推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-29 09:22 發表

我相信咁係冇用架,佢要夠分有幾難??
係post都回一句"Thanks for sharing!","Good", "Good, Thanks",一兩日就夠分喇!!
(我相信好多人為左夠分睇甜相都咁做)
我相信咁只會令f ...
其實最佳辦法都係唔回應佢, 等佢自問自答囉!  

出左新一期啦,我覺得今期都OK喎

真係想知白骨佢搞左D咩花臣出黎

引用:
原帖由 failong 於 2007-3-29 13:24 發表
出左新一期啦,我覺得今期都OK喎
師兄, 講兩句內容可以嗎???  

小虎小龍黑龍圍揪凶閰王,打打下白無涯出現做”駕兩”,
用佢既32層天既伏羲問天籙打開凶閰王,凶閰王唔服,
跟手上期唔知乜水帶著cap帽個條友用軟筋散整到凶閰王打唔到,
跟手lee到就完左.

引用:
原帖由 failong 於 2007-3-29 14:00 發表
小虎小龍黑龍圍揪凶閰王,打打下白無涯出現做”駕兩”,
用佢既32層天既伏羲問天籙打開凶閰王,凶閰王唔服,
跟手上期唔知乜水帶著cap帽個條友用軟筋散整到凶閰王打唔到,
跟手lee到就完左.
唔該師兄!  

到元始門,蚩尤傷著咁話輸左第1round,最後win o個個會係佢喎
(好多野up,自己買黎睇睇啦

之後到講邪神啦,佢就話要去龍虎門大開殺戒,跟手老烈火串串共咁出場,

出左一手"熔鐵手"彈左粒野去邪神到,邪神心諗白級就夠做啦,點知老烈火個招

可剛可柔喎,佢隻手俾佢個招制住左

最後個句話"能在一招間制住白級,從前只有無敵一個,而家又多一個"烈火組師"

係咁多啦

引用:
原帖由 failong 於 2007-3-29 14:11 發表
到元始門,蚩尤傷著咁話輸左第1round,最後win o個個會係佢喎

之後到講邪神啦,佢就話要去龍虎門大開殺戒,跟手老烈火串串共咁出場,

出左一手" ...
唔通蚩尤KO左老天尊???   

今期白無涯係咁已露一手,已經顯示左佢功力絕對在閻王之上。連白無涯都有 32 層天功力,估計老天尊起碼都應該有 33 - 34 level 左右。咁樣比較之下,豬油先得果 28 層天,確實係有 d 比下去o既感覺。

火雲邪神就衰輕敵,如果佢一開始就運起黑級功力,相信完全唔會有任何問題。我睇烈火祖師應該未到教主級數 level,只係勁過金羅漢少少咁大把。

今期算係好睇,特別係前半部份,畫功都 okay,烈火祖師出場果幅好有威勢。

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

烈火祖師o既功力幾出人意表
竟然勁過白級!
睇黎佢有金聖老o既級數

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-29 14:44 發表
今期白無涯係咁已露一手,已經顯示左佢功力絕對在閻王之上。連白無涯都有 32 層天功力,估計老天尊起碼都應該有 33 - 34 level 左右。咁樣比較之下,豬油先得果 28 層天,確實係有 d 比下去o既感覺。

火雲邪神 ...
白無涯既功力應該同老天尊差不多!

烈火祖師相信會高老金些少, 大約係10.5至11關咁上下!

引用:
原帖由 failong 於 2007-3-29 14:11 發表

出左一手" ...
第1round應該是指同老天尊隻Dup呢場,所以將軍府一戰是老天尊贏。
最後win 是指假如同老天尊斗長命,由於老天尊已經唔年輕,所以最後win o個個會係蚩尤佢咯!

1)白無涯是三十二層天,咁老天尊可能是三十三層天了!
2)洪東也來泰國,看來是編排了結佢與醉魔嘅仇怨!
3)下期「血洗元始門」,一定係通天教做的,爭在是老天尊,定係文殊落命令!

今期好奇怪....

小龍話凶閰王功力在自己之上....但係小苦比凶閰王打咁多野一d事都無
一個咁高功力既凶閰王,只係係上兩期打死一個星宿徒弟.....

豬油得28層天,點解仲未比人滅教??

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-29 14:44 發表

火雲邪神 ...
白無涯竟然有32層天??? 咁咪即係同邪神無敵等人有得揮???

我記得介紹道經三大神功的時候,講明頂級係33層天(通天教總部也是以此數為頂樓),但之後好似又話老天尊有超過33層天功力的能耐,到底係班老編記錯定係設定亂哂龍???

唸唸下,白俊真係唔生性咯,夾在通天元始之間,理應自強不息,但竟然只得20層天咁大把,真係聽做炮灰...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-3-29 22:27 發表

白無涯竟然有32層天??? 咁咪即係同邪神無敵等人有得揮???
斷估白無涯唔只得32層天功力掛
音樂無界限

邪神會唔會再一次血洗龍虎門呢?依家烈火祖師都出埋,石鐵、鐵青天都應該出吓場喎,更何況王飛鷹復功咁耐都未表演過,邪神...你識做啦
音樂無界限

引用:
白無涯既功力應該同老天尊差不多!

烈火祖師相信會高老金些少, 大約係10.5至11關咁上下!
引用:
純粹個人觀點,論功力排位,白無涯應該稍為低過老天尊少少,但又應該勁過文殊 (假設鐵五郎係老天尊 5 個仔女之中資質最高果個)。

照呢個比例推算,白無涯功力同金聖老應該差唔多,咁即係絕對有資格同邪神,無敵佢地過招。

睇睇下今期其實有 d 唔係好合理。火雲邪神接烈火祖師果招係無理由用白級就算。記得佢之前曾經先後同玄劫,劍妖大戰,兩次比武最後都要動用到黑級浮圖先至可以打敗佢地。

咁而家烈火祖師功力點都應該勁過當時o既劍妖同埋死左o既玄劫掛?所以邪神有乜野理由蠢到只係運起白級就去接招?佢實在太輕敵囉 !
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-29 23:58 發表

純粹個人ちK五郎係老天尊 5 個仔女之中資質最高果個)。

照呢個比例推算,白無涯功力同金聖老應該差唔多,咁即係絕對有資格同邪神,無敵佢地過招。

睇睇下今期其實有 d 唔係好合理。火雲 ...
唔係邪神蠢,係d 編劇笨實啫……
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

今期最白痴o既地方,應該係講解元始門地勢環境果part,形容元始門有天險,通天教難以進攻果時,通天教擱淺果d 全部都係遊艇,出海遊河果種,而元始門果d 就全部係戰艦,幾乎係航空母艦果隻,咁通天教海戰梗打唔贏元始門啦!
唔通龍記編劇、主筆大人們用下個腦先,唔好期期都咁多野要人鬧至得o架!

相關搜索目錄: 遊艇
本帖最近評分記錄
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-3-29 22:02 發表
今期好奇怪....

小龍話凶閰王功力在自己之上....但係小苦比凶閰王打咁多野一d事都無
一個咁高功力既凶閰王,只係係上兩期打死一個星宿徒弟.....

豬油得28層天,點解仲未比人滅教??
小虎每次中招之後﹐個身體都會好似砲彈咁飛至好遠﹐藉此御力﹐所以先至冇事。

冇辦法啦﹐個凶閻王真係傻個o窩﹐佢冇破壞到整個計劃已經係不幸中o既大辛﹐邊仲會指意佢有麼建樹哩。

我唸係因為察猜將軍唔想俾通天教獨大﹐所以就對通天剿滅元始門o既行動暗中阻撓。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。