推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-26 12:52 PM 發表

有野唔係好明,肥玉郎大仔的名字好像也是「小龍」,咁講佢應該幾鍾意小龍呢個角色喎!
佢個大仔又唔係佢大佬,名字只是一個符號,佢大佬都唔係叫小龍啦。

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-12-26 07:38 PM 發表

佢個大仔又唔係佢大佬,名字只是一個符號,佢大佬都唔係叫小龍啦。
記得當時佢個大仔出世時,好多讀者都希望佢個大仔叫小龍,
所以佢個大仔叫小龍都是徇眾要求喳。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-26 01:00 PM 發表

辟邪劍好似係小鷹身!玉郎先排暗示三皇會有一皇被老仙吸功,我唸小虎都好大機會!
係都應該吸韋陀啦,韋陀就是因為已達教主級數(風雷個D無痛升級既7重天唔計)才被雪了快兩年了...

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-12-28 12:59 發表

係都應該吸韋陀啦,韋陀就是因為已達教主級數(風雷個D無痛升級既7重天唔計)才被雪了快兩年了...
想問問上次聖火二老踩場時,韋陀有冇出現過?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-28 01:35 PM 發表

想問問上次聖火二老踩場時,韋陀有冇出現過?
韋陀冇出過場!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

今期

1.白俊毒性發作, 翻江蛟趁機逃走卻被小虎 飛妖圍毆, 失手被擒.
2.文殊欲利用黑龍令龍虎門對付蚩尤.
3.石武夫與黑龍見面, 解釋為何拋妻棄子, 黑龍諒解.

下期標題---龍虎會戰神
小虎認為問天籙比大挪移更勝一籌

當年似乎係鐵心睇中左石武夫  繼而迷姦石武夫
再以苦肉計令自己因救石武夫而中降
令石武夫自願去救佢......鐵心好攻心計ar~

石鐵好似話韋陀係密室保護女眷(又係一句交代左

話時話好似都有成年冇韋陀出現過啦

問天籙比大挪移更勝一籌...唔係掛

引用:
原帖由 failong 於 2006-12-28 02:45 PM 發表
小虎係咁講.....
小龍仲話洪東講過問天籙係無懈可擊o既防守功夫

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-28 14:18 發表

韋陀冇出過場!!
原來走左去保護女眷,呢d小事,老鷹做都得啦!
起碼都要俾吓韋仔出下鏡0架!

引用:
原帖由 failong 於 2006-12-28 14:45 發表
點解唔係呀?如果計最高功力,問天籙嘅頂峰,是遠超於九陽神功!

咁如果照而家出左場或者介紹過o既...武功比較...

金鐘罩, 易筋經同埋九陽神功...even 去到頂峰都係唔夠勁..反而只係算高級少少o既武功

因為....道經分出黎o既 軒轅驚天訣, 伏羲問天籙, 盤古天殛震去到頂峰都有勁過以前係舊著威到盡o既所謂三大神功..

仲未計...九陽九陰合壁, 日月神鑑, 道經同埋洗髓經(如果有得出場o既話).....

咁遲d...老祖宗o既九死邪功, 萬毒心經...穹蒼寶鑑...呢d又點定位呢...

都真係幾煩....不過....樂於見到呢d局面....好想睇下...金羅漢..無敵同埋邪神同人打到冇機會贏o既畫面....哈哈哈哈...佢地都有今日!..哇哈哈哈哈

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-12-28 05:14 PM 發表

金鐘罩, 易筋經同埋九陽神功...even 去到頂峰都係唔夠勁..反而只係算高級少少o既武功

因為....道經分出黎o既 軒轅驚天訣, 伏羲問天籙, 盤古天殛震去到頂峰都 ...
以而家龍記D編劇水準,到時恐怕又會升到"十陽"."易筋最高奧義-八級浮屠"等神級內功去平衡了...

引用:
原帖由 failong 於 2006-12-28 02:43 PM 發表
石鐵好似話韋陀係密室保護女眷(又係一句交代左

話時話好似都有成年冇韋陀出現過啦
好似唔止成年了,快兩年怕且都有了...

只能说明当初把韦陀过快的去到最高
就是失败中的失败!!!!
败笔中的败笔!!!!!!

估计不止会休息两年,有的等他了.........

最后问一下,小龙现在是九阴第七章,他又没有练下去的秘籍之类的
什么时候可以upgrade......?
小龙哥什么时候可以好好风光一下阿!!!!

引用:
原帖由 fisher_cg 於 2006-12-28 23:04 發表
最后问一下,小龙现在是九阴第七章,他又没有练下去的秘籍之类的
什么时候可以upgrade......?
小龙哥什么时候可以好好风光一下阿!!!!  
洪東有一張寫了九陰真經的人皮!暫時小龍十分忙碌,看來要他抽空埋頭苦練,不容易!

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-12-28 11:29 AM 發表

以而家龍記D編劇水準,到時恐怕又會升到"十陽"."易筋最高奧義-八級浮屠"等神級內功去平衡了...
神道武功! 跟住出大魔神! 再出番東方真龍谷肥自己十陽 x 2=二十陽!!!!完關出場埋齋! ~~~~~~~~~

跟住...《新•新著龍虎門2036》潮華版!!....一係就《龍虎廿五世》潮華版!!

總之就一定要『潮』!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-28 03:47 PM 發表

點解唔係呀?如果計最高功力,問天籙嘅頂峰,是遠超於九陽神功!
我唔記得有冇記錯,個時好似無敵(定還是日聖)出大娜移個時話"第一絕學"既喎,而家白俊得o個22重,點都唔會勁得過無敵/日聖啦
而家小虎就咁係執邊睇一睇就話佢勁過大娜移既話,我冇野好講囉
打都未打就話勁既話,我驚遲下無敵丫邪神個d好似舊著個d一招二招俾人化灰lu

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-12-28 07:32 PM 發表

好似唔止成年了,快兩年怕且都有了...
乜有2年咁耐啦,再唔出佢既話再過多年會唔會冇人記得佢呢

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-28 11:25 PM 發表

洪東有一張寫了九陰真經的人皮!暫時小龍十分忙碌,看來要他抽空埋頭苦練,不容易!
我預估有朝一日小龍應劇情需要要升級至九陰八章,一定有外力影響方成事,絕不會靠自己苦練圓功,因為按正路若非厲貞輸功,以小龍而家既年紀及設定既練武天份(比小虎低),絕不會這麼快就練至7章。

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-12-28 05:14 PM 發表

因為....道經分出黎o既 軒轅驚天訣, 伏羲問天籙, 盤古天殛震去到頂峰都 ...
個幾個天尊自創d功夫勁得過達摩......咁真係

引用:
原帖由 failong 於 2006-12-29 08:58 發表

我唔記得有冇記錯,個時好似無敵(定還是日聖)出大娜移個時話"第一絕學"既喎,而家白俊得o個22重,點都唔會勁得過無敵/日聖啦
而家小虎就咁係執邊睇一睇就話佢勁過大娜移既話,我冇野好講囉: ...
個陣都未出三大絕學(軒轅,伏羲,盤古),咁大挪移當時梗係第一絕學! 不過我都講過是計最高功力,即係一個用伏羲的人,如果功力未番33層天或以上,都未必贏到九陽大挪移!相等於一個得一兩陽功力嘅人,分分鐘唔夠一個練十幾年空手道抽

遲d話唔埋,又有更勁的武功!

相關搜索目錄: 空手道

引用:
原帖由 failong 於 2006-12-29 08:59 發表

乜有2年咁耐啦,再唔出佢既話再過多年會唔會冇人記得佢呢
韋陀最後出場個期,應該係2005年1月初出版的「未路棍妖 求敗一戰」

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-12-29 08:59 發表

我預估有朝一日小龍應劇情需要要升級至九陰八章,一定有外力影響方成事,絕不會靠自己苦練圓功,因為按正路若非厲貞輸功,以小龍而家既年紀及設定既練武天份(比小虎低),絕不會這麼快就練至7章。
同意啊!但有什麼方法呢?又用高手輸功,肯定給我們罵,如果用類似幚助風雷練七重天的橋段,相信亦會給讀者狠批!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。