推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-3-22 16:37 發表

我諗韋陀都有成兩年無出現過, 練成九霄真經又如何????   
韋陀冇得出,就係因為佢練成九霄真經九章,因為一出話冇乜人夠佢打又唔好睇,仲勁過三皇多多聲又唔得,點算??話佢唔夠人打,又唔合理,點算??最後唯有 " Put him in the refrigerator!!"囉!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 12:26 發表

咁以後係唔係叫番你做「陳俊仁」好呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 12:24 發表
今期凶閻王對小虎小龍只係打個平手,咩五十幾年修維,咩一出手就用上十成功力,收得皮喇 !! 睇下金羅漢對小龍風雷幾輕鬆,照計內力風雷既冰火七重天點都勁過小虎既六陽多多聲喇,咁凶閻王唔好話冇金鐘罩十關功力, ...

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-23 02:51 發表

"涅槃"音同"聶盤"才對吧!
千歲鬼龍並非被東方真龍化灰,而是被小慧一劍(老祖宗早已在劍身傳入吸星訣)穿腹,釘死在大佛身上,苦修百年得來的鬼打神功,最後瀉乾洩盡。但他是否真的死了,就 ...
台灣仔,看來你的廣東話都應該有番咁上下喎!

唔該晒各位讀友教我讀 "涅槃道",讀起上黎都真係幾 "轎口"。  
引用:
風雷功夫稍嫌單調, 不及小龍的變化多端.........
風雷響招式上經過洪東指點後,應該會有進步架啦。我地拭目以待睇下佢 d 醉螳螂練成點啦。
引用:
但9章功力係8章既3倍喎, 咁8章咪.............
係啦,有乜理由九霄 9 章會仲差過金羅漢 10 關架?9 章明明就係頂峰功力啦喎,仲差過 10 關的話,韋陀根本就唔應該練,不如學下黑龍,轉行去練金鐘罩罷啦。   

仲有冰火 7 重天,咁鬼難練兼且又要搵命搏,例如跳落 3000 度溶岩練 7 重天冰勁。練完又話連金羅漢都打唔嬴,完全唔 make sense !  

總括黎講,老黃根本就係偏袒金羅漢,成日話龍虎群英裡面無人可以打得嬴佢,簡直 bull shit ! 咁講法,金羅漢他日練成 11 關,咪已經可以打嬴火雲邪神 and 無敵,跟住龍虎門索性改名做 "羅漢門" 或者 "金龍門" 都得。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 11:42 發表

會唔會係「東方先生」個仔呢??
我都覺得似係四大世家劗齯H!
引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 12:26 發表

咁以後係唔係叫番你做「陳俊仁」好呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 12:34 發表

韋陀冇得出,就係因為佢練成九霄真經九章,因為一出話冇乜人夠佢打又唔好睇,仲勁過三皇多多聲又唔得,點算??話佢唔夠人打,又唔合理,點算??最後唯有 " Put him in the refrigerator!!"囉!!
一次錯誤決定, 令韋陀永不超生!  

引用:
今期凶閻王對小虎小龍只係打個平手,咩五十幾年修維,咩一出手就用上十成功力,收得皮喇 !! 睇下金羅漢對小龍風雷幾輕鬆,照計內力風雷既冰火七重天點都勁過小虎既六陽多多聲喇,咁凶閻王唔好話冇金鐘罩十關功力, ...
老黃好似話凶閻王運功主要系驅毒吾系療傷喎................

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2007-3-23 16:03 發表

老黃好似話凶閻王運功主要系驅毒吾系療傷喎................
我既意思係,講到佢咁勁,點解佢唔學似小虎中左百足王既毒咁頂住,先K.O對手呢??同對手打緊既時候,停哂手去運功,咁即係話佢已經頂唔順囉!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-23 19:09 發表

專欄作者的意思是說那個香港網友化名「陳俊仁君」提出建議,你的國文程度似乎有待加強!
我的國文程度真的很差,我都唔知你知唔知我講乜!
我的國文程度和你的幽默感似乎都有待加強呢!!
P.S.唔知我跟著會唔會收到好多粗口信息呢??我好驚呀!! 次次見到那張相都想嘔..

相關搜索目錄: 幽默

涅槃,英文是nirvana,亦可解釋為解脫;極樂世界!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 20:00 發表

P.S.唔知我跟著會唔會收到好多粗口信息呢??我好驚呀!! 次次見到那張相都想嘔..
小小力兄,你聽收信啦!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 03:42 發表

我記得以前有個叫易一飛(但記得有冇記錯名)的光頭仔,會唔會係佢?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-23 21:38 發表
涅槃,英文是nirvana,亦可解釋為解脫;極樂世界!
足球兄...你有事揾距地
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 03:42 發表

我記得以前有個叫易一飛(但記得有冇記錯名)的光頭仔,會唔會係佢?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 20:00 發表

The Flying Finn

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-23 12:00 發表

應該唔會0既...下次新龍元始門入面最多有個跑龍套叫"小小力"
俾凶閻王撕成碎塊,做人皮畫姐......

引用:
原帖由 煩惱人 於 2007-3-23 22:01 發表

易一飛??(Sorry!我冇乜印象!!) 但呢個易一飛好好打的嗎??

我估白無涯自己既功力都接近三十層天..如果白無涯都要搵佢幫手,我諗有兩個可能,...一係佢超好打,仲勁過白無涯,..但係佢咁Young,又好似冇乜可能! 一係,佢有武功以外既絕技,...例如用毒! 再加上之前老黃好似講過白無涯都五大世家既故事有關,..所以我估佢係東方先生個仔囉!!

不過,新著D故事...有時又唔可以用太合理過既角度去諗既....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-3-23 23:25 發表

應該唔會0既...下次新龍元始門入面最多有個跑龍套叫"小小力"
俾凶閻王撕成碎塊,做人皮畫姐......
個跑龍套"小小力"只係俾人做人皮畫咁都好D,我最驚係被人「閹妳爸,嫖妳媽」炸!!

引用:
我睇白骨同活閻王功力同玄劫差唔多﹐大約都係九關半咁。唉﹐如果呢兩個老野知道辛苦左大半世D功力仲水皮過一個縱慾o既光頭佬,唔知佢地受唔受得住哩?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-24 00:01 發表

易一飛??(Sorry!我冇乜印象!!) 但呢個易一飛好好打的嗎??

我估白無涯自己既功力都接近三十層天..如果白無涯都要搵佢幫手,我諗有兩個可能,...一係佢超好打,仲勁過白無涯,..但係佢咁Young,又好似冇乜可能! 一 ...
易一飛o係舊著出場時個朵叫做愛滋基魔,開頭都似有d 料到,但後來又變二打六,仲出賣全球最大幫會龍虎門o既兩大坐館黑蟲同小苦,結果咪屎路一條……

烈火袓師唔知會唔會,襲擊日本龍虎門,期待佢同王伏虎或韋陀嘅大戰!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-23 07:05 發表

台灣仔,看來你的廣東話都應該有番咁上下喎!
冰火螳螂??:

忽發奇想....如果...新著可以好似天子6咁...出潮華版...有冇可能呢?

每期睇少少..每度講少少..真係唔夠喉...講真..

20蚊一本潮華版even...如果佢最仆街咁keep到而家咁o既質素..加到25蚊我都會俾錢買....而家14蚊真係唔值....佢d專欄已經一貨三賣...又出廣告...又出擦鞋野....唉.....

老黃快d轉潮華版啦!!!!!!!!!!!!!

相關搜索目錄: 廣告

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。