推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

真係好耐都未試過打成期咁濟啦.......

好彩都打得ok姐

今日先睇到上期,陰、陽世奇經d內力應該係氣勁黎架,點解用鏡可以反射到既,甘講法如果東方無敵透過巨型放大鏡使出大霹靂威力應該同核彈差不多

其實,大家分唔分得出電王同醉魔??
The Flying Finn

其實睇完今期

最唔明都係藍浪點解唔喺做低老妖之後,拎佢條屍,或者切佢果頭送俾紅使者?

就咁尤得老妖攤在地下???

反正都要同龍虎門結怨,無理由唔物盡其用!!

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-11-24 01:47 發表
其實睇完今期

最唔明都係藍浪點解唔喺做低老妖之後,拎佢條屍,或者切佢果頭送俾紅使者?

就咁尤得老妖攤在地下???

反正都要同龍虎門結怨,無理由唔物盡其用!!

這個師兄就「錯」了...你睇唔見今期及時「趕來」的飛妖/白仇/阿柴三人係強加上去來「回應」這裡之前有另一位師兄窒佢的~四小將冇可能可以迫到藍浪/醉魔離開嗎?
如果真係藍浪/醉魔掉頭走並非奇怪...試想想~龍虎門有人一掌打斷一條天橋,藍浪/醉魔得嗎?打了十八分鐘,連個不足距離十尺的蛋散都可以企定定(冇話有震飛或五內如反的感覺.)拍電影...那兩兜友都係只恰到四小將了...

講開又講~如果醉魔可以結個手印就可以有個五尺保護罩,咁為什麼上次一個媒氣爆炸就可以炸個重傷?

引用:
其實如果唔需要顧及龍虎三皇先係主角, 安排一場洪東, 月聖使加埋金童圍攻東方無敵, 可能真係會結束左白蓮篇!
洪東 + 王伏虎 + 金童圍剿無敵,我都會買無敵嬴。因為大霹靂實在太勁,加上無敵有九陽功力,就算降龍十八掌頂得順,三位高手內功同無敵比較始終都係有差距。不過,無敵打低佢地三個後,肯定都會受重傷。
引用:
我估蔘仔出來執雞,然後過龍虎群英一棟!!
其實都有可能架。金鵬咁討厭白蓮教 d 人,插贓嫁禍俾群英,佢實無洩抵。呢招舊著時火雲邪神都經常會用。
引用:
電王周身電,成部發電機咁,吱吱聲。。。
醉魔就成日楂住支軒尼詩 XO,好鬼攪笑。

P.S. 唔係好鐘意今期讀友廣場果條友講 d 野,十分擦鞋仔 feel !  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

呢d....分分鐘係自己人分身講o既野.....黎混淆視聽..唔太需要在意

反而我覺得以羅剎教, 白蓮教呢d...大幫會....應該會有好多線眼呀...內鬼呀咁樣,一定會有人follow 呢d 對頭o既目標人物...

今期夠膽死第26頁話.....小珮功成身退, "獨個兒"返回日本

真係有冇搞錯...而家龍虎門話同哂都人地大幫會開緊拖...有哂牙齒印...

防人之心不可無....d對頭隨時會出現搞事....邊可能次次找晦氣都擺明車馬架

竟然可以俾一個女仔自己返日本......成班男人就去韓國....留低亞柴呢個姑碌保護下都好丫...

d 編劇有冇common sense 架....

我睇你班編劇都係食定屎都得啦....我幫你地諗埋丫...照畫咪得咯...我地其實唔介意係呢度提供劇情俾你地班廢柴跟住畫架

一係係高章到話呢個係俾d奸角對小珮做d咩黎同龍虎門製造仇恨呢...
一係就係下兩期補番呢個位..真係搵人去執小珮死雞..

引用:
原帖由 my709394 於 2006-11-23 06:18 PM 發表

這個師兄就「錯」了...你睇唔見今期及時「趕來」的飛妖/白仇/阿柴三人係強氐鰶}嗎?
如果真係藍浪/醉魔掉頭走並非奇怪...試想想~龍虎門有人一掌打斷一條天橋,藍浪/醉魔得嗎?打了十八分鐘,連個不足距離十尺的蛋散 ...
唔係喎!

今期段回憶都冇話飛妖佢地係「啱啱」趕到,而係講飛妖班友去到,老妖已經訓喺度!
對住個冇硬功護身,失去知覺的老妖,藍浪要切佢個頭最多咪一、兩秒的事!何來冇時間?

況且,如果飛妖佢地及時趕到,咁已經同藍浪佢地開咗拖啦!即係話根本見唔倒對方!

不過,最離譜係一個好似老妖的老江湖,竟然俾一個面具玩死??!!

好幼稚!

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-11-24 12:19 PM 發表

唔係喎!

今期段回憶都冇話飛妖佢地係「啱啱」趕到,而係講飛妖班友去到,老妖已經訓喺度!
對住個冇硬功護身,失去知覺的老妖,藍浪要切佢個頭最多咪一、兩秒的事!何來冇時間?

況且 ...
班編劇都係好幼稚!
The Flying Finn

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2006-11-23 08:49 PM 發表
今日先睇到上期,陰、陽世奇經d內力應該係氣勁黎架,點解用鏡可以反射到既,甘講法如果東方無敵透過巨型放大鏡使出大霹靂威力應該同核彈差不多
應該用黎引聖上入去,等佢出九陽神劍時,D九陽神劍被D鏡反射再反射,咁就被自己的九陽神劍射死.肯定死得轟烈過舊著時被激光射死的王小龍

其實藍浪條詭計都好廢, 打過電話dim知老妖會單拖露面? 加過飛妖, 藍浪die hard la ...

引用:
原帖由 Popeye123 於 2006-11-24 03:22 PM 發表
其實藍浪條詭計都好廢, 打過電話dim知老妖會單拖露面? 加過飛妖, 藍浪die hard la ...
其實真的要反駁的話,有好多地方都好唔合理.
1.話哂老妖都有番咁大年紀,無理由咁衝動.明  知係陷阱都單拖去.要去都只小叫埋飛妖去啦.
2.O個時只得藍浪同醉魔兩條友,老妖就應該叫埋龍虎門班友有圍佢地啦.
3.老妖死唔去的原因係石鐵講出金鐘勁保住老妖心脈.有乜理由當時人如阿柴,飛妖唔知,竟然係石鐵會知?要搵戲做到唔使咁掛?????

引用:
原帖由 Mika 於 2006-11-24 00:55 發表
資料來源-龍虎門資料小圖庫
看到有人說醉魔、電王長得像,其實兩人較像的地方只有穿著和下巴鬍鬚,仔細看就很容易分辨:
醉魔額頭上的頭髮是往下垂;電王額頭上的頭髮是往上飄。
醉魔額頭上的皺紋很不明顯;電王額頭上有兩條明顯的橫向皺紋。
醉魔的眼睛較大;電王的眼睛較小。
醉魔的鬢髮蓋住耳朵;電王的鬢髮沒有蓋住耳朵。
醉魔是紅鼻頭且有麻點;電王不是紅鼻頭且沒有麻點。
醉魔上嘴唇的鬍子是往內彎;電王上嘴唇的鬍子是往外彎。

引用:
原帖由 Popeye123 於 2006-11-24 07:22 AM 發表
我真係好想問下,如果係群英其他人聽電話會點呢?
會唔會係.....藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!」咁呀,佢又點知一定係老妖聽電話呢?
如果係有心做,打手提仲好啦冇d大腦

[quote]原帖由 ruger 於 2006-11-25 02:29 AM 發表

會唔會係.....藍浪:「喂,龍虎門呀?,麻煩叫老妖聽電話,話係藍浪搵佢呀!

本週金句!

你又講得好o岩喎。有乜理由一打電話去就 expect 係老妖聽電話?莫非藍浪當時已經知道成個龍虎門得返老妖一個,其他人都出晒街?

真係完全唔 make sense 呀。

最得意就係藍浪如果真係想殺死老妖,以佢份人咁狠毒o既性格,無理由唔割左老妖個人頭落黎。佢對自己 d 碎骨爪實在太有信心啦。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

點解好似冇人同我一樣認為..小珮自己返日本...呢個係好唔logic o既問題

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-11-25 08:13 AM 發表
點解好似冇人同我一樣認為..小珮自己返日本...呢個係好唔logic o既問題
朋友,呢個當然都係一個嚴重問題,龍虎門班友真係好冇安全意識!

不過,龍虎門真係太多邏輯上的問題!好似同一期就有點解藍浪唔切老妖個頭落嚟咁……

大家只係未兼顧倒啫!

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-11-25 04:13 PM 發表
我想問……之前老妖o係邊度遇襲?香港定日本?如果係日本,咁小珮應該根本就o係日本,又點獨自「返」日本呢?
如果係香港,咁就放心啦,香港有乜幫會大得過爛仔門?一響個朵出黎,對方莫話話傷害小珮,即刻俾埋保護費都有知!去到日本果邊,求其叫個阿四出黎接機咪得囉!

老妖o係香港遇襲,城門水塘!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

龍虎門結構大,高手多,三王二妖四小將外仲有好多高手,又有(Eason)小珮!!
實力應在白蓮之上!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-26 12:10 AM 發表
龍虎門結構大,高手多,三王二妖四小將外仲有好多高手,又有(Eason)小珮!!
實力應在白蓮之上!!
引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-26 12:10 AM 發表
實力應在白蓮之上!!
除左三皇二妖四小將外,
仲有:
四傑 (風雷,石鐵,韋陀,鐵青天)
雙英(白仇,阿柴)
三元老(王飛鷹,金童,洪東)
還有白仇師兄,林峰.......
外援有甲賀忍者, 日本警察谷次郎.
仲有馬小靈的馬氏基金無限量金錢支援
(如果佢地有路數,分分鐘可以倒轉頭俾錢星宿老仙,
叫佢地打羅剎教.......)
應該勁過羅剎同通天教添.

引用:
原帖由 KING546 於 2006-11-26 03:22 AM 發表

除左三皇二妖四小將外,
仲有:
四傑 (風雷,石鐵,韋陀,鐵青天)
雙英(白仇,阿柴)
三元老(王飛鷹,金童,洪東)
還有白仇師兄,林峰.......
外援有甲賀忍者, 日本警察谷次郎.
仲有馬小靈的馬氏基金無限量金錢 ...
重有一老月聖使呀

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-26 00:05 發表
老妖o係香港遇襲,城門水塘!
之前唔係講那龍虎門在日本開總部嗎?日本打的去城門水塘?

一時日本、一時韓國、一時香港, 班友仔個個都唔洗做工, 咁有米飛黎飛去, 毒梟馬d遺產遲早畀王小苦班敗家仔敗哂.......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。