袖和側面、深藍色裙褲,看來很大方得體

~ 再享受她舒情按摩,最後才發覺我所穿的褲子開丫有三幾吋,方便技師推油!   90分鐘真快過,她送到我出去,我也趕時間穿過休息室直入淋浴間沖身後便離去。 下次要坐低飲湯吃晚飯了!

埋單: $570 (雙鐘試業優惠收費) + $50 (按手小費) + $300 (技師代支) + $30 (LOCKER) = HK$950

相關搜索目錄: 美容

回復 43# 的帖子

要俾$300 tips 咁多!? 係咪"規定"按鐘俾果種!?

八掛一問... C Hing 係咪個個week都去dup骨的?! 好似大部份尖咀的spa or sauna 你都去過咁滯!?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-11-22 18:39 發表

In what sense of business sense? Can you elaborate please?
we spend money in HK ,it should be different to spend $$ in China,that's what I recommand  

代支多少沒有規定的
我俾多點是作為祝賀她轉新場而已

係呀! 我無骨不歡架

引用:
原帖由 gowentgone 於 2009-11-23 02:14 發表

we spend money in HK ,it should be different to spend $$ in China,that's what I recommand  
其實香港場剩下仍吸引到我的只是人的親切感.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-11-23 12:16 發表

其實香港場剩下仍吸引到我的只是人的親切感.
this is what i can't feel it in this place till this moment
seem we are reunion to China

引用:
原帖由 gowentgone 於 2009-11-23 12:36 發表

this is what i can't feel it in this place till this moment
seem we are reunion to China h:" />h:" />h:" />
講開, 我第一次落水匯, 招呼我的locker 叫得出我姓,話以前係大豪客招呼過
但我去的的候已是八年前.   有時係別處撞翻d 主任或侍應升了主任,
記唔起人地名了,相認時有點尷尬.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-11-23 12:44 發表

講開, 我第一次落水匯, 招呼我的locker 立場叫得出我姓,話以前係大豪客招呼過
但我去的的候已是八年前.   有時係別處撞翻d 主任或侍應升了主任,
記唔起人地名了,相認時有點尷尬.
you must be 大豪客

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。