推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 獵食者 於 2007-3-24 15:39 發表
忽發奇想....如果...新著可以好似天子6咁...出潮華版...有冇可能呢?

每期睇少少..每度講少少..真係唔夠喉...講真..

20蚊一本潮華版even...如果佢最仆街咁keep到而家咁o既質素..加到25蚊我都會俾 ...
一本垃圾就算十四蚊有五百頁我都唔買喇!!
與其只想辦法改善個「量」,不如改善個「質」,俾D心機畫/寫好本書好過喇。
就算好似依家咁薄,但如果頁頁打鬥精彩,故事又吸引,我俾十四蚊都俾得開心喎!!
整咁多咩潮華版,毫華版,精裝版,合訂版...只會令大家更加唔 買,上網睇或者借黎睇。
同意嗎?
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-24 10:03 發表
烈火袓師唔知會唔會,襲擊日本龍虎門,期待佢同王伏虎或韋陀?大戰!
韋陀唔係o係香港照顧班女咩?? Sorry....太耐記唔清楚喇!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-3-24 01:43 發表

我睇白骨同活閻王功力同玄劫差唔多﹐大約都係九關半咁。唉﹐如果呢兩個老野知道辛苦左大半世D功力仲水皮過一個縱慾o既光頭佬,唔知佢地受唔受得住哩?
佢地會諗:「早知練金鐘罩喇!!」

我覺得九霄九章,可能係
一成至三成火候=金鐘罩第9關
三成以上至六成火候=金鐘罩第10

六成以上至九成火候=金鐘罩第11

十成火候=金鐘罩第12關

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-3-23 10:34 發表

風雷功夫稍嫌單調, 不及小龍的變化多端.........
風雷最出名既一招 "螳螂問心圈"!!! 打十次都用八次, 打黎打去都係用呢招!!!!

引用:
原帖由 Gunners 於 2007-3-25 00:23 發表

風雷最出名既一招 "螳螂問心圈"!!! 打十次都用八次, 打黎打去都係用呢招!!!!
再唔係就螳螂
音樂無界限

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-24 19:35 發表

韋陀唔係o係香港照顧班女咩?? Sorry....太耐記唔清楚喇!
咁王小鷹又去咗邊呢?自從食咗粒冰火丸之後好似都冇提過.
究竟佢而家响邊呢?(香港?日本?定韓國呢??)有冇食到冰火丸D解藥呢?
(好似金聖老話會俾番解藥佢食的......)

今日同玉記齯H踢波收到好多風!

原來E+老黃所有專欄(包括玉郎週記),都係由占基利寫的!

今期週記話答問大會收到二百幾封信,最長鶣呇釵角傽X張紙,全都是吹水!
今次只收到幾十封信,全都是得一、兩張紙!

而答問大會鶗|十個位,大部份都係由老黃的天字第一號Fans「驚豬」的親戚朋友和員工出席!

講開這個「驚豬」,佢真係巴閉!
佢係一間公司鵀挐荂A每年的漫畫節都會用十幾萬買玉記的產品;然後把買東西得來的那些金圓,分給他的親戚朋友(小弟有個friend是他的朋友)和員工來幫手競投那些秘寶!
小弟引像最深刻是有一次,玉記有個遊戲須要鬥多東touch印花來換龍虎門XBox。老黃已經同「驚豬」講唔使印花送一部給他!但是「驚豬」竟然話唔使,然後自己走去東touch度買了成萬本書,再上去玉記換龍虎門XBox!

引用:
原帖由 Gunners 於 2007-3-25 00:23 發表

仲有一招叫「火螳割禾」,農夫秋收果時o岩用……

[

今期週記話答問大會收到二百幾封信,最長鶣呇釵角傽X張紙,全都是吹水!
今次只收到幾十 ... [/quote]

咁玉郎信箱又點哩﹐係咪又係佢代答o架?

嘩﹐用幾十萬黎買部X-BOX!?
東TOUCH個老細有福氣﹐
仲有個驚豬夠架勢﹐
整部X-BOX咁o徒米﹐
多得阿老黃好帶契。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-3-24 10:03 發表
烈火袓師唔知會唔會,襲擊日本龍虎門,期待佢同王伏虎或韋陀嘅大戰!
我唸佢入夜時陣會用鐵鏈鎖晒龍虎門D門窗同用火水淋濕晒四週圍﹐然之後就一把火將整間龍虎門分館燒o左!

今期第30頁講起凶閻王對小虎小龍"力保不失"四字詞, 令我想起之前小龍+風雷對付金羅漢"力保不失", 上次牽連風波被廣泛批評, 今次既"力保不失"就無人提了, 今次合理d嗎??

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-3-26 02:42 發表

咁玉郎信箱又點哩﹐係咪又係佢代答 ...
玉郎信箱都係由占基利代答的!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 14:06 發表

xocat forum 是由分身分烈台灣代表陳俊仁代答的!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2007-3-26 14:38 發表

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 14:06 發表

係唔係都係由占基利代問架??

引用:

係唔係都係由台灣代表陳俊仁代問架??

我覺得代問,代答完全無問題。

總好過有 d 白痴佬,成日掛住玩分身響度自問自答,跟住仲要周圍去閹人爸,嫖人媽,簡直不知所謂到極點 !  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:

X  100
音樂無界限

引用:
原帖由 冰河 於 2007-3-26 01:30 發表
今日同玉記齯H踢波收到好多風!

今次只收到幾十 ...
「驚豬」會唔會係〝陳俊仁〞

不過我好耐以前聽過一個傳聞...話玉記的所有漫畫都係由福龍起草圖,老黃係完全唔駛做

音樂無界限

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-26 17:04 發表
我覺得代問,代答完全無問題。

總好過有 d 白痴佬,成日掛住玩分身響度自問自答,跟住仲要周圍去閹人爸,嫖人媽,簡直不知所謂到極點 !  
老祖宗兄,算罷啦...
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。