推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-1-6 03:09 PM 發表
我覺得王小龍將會係一條三皇決裂的伏線, 佢本身亦正亦邪, 仲學埋九陰真經, 當佢練成九章之時, 相信亦是變邪之時.
我諗老黃寫唔出呢d咁既情節

引用:
原帖由 fisher_cg 於 2007-1-6 22:52 發表
小龙说自己可以与蚩尤一战
我觉得更多的是他自己的想法,而不一定是真实的情况

老黄只不过在描绘小龙的心态罢了
就好像小虎Ŧ ...
或者可以解釋他都盡全力(大概他出了八九成吧.)...
不過蚩尤的七成功力不過如此的話,上次點和火雲邪神打過平手...該說憑什麼和其他三大勢力對衡?

慾狼有失憶了...

引用:
原帖由 fisher_cg 於 2007-1-6 10:52 PM 發表
小龙说自己可以与蚩尤一战
我觉得更多的是他自己的想法,而不一定是真实的情况

老黄只不过在描绘小龙的心态罢了
就好像小虎Ŧ ...
咁就真係好睇囉

大家有無注意到廣法堂中有一位會用毒的東方世家高手在呢?

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-8 08:20 AM 發表
大家有無注意到廣法堂中有一位會用毒的東方世家高手在呢?
東方凌霄個仔???

話時話,銅聖老可能會投靠佢都未定

回復 #1755 小邪靈子 的帖子

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-8 10:30 發表
廣法堂中有一位用毒的東方世家高手,我沒印象有這號人物,您所指是這期白俊說幫他解毒的那位嗎?還請指教!
見您性別填女,像妳一樣會看新龍這類港漫的女孩子,倒是很少見呢!
正是幫白俊驅除毒氣個位

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-7 09:41 PM 發表

認同a1771550兄的第2點看法,這期小龍回蚩尤那句"香港人"在邏輯上一點問題都沒有,圖是會說話的,可看出當時是蚩尤的口氣過衝,本已一肚子火的小龍才會故意回他"氣"話(作者特將字體反黑放大 ...
這點我都認同,易地而處如果我响泰國無啦啦有條友失驚無神衝埋嚟無厘禮貌一句隊埋嚟問我係咩人,我都肯定係會回佢一句「香港人」,仲係無尾音嗰隻!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-1-8 10:20 發表

東方凌霄個仔???

話時話,銅聖老可能會投靠佢都未定
嘩...唔係化...我無睇起碼成年...銅聖老呢d 咖喱啡仲未死架

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-1-8 04:02 PM 發表

嘩...唔係化...我無睇起碼成年...銅聖老呢d 咖喱啡仲未死架
應該依年幾好似冇乜死過人......

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-8 16:55 發表

應該依年幾好似冇乜死過人......
我由聖殿之戰之後就無睇, 有人死過掛....起碼記得銀聖老應該死左

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-1-8 05:04 PM 發表

我由聖殿之戰之後就無睇, 有人死過掛....起碼記得銀聖老應該死左
仲有果D六yuen魂, 通天兵部戰士, 瘋妖三師兄弟,金羅漢個仔,.......仲有蜂王兩條女 ,仲有個叫白昇嘅........死左!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 色即是空 於 2007-1-8 05:04 PM 發表

瘋妖死咗,鬼將軍殘咗,日聖使唔知係咪死咗,
金羅漢個仔咗,銀聖老好似真係死咗.
龍虎門冇人死(因為D人無乜出場機會)
老妖差D死咗
好似係咁多O勒........
如果有漏的請多多指正.
不過新出場的人就好多,
死人同新人的比例絕不相稱.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-8 06:09 PM 發表

老妖差D死咗
如果有漏的請多 ...
老妖差D死咗果期唔好誤會......“老妖之死”果期同老妖一D關係都冇!
The Flying Finn

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-8 06:09 PM 發表

老妖差D死咗
如果有漏的請多 ...
日聖死左啦! 登基之役後被無敵斬首示眾。

引用:

老妖差D死咗
如果有漏的請多 ...
白蓮教死左既人仲有:毒將軍、東衛、西衛、藍煞白煞、銅頭魔

羅剎教死左:韋驚世、天長老

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-1-8 13:48 發表

這點我都認同,易地而處如果我响泰國無啦啦有條友失驚無神衝埋嚟無厘禮貌一句隊埋嚟問我係咩人,我都肯定係會回佢一句「香港人」,仲係無尾音嗰隻!
講真我都會,我可能會答「地球人」! 

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-8 07:34 PM 發表

日聖死左啦! 登基之役後被無敵斬首示眾。
好似掉左包呀日聖去左羅剎

引用:
原帖由 failong 於 2007-1-8 21:51 發表

好似掉左包呀日聖去左羅剎
個死人頭雖然被人換左,但之前被斬左頭0個個100%肯定係日聖使!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-1-8 07:34 PM 發表

白蓮教死左既人仲有:毒將軍、東衛、西衛、藍煞白煞、銅頭魔

羅剎教死左:韋驚世、天長老
依幾個唔計,因佢地係聖殿之戰時死的,而家係講緊聖殿之戰後死的人.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-8 03:56 PM 發表

依幾個唔計,因佢地係聖殿之戰時死的,而家係講緊聖殿之戰後死的人.
唔知道有無買保險?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-9 12:10 AM 發表

唔知道有無買保險?
以前就有買(舊著個個都有買,小虎黑龍除外),所以可以死得人多,因為死左有錢培.
而家因為無保險公司肯受保,所以個個都無買保險,所以冇人肯死

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-9 07:40 AM 發表

以前就有買(舊著個個都有買,小虎黑龍除外),所以可以死得人多,因為死左有錢培.
而家因為無保險公司肯受保,所以個個都無買保險,所以冇人肯死
舊著風雷爛面賠一筆

白仇,老妖盲眼又一筆~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-9 03:52 PM 發表

舊著風雷爛面賠一筆

白仇,老妖盲眼又一筆~
爛面?是否小龍??
仲有黑龍,同風雷俾人斬手又賠一筆.
(之後仲駁得番.)
聖上盲眼都賠咗唔小.......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。