推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 suicide 於 2008-1-9 14:32 發表
PrintPro,  are you taking suppressive therapy now?  Last time I remember you said you only take pill when recurrence occurence because afraid of used to it.
PrintPro & Suicide

There are 3 to 4 new drugs has entered clinical trials for Herpes. I strongly believe there is a way to cure HSV.  Once the scientist overcomes HIV, Herpes would be the same. Just don't give up.

All the best!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-8 18:59 發表
今日去到醫生度blood test都有d 猶豫同驚
但最後都做左
因為唔想俾呢種形住形住既感覺影響工作同生活.........
小肥t

My health check results are all negative, hope you are the same.  So the only thing bother me is warts, they haven't recur after treated.  Stress free is important, so be happy and don't let this ruling your life.

Best Wishes

so thx!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 AAV-2 於 2008-1-10 14:06 發表

小肥t

My health check results are all negative, hope you are the same.  So the only thing bother me is warts, they haven't recur after treated.  Stress free is important, so be happy and don ...
多謝先..不過今晚會是最難捱的.......................
同埋其實醫生講冇斷尾是因為冇証據可以証明冇warts
如果冇得斷尾就呢度日日有人來訴苦了

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-9 23:45 發表
大家好...
我係新黎既..我前果排發現係肛門附近痕痕地
起初都唔為意,
到剛剛發現生左一粒肉芽,睇真d上面好似有一個泡泡一個泡泡咁
然後伸隻手"入去"摸,發現左更多既肉芽
我好懷疑係HPV...唉!
宜家 ...
所以話tony大哥錯了
上一版因為tomy大哥個pm俾d cd rom整爆左
所以無奈地怕d人怕..............
我已經話d人係想食即佞麵,睇多版都懶
果然個一版一走d人又係度問
不幸俾我講中

我終於搵到dr.ho既地址了=.=

另外,
我有個問題,
無復發一年之後,即表示無哂病毒?
網上衛生處資料話無法根治,跟足一世,
但係又有多數文章指體內免疫系統可以殺死病毒,
若多年不發即代表病毒已被清除,
咁,
病毒被清除=斷尾???
但另一方面又話無法根治...
究竟會係點?

仲有一個問題,
其實我發現肛門內早有一粒粒肉芽出黎,
只係到現在再摸既時候又唔見左一d
衛生處指肉芽可以自己清失,
咁即係自己打敗病毒清除肉芽??
若然係咁,
保持身體抵抗力好去對抗病毒是不是等於不用睇醫生???

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-10 22:23 發表

所以話tony大哥錯了
上一版因為tomy大哥個pm俾d cd rom整爆左
所以無奈地怕d人怕..............
我已經話d人係想食即佞麵,睇多版都懶
果然個一版一走d人又係度問
不幸俾我講中
抱歉因為我由頭睇起...
睇左幾十版都搵唔到,
點知原來從後睇上黎幾版就搵到,
抱歉抱歉!!!

ranforran
為什麼你不問醫生呢?
小肥t
絕對是,的人看多版都唔想.

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-10 22:27 發表
我終於搵到dr.ho既地址了=.=

另外,
我有個問題,
無復發一年之後,即表示無哂病毒?
網上衛生處資料話無法根治,跟足一世,
但係又有多數文章指體內免疫系統可以殺死病毒,
若多年不發即代表病毒已被清除,
咁, ...
如果你有水泡可能是另一種
果種就真係冇得斷尾.............
祝你好運

小肥t
沒有辦法,我們太老了.不是現在的即食派.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-10 22:30 發表
ranforran
為什麼你不問醫生呢?
小肥t
絕對是,的人看多版都唔想.
大哥有空回電,有d野想搵你頃下.............

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-10 22:31 發表
小肥t
沒有辦法,我們太老了.不是現在的即食派.
所以我地應該組一個group,互相舒緩一下
既然網上市面上咁少呢一方面資料
一定有人加入

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-10 22:29 發表

抱歉因為我由頭睇起...
睇左幾十版都搵唔到,
點知原來從後睇上黎幾版就搵到,
抱歉抱歉!!!
唔想嚇你但一定要講
有一樣既話有其他的機會是大d的
正如有窗口開左d賊都易d入來
所以對你而言這未必是最大獲
特別是睇政府一定捉你驗埋...冇得你避

小肥t
可以PM我的.近月轉了公司比較忙.再加上患感冒,很累.

小肥t
開GROUP,我害怕沒有人JOIN.因為現在人講就多.有什麼提議?

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-10 23:06 發表
小肥t
可以PM我的.近月轉了公司比較忙.再加上患感冒,很累.
因為我明天是看結果了
希望有人可以頃下

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-10 23:07 發表
小肥t
開GROUP,我害怕沒有人JOIN.因為現在人講就多.有什麼提議?
如果要做唯有最初依附d志願機構
有病人想搞實有人做
問題是可能唔俾我地講一d佢認為唔正確既野
當然定期版聚也是可行的
不過參加人少仲要揀過是麻煩的

回復 #3297 suicide 的帖子

yeah i'm taking suppression now.  cuz i do not want to see it come back every two months!  you know mentally stressful.

回復 #3300 AAV-2 的帖子

yeah need to wait until some new drugs to cure herpes.

回復 #3299 stanleysex 的帖子

i think i was too stressful, so it comes back and back for 2 years...then i decided to take suppression last month.  yes, reproduction is possibe.

回復 #3316 小肥t 的帖子

i will join for the group!

大家好...
我係新黎既.. 我過了空窗期,和一年多後才到過油麻地政府衛生科診所抽血驗aids,等了三星期,看了報告,醫生話冇事,但三個月後要再驗,究竟點解要再驗?第一次唔準??咁我係咪仲有機會中招?...help, thx唔該各位兄弟幫手解答~~驚驚

回復 #3317 PrintPro 的帖子

On the contrary, I dont use any pills anymore even though it comes back every month.  I simply ignore it.  I want to test my body reaction.  Last time it really hurts if I dont take pill.  Total two reoccurences appears and the last one is really hurt and take a longer time to cure.  I am waiting for the next reoccurence and see what happen.  Tell me what is your progress in suppressive therapy if you can.  What is the cause for the pills each month?

In china,  there are some generic pills same as Valtrex but cause much less than Valtrex cause of the patent

今日去左油記度驗
結果真係中左花,,,
唉...即刻喊,
去左搽藥"也母"到暈
果d藥有無用的~~?
由於我話我摸到肛門入面都有,
又要去醫院排期照....
大家知唔知要排幾耐到?
請問私家做又會收幾多錢?

頭先上網睇睇下,
發現有個網指有藥物根除疣
濕疣靈 <<藥名
http://www.forces-of-nature-cn.c ... irus+treatments.htm
希望大家評論下...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。