推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

四龙最后如何了??
估计,黑龙会过来

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-12-7 04:35 PM 發表
我以為四龍起碼可以打死一兩個星宿群邪, 點知蛛王中佢一拳都無事, 通天教今次全軍盡墨, 通天教真係好人丁單薄, 希望下期四龍可以谷得爆啦!
我諗可能性好細, 黃唔會咁快做die蜂王.

白俊出, 但咪係行行企企, lfm 宜家有差不多20人了!!

引用:
原帖由 forever more 於 2006-12-7 02:16 PM 發表
今期洪伯伯好明顯想解除七重天既毛病啦, 講到懶危險緊張咁
睇怕風雷都係因禍得福.......

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-12-7 04:35 PM 發表
我以為四龍起碼可以打死一兩個星宿群邪, 點知蛛王中佢一拳都無事, 通天教今次全軍盡墨, 通天教真係好人丁單薄, 希望下期四龍可以谷得爆蜂王啦!
蜂王係老仙個仔, 應該無咁快玩完!   

今期玉郎話,蚩由唔會放過四龍,更唔使旨意d親兄弟會救佢!

咁可能黑龍去救四龍lo,如果唔係無人去救佢

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-12-7 06:14 PM 發表
咁可能黑龍去救四龍lo,如果唔係無人去救佢
黑龍又係憑佢果D小聰明都係岩, 不過最好就丨左星宿派的毒, 遲些因為得福, 百毒不侵, 武功大進啦!

睇怕玉郎就黎學瑞新, 出多幾本書, 分幾條線講龍虎門, 得閒又crossover一下.

以4龍28層天功力都打唔死1,2個樓羅,洪東唔通幫風雷醫病,做得咁明顯

引用:
原帖由 休谷客 於 2006-12-7 17:42 發表

睇怕風雷都係因禍得福.......
但會唔會係先苦後甜,洪東廢去對風雷心臟有害的七重天功力,然後教佢玄門正宗方法,重頭練起!

今期四龍表現好激昂同轟烈, 死都唔肯認輸果種性格十分討好, 戰意澎湃, 好似戰神蚩尤上左身一樣. 置身於星宿派班人渣當中, 四龍就好似變左一個正派角色一樣, 完全唔記得左佢原來係通天教 d 人.  

不過當初唔係話四龍只係得 26 層天咩 ? 今期無啦啦又會 upgrade 到 level 28 ?

反而蚩尤坐響度, 對四龍冷笑果個樣就唔係咁討好,
顯得佢好似好奸詐, 好卑鄙咁, 實在有損蚩尤一貫o既型像.  

同意上面論點 ! 洪東係好人, 應該無心去害風雷, 多數係想同佢醫治心臟問題.  

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 forever more 於 2006-12-7 14:16 發表
今期洪伯伯好明顯想解除七重天既毛病啦, 講到懶危險緊張咁
希望係...上期火神已經變得不知所謂(韋驚世在生時他唔係咁啊.),今期連最似人樣的洪東都攪成咁就真係...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-8 12:02 AM 發表
今期四龍表現好激昂同轟烈, 死都唔肯認輸果種性格十分討好, 戰意澎湃, 好似戰神蚩尤上左身一樣. 置身於星宿派班人渣當中, 四龍就好似變左一個正派角色一樣, 完全唔記得左佢原來係通天教 d 人.  

不過 ...
係咪好似黑龍幫老妖咁,佢用佢d"易經"封阿風雷個心臟等佢唔會停丫啦

今集我覺得幾好睇丫,睇佢地4個救四龍個時真係ok既

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-7 05:55 PM 發表
今期玉郎話,蚩由唔會放過四龍,更唔使旨意d親兄弟會救佢!
其實係唔係會冇兄弟去救佢呢

定還是老天尊自己去搵蚩尤拎人丫

今期真係唔錯,可惜以龍虎門一貫唔會有人死的作風,人人都估到下期四龍或蜂皇都唔會死,所以到下期冇乜期待同緊張..
之前信箱講過唔會咁快出廣法堂,原因係太多人, 估唔到咁快又唔記得左.......
其實而家都夠多人啦, 究竟要再出幾多人肯整死一兩個人呢?
唔通要出10個人先肯死一個人???????????????

你估洪東夠唔夠金聖打?我覺得應該55波

引用:
原帖由 林柿 於 2006-12-8 10:25 PM 發表
你估洪東夠唔夠金聖打?我覺得應該55波
我估洪東唔夠金聖打!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

老黃結尾 d 說話, 令人覺得四龍好似會死咁. 佢為通天教打生打死, 而佢 d 兄弟都無打算救佢, 真係無乜人性可言.  

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而且功力更上一層樓 (但願係咁) !  

金聖老應該勁過洪東 ! 金聖老只係低過老邪神少少, 但洪東功力應該無可能接近老邪神 level 掛 ?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

洪東應該大約等同月聖使/金羅漢!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

廢功咪可以練九陰真經囉...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-9 01:13 AM 發表
老黃結尾 d 說話, 令人覺得四龍好似會死咁. 佢為通天教打生打死, 而佢 d 兄弟都無打算救佢, 真係無乜人性可言.  

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而 ...
雖然小弟並未可以睇到今期新龍,但看了各位大大的評論後,預估下期四龍既救兵可能會係廣法堂白俊,原因係廣法堂想通天教欠佢一個人情,好為日後兩方stand off時預留一條生路...

洪東要廢風雷武功可能係佢認為風雷體質不宜修練冰火七重天,而且仲有"心臟病"隱患,所以索性好似小龍咁,廢功後改練九陰真經...(不過小弟都認為可能性好低囉...)

四龍既26層天~28層天的問題,同上期電王出道背景有前後不一既情形,都是同一個原因: 缺乏database system。小弟一早就講過新龍既編劇層應該唸唸建設一套劇情&人物既database(台灣叫資料庫,大陸叫數據庫,唔知香港翻成什麼) system,因為人物太多,劇情又以天女散花咁進行,並非人腦可以控制,將D資料通通存入database,要查就透過系統的UI黎得到結果,並唔係難事,而且完全避免前後不一的on9場面。仲有,透過database可以做到資料分析,睇下邊期銷售量較高,推論出讀者喜愛既元素(雖然D編劇多D上黎呢度都可以攞到料),做到畫得準確,睇既enjoy,咁既win win局面,相信唔會有人反對掛?

如果新龍老編同意,小弟願意替你地建立這個database system,酬勞只要每期郵寄過黎台北"新龍". "四大名捕". "神兵" & "天子F" 就OK啦...

相關搜索目錄: Database

月堡一役,月聖使係未唔夠參聖打呢
異骨王子

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-9 01:13 AM 發表

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而 ...
仲上?
咁咪變冰火八重天囉

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2006-12-9 11:20 發表

仲上?
咁咪變冰火八重天囉
唔怕喎...有無敵金鐘罩嘛...

引用:
金聖老應該勁過洪東 ! 金聖老只係低過老邪神少少, 但洪東功力應該無可能接近老邪神 level 掛 ?
完全同意, 個人估計, 金聖老既功力應該與金羅漢, 月聖使相近!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-12-7 09:24 PM 發表
但會唔會係先苦後甜,洪東廢去對風雷心臟有害的七重天功力,然後教佢玄門正宗方法,重頭練起!
以風雷既性格, 始終比較邪門, 唔適合練玄門正宗功夫,!   

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。