推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-20 03:59 PM 發表

下期會唔會係講洪東傳授小龍「亢龍有悔」呢?
又會唔會係講洪東出山後的第一戰,降龍掌大發神威呢?

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-20 06:50 PM 發表
點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再�嘅?
d陰世、陽世、九陽一d都唔排濟兼仲好融恰添!
定係老黃失憶忘記左佢有練過九陽神功?
可能劍妖個陽世6章未同九陽4陽既穴位相衝,所以暫時無事

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-20 18:50 發表
點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再?#22021;?
lcy2k 咁都留意到,利害!!!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-11-20 18:50 發表

又會唔會係講洪東出山後的第一戰,降龍掌大發神威呢?
我都覺得係咁
音樂無界限

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-20 06:50 PM 發表
點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再?#22021;?
可能佢同金鵬玩陰陰合壁時走左火,所以冇入魔……

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-20 07:56 AM 發表
魔鬼黨係舊著冇乜點發揮過,唔知今次老黃會點寫,佢會唔會創作新人物呢 ?
呢排覺得黃生好似有dd想玩crossover神兵咁.....好耐前玩過下假神兵.....e+諗返羅殺姓西城......白蓮姓東方....
遲下可能會+個姓北冥.....又有個姓南宮....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-20 07:56 AM 發表
魔鬼黨係舊著冇乜點發揮過,唔知今次老黃會點寫,佢會唔會創作新人物呢 ?
舊著有魔鬼黨咩??好後期架??

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-21 14:03 發表

舊著有魔鬼黨咩??好後期架??
魔鬼黨係舊著早期出現, 我記憶只出過紅使者同黑白雙奴, 紅使者被王小虎的[鐵沙毒龍鑽]
鑽死

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-21 09:39 發表

呢排覺得黃生好似有dd想玩crossover神兵咁.....好耐前玩過下假神兵.....e+諗返羅殺姓西城......白蓮姓東方....
遲下可能會+個姓北冥.....又有個姓南宮....
戒仔係咪姓南宮??
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-11-21 11:37 PM 發表

戒仔係咪姓南宮??
yes!!!!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-20 03:59 PM 發表

下期會唔會係講洪東傳授小龍「亢龍有悔」呢?
唔係掛? 又學射鵰咁分批教? 小弟記得係樹洞時小龍曾向洪東講過已練熟十八掌,仲要演練比洪東睇(後來因事作罷),應該唔會咯...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-11-20 10:26 PM 發表

我都覺得係咁
以宜家新龍既兒童刋物作風(連老妖都唔捨得俾佢死),很有可能,但小弟更期待這也是洪東人生既最後一戰,最後戰勝唐恨但比唐恨暗算而死(好似舊龍咁,楊家五郎八卦棍傳人用禪棍勝了棍痴,卻比棍痴暗算而死)。洪東死有兩個好處,第一個自然是製造仇恨,為小龍日後大戰醉魔鋪路;第二個係減少重複,龍記已經有黑龍阿柴都係練金鐘罩既,而家又有洪東小龍兩對降龍掌係度,實在太"人才濟濟"啦...

人才濟濟...................

引用:
原帖由 leeyan 於 2006-11-22 09:42 AM 發表
人才濟濟...................
好多"勇"員~

D角色幾年都唔出一次,可以話係“生不如死”。
死0左,D人會講下,然後忘記。
未死,講都唔講已經忘記了這個人物了。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-11-22 07:57 PM 發表
D角色幾年都唔出一次,可以話係“生不如死”。
死0左,D人會講下,然後忘記。
未死,講都唔講已經忘記了這個人物了。。。
論實力(正路計),龍虎門人已經勁過晒書中任何派系! 只係老黃要Downgrade晒D功力Setting就冇嘢好講(如風雷七重天,金聖老開頭講到幾勁又比老邪一招K.O.) 明明係老黃自己話同一武功層次就算唔同人練雖然有分別但係都差唔到好遠,.........唔到好遠wor(風雷:bird:王海蛟:bird
The Flying Finn

好耐都冇試過像今期由頭打到落尾!正!!!

不過雙皇同風雷就輪落到要做茄喱啡,在場邊打氣!

「亢龍有悔」果然係由洪東使出!

下期老黃透路洪東會大敗電王喎!
另外蚩尤和星宿派終於有所行動,找上四龍元帥!

引用:
好耐都冇試過像今期由頭打到落尾!正!!!

不過雙皇同風雷就輪落到要做茄喱啡,在場邊打氣!

「亢龍有悔」果然係由洪東使出!

下期老黃透路洪東會大敗電王喎!

另外蚩尤和星宿派終於有所行動,找上四龍元帥!
一招就已經可以將電王重創,洪東真係勁得誇張。不過都好,電王呢 d 人渣,早死早著啦 (個名仲要鬼死咁核突 - 刁大雄)。

電王一旦玩完,其餘電神,火神都係凶多吉少居多。

龍虎群英同東方無敵o既仇恨正式展開啦。

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

網友們! 你地已經完全估中晒老妖之所以唔死o既原因
究竟係你地料事如神  定係班龍虎門編劇蠢過隻豬呢?

我諗龍虎門會放過火神一馬,話晒向蓋世堡之役幫過佢地手,至於電神就死得啦...

黑龍應該會幫四龍元帥既

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-11-23 04:06 PM 發表

我諗洪東重勁過月聖使小小, 不過唔知佢用咩內功推動降龍十八掌?
其實如果唔需要顧及龍虎三皇先係主角, 安排一場洪東, 月聖使加埋金童圍攻東方無敵, 可能真係會結束左白蓮篇!
洪東既內功係丐幫既易天玄氣

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-11-23 03:44 PM 發表
我諗龍虎門會放過火神一馬,話晒向蓋世堡之役幫過佢地手,至於電神就死得啦...

黑龍應該會幫四龍元帥既
我反而想四龍同二郎神是但一個死!!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-11-23 02:47 PM 發表

一招就已經可以將電王重創,洪東真係勁得誇張。不過都好,電王呢 d 人渣,早死早著啦 (個名仲要鬼死咁核突 - 刁大雄)。

電王一旦玩完,其餘電神,火神都係凶多吉少居多。

龍虎群英同東方無敵 ...
我估蔘仔出來執雞,然後過龍虎群英一棟!!

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-11-23 04:06 PM 發表

我諗洪東重勁過月聖使小小, 不過唔知佢用咩內功推動降龍十八掌?
其實如果唔需要顧及龍虎三皇先係主角, 安排一場洪東, 月聖使加埋金童圍攻東方無敵, 可能真係會結束左白蓮篇!
噢! 又係降龍掌發威既一期,仲係打到好勁個隻喎?,雖然唔係小龍出手,但咁既情節小弟都好想睇...呀~~~仲有兩日先有得睇呀~~~係台灣打工既悲歌呀~~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。