推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-11-3 05:23 PM 發表
他真的很聰明, 和龍虎門的編劇一樣聰明, 我要搵魔鬼黨, 就直接搵魔鬼黨啦! 駛乜搵藍浪呢?

不過聖上到等增加勢力為了對付誰才是最重要的.

所以我十分不明老妖點解會死?因為羅剎教自己咁多野攪(救老邪神), 冇 ...
呢個完全冇可能,點可能通天教有風聲漏到俾爛仔門知?白蓮教都未收到風老邪被通天教捉左,班爛仔憑乜收風?
最大可能只會係星宿、拜火、金如來三方人馬又去踩場殺人拎獎金,殺左老妖,如果係真的話,老黃就仆街到喊,可能聽到我地成日話冇人死,就走去整死一兩件以為可以安撫讀者,呢d 敷衍手法證明個肥鬼又仆街又冇腦,班廢編劇冇料淨係識上來收風,學咩人寫書,早早收皮算啦!

可能下期老黃又話老妖係死於突發性心臟病...到時真係大嗌吹漲
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-11-3 22:35 發表

呢個完全冇可能,點可能通天教有風聲漏到俾爛仔門知?白蓮教都未收到風老邪被通天教捉左,班爛仔憑乜收風?
最大可能只會係星宿、拜火、金如來三方人馬又去踩場殺人拎獎金,殺左老妖,如果係真的話,老黃就仆街 ...
講得有道理
音樂無界限

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-3 22:30 發表

不過論武功,老妖同白骨應該差唔多喎..........
白骨堂堂一個大教派的丞相,無理由跟老妖同一水平,點都高d!

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-11-3 17:23 發表
他真的很聰明, 和龍虎門的編劇一樣聰明, 我要搵魔鬼黨, 就直接搵魔鬼黨啦! 駛乜搵藍浪呢?

不過聖上到等增加勢力為了對付誰才是最重要的.

所以我十分不明老妖點解會死?因為羅剎教自己咁多野攪(救老邪神), 冇理由分散勢力去香港對付老妖.
白蓮教又唔會攪佢以免和龍虎門對戰.

大家可能忘記了,藍浪一早在澳門之戰後,被大寶引薦加入白蓮,當上小頭目,跟住白蓮發生內亂,藍浪明哲保身,申請外調,後來藍浪用計踢走翻江蛟,接收了翻江蛟的地盤和手下!
之前翻江蛟同魔鬼黨,已開始洽談生意,翻江蛟不在,自然由藍浪頂上,藍浪是白蓮教的人,所以也算是白蓮教,自己找的生意!

老妖死因,我覺得可能是
1)紅使者要報當日被捉之仇,自己又不能動用魔鬼黨的力量(因為老妖講過魔鬼黨,「錢」字行頭,無謂野唔做),所以借生意做條件,叫藍浪替佢報仇!而聖上權衡輕重,有魔鬼黨做盟友,加上三十億美元生意額,決定跟龍虎門反臉!
2)香港龍虎門發現白蓮同魔鬼黨,有非法行為,出手阻止,正邪大戰,最後老妖「壯烈犠牲」!

由於不是期期追,不大記得劇情。請問究竟通天教捉老邪的目的係為乜。我記好似係話佢地係,機會主義者,老天尊要白骨來看看白蓮同羅剎之爭有無油水撈。但現在無油水撈不止,老天尊還要浪費功力救醒老邪,及想辦法同羅剎議和。看來有點"屎坑點燈",找死似的。俗D講,就係"On 9"

引用:
原帖由 joe2joe 於 2006-11-4 13:25 發表
由於不是期期追,不大記得劇情。請問究竟通天教捉老邪的目的係為乜。我記好似係話佢地係,機會主義者,老天尊要白骨來看看白蓮同羅剎之爭有無油水撈。但現在無油水撈不止,老天尊還要浪費功力救醒老邪,及想辦法同 ...
到依家玉郎也沒交待捉老邪的目的係為乜,網友們都有唔同的意見,不過有樣野是肯定的是,如果老邪死在通天教,即係冇左人質在手,咁通天教無論想和談或要脅,也不可以了!所以老天尊絕不能讓老邪死!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-11-3 10:35 PM 發表
可能下期老黃又話老妖係死於突發性心臟病...到時真係大嗌吹漲
可能練閻羅殺時又走火入魔死!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-4 01:48 PM 發表

到依家玉郎也沒交待捉老邪的目的係為乜,網友們都有唔同的意見,不過有樣野是肯定的是,如果老邪死在通天教,即係冇左人質在手,咁通天教無論想和談或要脅,也不可以了!所以老天尊絕不能讓老邪死!
其實係老天尊邀請老邪神做通天教百年大典o既特別嘉賓

引用:
原帖由 冰河 於 2006-11-4 05:49 PM 發表

可能練閻羅殺時又走火入魔死!
又可能老妖懕世,將D功力送晒比青天,小鷹之類二打六之後死左!
The Flying Finn

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-11-4 18:44 發表

其實係老天尊邀請老邪神做通天教百年大典o既特別嘉賓
哈哈!咁都比你唸到,一個字「勁」

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-4 08:11 PM 發表

又可能老妖懕世,將D功力送晒比青天,小鷹之類二打六之後死左!
又或者老妖執到本九死邪功秘芨,需要假死來練呢?

龍虎門討論區

我都鍾意龍虎門ga∼邊度有得睇呀

老妖係死於自己寫左個名o係死亡筆記上面~~~

引用:
原帖由 shiver1 於 2006-11-5 01:03 PM 發表
閣下可於港、九、新界的各大書報攤購買得到。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-4 10:05 AM 發表

白骨堂堂一個大教派的丞相,無理由跟老妖同一水平,點都高d!
棍妖同老妖d 時幫邪神主持教務(內外),  地位等同丞相o架!!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

引用:
原帖由 joe2joe 於 2006-11-5 22:34 發表

每本港幤十四元正,逢星期四出版!

無聊pm再現
佢真係無聊過頭...

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-11-5 05:03 PM 發表

又或者老妖執到本九死邪功秘芨,需要假死來練呢?
新一代老祖宗

引用:
原帖由 joe2joe 於 2006-11-5 02:34 PM 發表

QUOTE:
原帖由 shiver1 於 2006-11-5 01:03 PM 發表

我唸佢係想問網上邊度有得睇....
我都想要知道邊度有得睇最新最快嘅新龍....麻煩各位大佬邊個知道嘅話唔該單聲.....

快就冇,超平既就有...係台北

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-6 06:33 PM 發表

我都想要知道邊度有得睇最新最快嘅新龍....麻煩各位大佬邊個知道嘅話唔該單聲.....
快就冇,超平既就有...係台北,每週六,仲係即期ge,只需HK$1蚊多D租黎睇。最岩睇"新龍"呢D2線漫畫...

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-6 10:33 AM 發表

香港既話..約7~8點..去D漫畫書坊...9成有得睇~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-6 06:33 PM 發表

我知道邊度有得睇,但我驚o係度post條link
出來後果度會比人剷走,邊個想要o既話搵
我,我e-mail條link比你地

大哥,唔該send條link俾我啦,多謝先!! ^^

引用:
原帖由 kit_yin 於 2006-11-7 10:05 AM 發表

我知道邊度有得睇,但我驚o係度post條link
出來後果度會比人剷走,邊個想要o既話搵
我,我e-mail條link比你地

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-11-7 10:33 AM 發表

已send左短訊息比你,睇下收唔收到

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。