推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-12-9 06:23 AM 發表

完全同意, 個人估計, 金聖老既功力應該與金羅漢, 月聖使相近!  
其實佢地幾個可以定為a級高手,假設老邪,聖上同邪神為s級,洪東都可以列為a級,至於老天尊,蚩尤佢地由於實力未見底,所以未可以定位住

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-9 01:13 AM 發表
老黃結尾 d 說話, 令人覺得四龍好似會死咁. 佢為通天教打生打死, 而佢 d 兄弟都無打算救佢, 真係無乜人性可言.  

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而 ...
放心啦,四龍一定唔使死,家陣龍記除左嘍囉之外邊度會有死人o架

最新戲程

最近好似有拖布情節好似四龍一場打幾期

點解阿豬阿狗都識吸功大法o架, 搞到濫哂.....冇以前舊著咁驚貴.....唉.....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2006-12-10 02:16 AM 發表

放心啦,四龍一定唔使死,家陣龍記除左嘍囉之外邊度會有死人o架
我諗連哮天狗都唔會死......

今期畫功同畫面好差,一定係大陸公司造出來
異骨王子

咁如果將洪東,金童,鐵如山,銀鋋同老妖,飛妖比.唔知點分排名呢?

話時話,o個個乜o野絕世武功排行鎊搞o左1期講完九陽之後就無晒聲氣,睇o黎老黃又想不了了之就算數

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2006-12-12 07:43 PM 發表
話時話,o個個乜o野絕世武功排行鎊搞o左1期講完九陽之後就無晒聲氣,睇o黎老黃又想不了了之就算數
係喎…唔講我都唔見得左tim= =
好無奈囉

引用:
原帖由 林柿 於 2006-12-12 03:32 PM 發表

係喎…唔講我都唔見得左tim= =
好無奈囉
佢連九陽都未講完,都無排過名,只係介紹

突然期待劇情-王小龍決戰火雲邪神
        因由-月聖使同洪東突襲罹羅剎教時給火雲邪神打至重傷逃脫.
             返抵龍虎門二人把所有功力傳授俾小龍後傷重死亡.
             小龍因二人離去情緒失控,單人匹馬勇闖羅剎教.
             大敗八方後邪神出來決戰,小龍依然神勇無敵把邪神打至癈功.
             最後還加一話-你一敗塗地只因出手太慢.
異骨王子

引用:
原帖由 異骨邪童 於 2006-12-13 01:05 PM 發表
             小龍因二人離去情緒失控,單人 ...
劇情幾好,但冇乜可能出現.....
頂多小龍只會對住部電腦鏡頭同邪神講:你失敗,只因部電腦LOAD得太慢,唔夠與時並進.

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 異骨邪童 於 2006-12-13 13:05 發表
             小龍因二人離去情緒失控,單人 ...
呢個劇情都好難發生,月聖使同洪東不是衝動的人,佢地冇把握,唔會無端白事,走去突襲罹羅剎教,除非龍虎門d人俾邪神捉哂!
二人傳功比小龍,好像唔知得唔得,因為練九陰嘅人,身上要冇其他內功,我唸如果得既話,洪東一早都傳授埋易天玄氣比小龍!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-13 15:36 發表

呢個劇情都好難發生,月聖使同洪東不是衝動的人,佢地冇把握,唔會無端白事,走去突襲罹羅剎教,除非龍虎門d人俾邪神捉哂!
二人傳功比小龍,好像唔知得唔得,因為練九陰嘅人,身上要冇其他內功,我唸如果得既話,洪 ...
洪東一下子又想鋤奸縮邪找來月使幫手突襲羅剎就可以.
二人傳功念著幫小龍充上第9章,點知小龍衝動起來去打邪神.
返正依家又無要行橋
異骨王子

易天玄氣....好似係舊著....主宰會美洲巨龍卓峰o既內功....

會唔會又出主宰會架.....一陣又卓星...又卓不凡....

話時話....通天教都出左場咁耐.....卓不凡個爆炸頭去q左邊...

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-12-13 17:18 發表
易天玄氣....好似係舊著....主宰會美洲巨龍卓峰o既內功....

會唔會又出主宰會架.....一陣又卓星...又卓不凡....

話時話....通天教都出左場咁耐.....卓不凡個爆炸頭去q左邊...
我唸要條線集中在文殊天尊身上,先會出卓不凡!

引用:
原帖由 異骨邪童 於 2006-12-13 16:49 發表

洪東一下子又想鋤奸縮邪找來月使幫手突襲羅剎就可以.
二人傳功念著幫小龍充上第9章,點知小龍衝動起來去打邪神.
返正依家又無要行橋
如果邪神不在羅剎總壇,都有d機會發生,否則
應該就唔會,鋤奸滅邪都要有自知之明,洪東同月聖使唔知必死,點會走去做傻事,同埋我覺得佢兩個聯手,捱到邪神五十招,已經當贏左!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-13 06:50 PM 發表

如果邪神不在羅剎總壇,都有d機會發生,否則
應該就唔會,鋤奸滅邪都要有自知之明,洪東同月聖使唔知必死,點會走去做傻事,同埋我覺得佢兩個聯手,捱到邪神五十招,已經當贏左!
如果邪神一開波即上黑級...佢地接唔接5招都成問題

今期

1.風雷突破極限, 七重天威力提升. 但七重天的隱憂無法根除.
2.洪東傳授風雷醉八仙, 風雷招式方面有所增強.
3.飛妖帶來老邪神在通天教消息, 群英推斷黑龍也在通天教手上.
4.四龍功力被吸, 最後只剩兩成功力.
5.翻江蛟到廣法堂的武館殺人, 引得白俊出手.

下期標題---憤怒的黑龍
新著的廣法堂同舊著完全唔同
新著廣法堂在泰國地位甚高, 連通天教元始門亦禮讓三分.

又有新剧情??
老黄脑子坏掉了,这么多线铺开来,看他怎么收!!!!
五大世家已经很久没有讲了.....
通天这边看来一时半会不会完结,还让读者怎么看??/

黑龙震怒好!再把龙虎门引导泰国,在杀个红使者,把战火烧到USA
龙虎门成为——世界第一大门派

我都睇左今期,唔係好喜歡老黃硬係要老屈冰火 7 重天係一種會導致心臟有問題o既武學。     

若果 7 重天本身就存在著呢個問題,點解當日又要花咁多篇幅去描述王海蛟點樣用 6 重天接東方無敵百招以外,最後就敗於九陽神劍,射中佢心坎穴?

三皇再戰王海蛟時,月仙兒特登提水,話王海蛟心臟就係弱點,因為曾經被大陽劍射中。咁即係話如果王海蛟無被大陽劍所傷,佢心臟就唔會有問題啦,係咪?

我希望老黃唔好再 confuse 大家啦。

四龍好慘,得番 2 成功力,唔知佢將來有無可能翻身呢?

白俊超級靚仔,有資格同小虎佢地爭女。  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

開始對龍虎門有D期望, 老黃可能想學瑞新咁, 成個江湖砌好先, 之後再慢慢發展.
有時講下泰國, 大家幫石武夫; 得閒又講下日本, 大家幫谷次郎; 韓國又可以幫明鏡,幫參幫.
有時又鬼打鬼.
直情可以分幾本書去講, 三皇一本; 小鷹一本; 風雷一本.
間唔中又crossover.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。