推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
NO  QUESTION  PLEASE.

NOTED?

CHECK PM  PLEASE.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-10 13:34 發表
入V 房,
反陷自己於不利境地.
好深……
But understand “no question”

locker guys 就算新入行
係度做左幾個月
應該早已悟出, work out,
開櫃後如何利落順暢的起手,
相對客人的企位角度.

米一開櫃後就轉身去報匙! h:" />
就算人客DIY,
開櫃後窱, 等鎖櫃呀?h:" />
衣架拿下來放在那內勾嘛.
每次拿一個放在勾上呀? h:" />

毛巾呢? 一定幫到我圍? 有客後上咁點?
放定一條毛巾在小bench 邊啦.

我唔知未取匙嗎?
要交給我等我放入袋
咁我放入,咁心急拉鏈做咩呀?
我都未縮手指. h:" />
真係俾「輕車」了. h:" />
你直接放匙入袋就得啦,
我的手不是拿著袋嗎?

講左幾多次? h:" />

另一次我後上,
全區只得一locker,
佢本來服侍緊一客穿衣,
佢撲來幫我開櫃,
立即撲回去那客.

等我成日話:
有客, 我自己得, 去跟吧.
輪到我需要時,
就真係繼續「去跟」.

部長智叔係度,
就做足晒野.

同智哥講:
係度見到我,唔好
搶左locker幫我做既野.
叫locker serve 我,
自己在旁睇佢點做.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-10 15:12 發表
等我成日話:
有客, 我自己得, 去跟吧.
輪到我需要時,
就真係繼續「去跟」.
生手既表現, 其實呢d只係provide service既基本野。我成日覺得係而家香港人既quality有問題, 定只不過係人手不足呢? 上次去(lunch time)都只係見到一個Locker, 之前都覺有兩個或以上架!!

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-6-10 16:00 發表

“生手” 既表現, 其實呢d只係provide service既基本野。我成日覺得係而家香港人既quality有問題, 定只不過係人手不足呢? 上次去(lunch time)都只係見到一個Locker, 之前都覺有兩個或以上架!!
可能貓兄有好長好長故事內情, 我唔插咀啦

不過你講開服務, 不同場合店舖性質 (唔止講桑拿), 我都遇過部份服務員忽然 hang 機, 一般我都覺得冇乜大不了, 不過如果持續係咁, 又或者下次回頭都仲係咁, 我都當然會唔高興

如有某主管, 平時間中主動同我傾計,
但一有客, 說:「唔好意思, 我跟跟個客」,
我自會說隨便.

但如該主管事前收到我request,
但我到場後, 他/她不得閒,
是否也應部署定我有人「跟」呢?
還是等開會十分鐘後得閒才來跟?

如果全場只剩一公關, 這位亦一時難分身,
咁這位公關為何不可用耳機向開緊會的
大大, 大大大, 大哥大姐救助?
「拔」一個出來跟我只需一分鐘,我通情達理
知道我想的時間安排就大可能
防止了下一單的時間H誤.

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-6-10 16:22 發表

可能貓兄有好長好長故事內情, 我唔插咀啦
總之他們想想他們的集體責任吧.

好了, 在V房, 一切終於安頓後,
稍後, 其中一個服務我的人員,
因無心之失, 差D   令我血光之災.
我某身體部位至今仍隱痛!

但我不想怪這個人, 因我一向視其為朋友,
但我想說:

昨晚連翻人為失誤加這意外在我身上,
我真黑.

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-6-11 19:44 發表
Is Some PR they have some heart problem in between
such as some old pr & new pr
that why make the things worse?
連你都唔關心我.

今晚就夠鐘開波,
無謂阻人招呼.

Thanks for sharing

無睇波, 照早起.

有次有某桑拿職員同我講:
今時今日客好實際, 仲邊有去係為左撐員工?

今次做左ong dog dog!

相關搜索目錄: Dog

我已有在幾個員工的層次上
被taken for granted 之感.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。