推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

今期:
1)翼龍加上元始三妖,(三妖地位高過四大族長,但武功唔高),聯手對付老仙,後來老仙脅持鬼叉地妖,翼龍被迫交白骨比老仙,白骨餘毒未清,老仙給解藥佢,令佢恢復功力,蚩尤趕到,蚩尤問老仙,有冇問過白骨係唔係想走?老仙話蚩尤戇居,此時白骨為報被毒之仇,突然出手要把老仙整條脊骨抽出!
2)廣法堂天台上,西門簫「吹簫」引出醉魔,醉魔同佢顯然有深仇,大戰開始,西門簫練的是「心弦神訣」,可用音波傷人,在一旁的東方家後人,亦加入戰陣,攻向醉魔,佢練的是「苗疆殭屍功」,一口毒氣噴向醉魔!
3)最後一頁,老烈火帶領徒弟雷火,火爆,兒子霹靂火,師弟神火去踢龍虎門場!

下期「火燒龍虎門」!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-12 14:16 發表
下期絕對令人期待,估計醉魔今次應該死硬。就算俾佢好彩打得嬴西門簫同埋姓東方果條友,跟住仲有個勁野洪東要打。睇落完全無勝算。不過醉魔絕對係抵死 !  

烈火祖師果然唔係一個人去打龍虎門,加埋 total 有成 5 條友咁多。韋陀就算練到九霄 9 章頂級都未必頂得住,何況唔係。真係有 d 擔心群英今次會有人死。  
洪東決心要清理門戶, 醉魔難逃一敗!  

韋陀未必可以敵得住烈火祖師, 石鐵,青天,小鷹更加頂不住其餘幾條火!  

王飛鷹可以回復番多少功力??  

龍虎群英是否有人會壯烈犧牲??  

尚幸還有一支援兵--甲賀忍者!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 15:32 發表

洪東決心要清理門戶, 醉魔難逃一敗!  
尚幸還有一支援兵--甲賀忍者!

我覺得洪東會win,但我認為未必是,大家想像中咁輕鬆!

甲賀忍者可能就是,龍虎群英的「替死鬼」!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 15:46 發表

我覺得洪東會win,但我認為未必是,大家想像中咁輕鬆!

甲賀忍者可能就是,龍虎群英的「替死鬼」!
其實老黃已經改變左寫作技巧, 基本上任何對戰,
除非強若懸殊, 否則得勝者必要付出一番努力或代價!   

我都唔想龍虎群英有任何死傷!  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-12 14:16 發表
烈火祖師果然唔係一個人去打龍虎門,加埋 total 有成 5 條友咁多。韋陀就算練到九霄 9 章頂級都未必頂得住,何況唔係。真係有 d 擔心群英今次會有人死。  

我都一早話左,烈火祖師唔會一個人去打龍虎門,如果今次王伏虎唔係度,又無其他人回防,五個對五個,就算加埋甲賀派,都肯定唔夠打!
我覺得王飛鷹應該好大機會死!

對火燒龍虎門無乜興趣
反而幾期待下期洪東 vs 醉魔
睇黎醉魔會變成另一個暴君龍........

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 16:01 發表

其實老黃已經改變左寫作技巧, 基本上任何對戰,
除非強若懸殊, 否則得勝者必要付出一番努力或代價!   

我都唔想龍虎群英有任何死傷!  
大家之前仲complain緊新龍變成"養老院"咁一大堆人係度,冇死個人,而家老烈火踢館,應該俾D正派死至合理卦?

記得舊龍老烈火踢館個陣,雖然只得小龍&青天係度,但都打得好激,青天監生俾老烈火夾住燒到成舊炭咁,小龍初時得到洪定邦傳功,後來用"愈被打功力愈高"條橋(又係抄"倚天")打低老烈火個仔鬼火,但最後還是俾老烈火打到幾乎見閻王(唉! 真係廢柴)...

引用:
原帖由 業火紅蓮 於 2007-4-11 18:47 發表
龍虎門討論區好久不見你的炮火,一樓一兄這陣子在忙甚麼大事業啊?該不會去找你的華哥了吧!
蓮兄:

自從上次求 閣下幫"往日情懷",  等家明哥不用清洗龍虎門,  閣下唔答應之後.  我已經 cut 左書啦!  o既然發左貼承諾已後不談龍虎門,  自當履行承諾,  所以亦都冇再上龍虎門討論區好耐啦!  

早兩日一上黎,  就見到d 人講呢兩期d 讀友來信,  一時忍唔住,  又發一貼o者!

華哥我就冇搵到,  o既然佢叫得"梅修華",  咁我只有"梅華修"啦!!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

雖然我知道無乜可能,但我都希望王伏虎 + 金童可以坐陣響龍虎門,力抗烈火祖師等人。兩大前輩高手武功方面同烈火其實都有 d 相似架。

王伏虎九陽神功,烈火就聖火神功。金童有童子金身,烈火就應該有烈火金身???

火鬥火,金身鬥金身,咁樣打法你地話係咪應該好有睇頭呢?

哎,王飛鷹就算回復到巔峰狀態都只係得金鐘 6 關左右實力,即係同佢個仔差唔多,完全係於事無補 !   

王飛鷹死o既機會其實係最大囉。  

話時話,白仇同阿柴係咪都響日本?佢兩個太耐無出場,唔記得左佢地響邊個國家添。

★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

如果老黃真的能做到今期週記所講的,新著龍虎門便有救了!

引用:
原帖由 業火紅蓮 於 2007-4-12 17:09 發表
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
咦, 發生什麼事???  

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-12 16:54 發表
話時話,白仇同阿柴係咪都響日本?佢兩個太耐無出場,唔記得左佢地響邊個國家添。
如果佢地仲未番日本,阿柴應該還在韓國,同老妖一齊幫緊風雷,白仇就係香港, 幫金童手,照顧鐵將軍!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-12 16:40 發表

大家之前仲complain緊新龍變成"養老院"咁一大堆人係度,冇死個人,而家老烈火踢館,應該俾D正派死至合理卦?

記得舊龍老烈火踢館個陣,雖然只得小龍&青天係度,但都打得好激,青天 ...
如果真係有人死, 王飛鷹可能係最大機會!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 17:44 發表

咦, 發生什麼事???  
「百足之蟲,死而不殭」,佢好快會復活!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-12 16:54 發表
雖然我知道無乜可能,但我都希望王伏虎 + 金童可以坐陣響龍虎門,力抗烈火祖師等人。兩大前輩高手武功方面同烈火其實都有 d 相似架。

王伏虎九陽神功,烈火就聖火神功。金童有童子金身,烈火就應該有烈火金身? ...
呀柴出場都係比人串蠻牛 冇睇頭
反而白仇既童子功唔知會唔會有進展

風逍遙無啦啦又俾人 ban 左,發生乜野事?係咪查到係佢周圍亂發粗口訊息呢?

似乎大家都一致認為王飛鷹今鋪會死喎,哎,莫非佢真係劫數難逃?

如果無王伏虎 and 金童相助,單憑韋陀,石鐵,青天,小鷹父子,甲賀忍者幾件又點樣能夠抵擋得住烈火兵團進襲?老黃又應該唔會安排群英今次全部陷晒家產。真係想知佢今次點樣搞法。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-12 04:39 發表

唔係掛, 咁靚仔, 一定入圍!  
梗唔係...我有佢0既相!!!有興趣我可以post出黎大家參詳一下!!!!
  佢國中時候都係台南讀書. 個樣仲....好....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-4-12 18:58 發表

梗唔係...我有佢0既相!!!有興趣我可以post出黎大家參詳一下!!!!
  佢國中時候都係台南讀書. 個樣仲....好....
拿,拿,拿, 唔做得笑人地架, 唔係你又收到幾封信啦!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 17:48 發表

「百足之蟲,死而不殭」,佢好快會復活!
何必自尋煩惱呢???  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-12 15:18 發表
今期:
1)翼龍加上元始三妖,(三妖地位高過四大族長,但武功唔高),聯手對付老仙,後來老仙脅持鬼叉地妖,翼龍被迫交白骨比老仙,白骨餘毒未清,老仙給解藥佢,令佢恢復功力,蚩尤趕到,蚩尤問老仙,有冇問過白骨係唔係想走? ...
o個元始三妖真係冇叉用,....尤其o個個乜叉妖,一野就被老仙捉住,...特登講佢三妖地位高過四大族長,係咩意思呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 highways 於 2007-4-12 14:03 發表
烈火袓師襲擊日本龍虎門, 下期真的是「火燒龍虎門」!!!
會唔會又係好公式咁話火燒龍虎門就唔燒龍虎門呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

今期蚩尤大大聲提醒,星宿老仙是受火雲邪神錢財,白骨都應該聽到,咁通天教其實可以向羅剎教,大興問罪之師喎,因為羅剎教沒證據,證明老邪在通天教手上,但依家人地可以反話你,火雲邪神無道義鉤結元始門!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。