推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我今日看了結果、沒事
冇人回應唯有自己替自己開心

引用:
原帖由 PrintPro 於 2008-1-11 00:37 發表
i will join for the group!
過左年會開始攪
有感而發
尋晚等報告,我想大家俾d支持我
不過大家似乎只係關心自己事
如果真係咁就冇謂搞
冇凝聚力的
講真、開group同喺度吹水一樣
要互動 / 有反應的
衰d講關於個病除左醫生我唸好少人會知得多過我
如果不是分享既話我做咩要單方面益人先
我冇收人工的
有時間不如睇多套戲

引用:
原帖由 hugo23456 於 2008-1-11 03:58 發表
大家好...
我係新黎既.. 我過了空窗期,和一年多後才到過油麻地政府衛生科診所抽血驗aids,等了三星期,看了報告,醫生話冇事,但三個月後要再驗,究竟點解要再驗?第一次唔準??咁我係咪仲有機會中招?...help, thx唔該各 ...
可以不用去
因為佢怕你自己記錯日子計少
驗兩次穩陣

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-11 21:57 發表
今日去左油記度驗
結果真係中左花,,,
唉...即刻喊,
去左搽藥"也母"到暈
果d藥有無用的~~?
由於我話我摸到肛門入面都有,
又要去醫院排期照....
大家知唔知要排幾耐到?
請問私家做又會收幾多錢?
最好去睇私家,尤其肛門
唔平的
最好驗晒咁多樣一次過

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-11 22:51 發表
頭先上網睇睇下,
發現有個網指有藥物根除疣
濕疣靈 <<藥名
http://www.forces-of-nature-cn.c ... irus+treatments.htm
希望大家評論下...
聽醫生指示
3m可能有用,不過你要買都要醫生紙
加上假藥當道
都是同醫生買

當然冇錢就唯有接受政府
好過冇

我記得有朋友話約政府做冷凍/手術要排4-6個月
我唸係好定唔好大家自己會識分

謝謝小肥t .....還替你開心..
我用了半天時間略略看過以前d post..關於保險....睇完油記咪唔可以投醫療保險,...咁旅遊醫療保險咁咪冇行??同女友,或家人一齊去旅行咪實比人知??

看過以前d post後在此祝各位bro早日康復~~請各位bro繼續努力~
支持小肥t ,tony1 and stanleysex~

相關搜索目錄: 保險 旅遊

引用:
原帖由 hugo23456 於 2008-1-11 23:23 發表
謝謝小肥t .....還替你開心..
我用了半天時間略略看過以前d post..關於保險....睇完油記咪唔可以投醫療保險,...咁旅遊醫療保險咁咪冇行??同女友,或家人一齊去旅行咪實比人知??

看過以前d post後在此祝各位bro ...
首先讚賞一下有睇過post既你
是的,如果擔心保險問題,你去睇政府/大集團一定有紀錄
不過旅行冇問題的放心,但要睇番醫療保單上有冇「授權保險公司翻查你既紀錄」既條款
其實除左保險
做/讀緊醫護行業
你中左去睇政府
咁你預左好大機會入唔到醫院做
其實呢個topic我講過
不過冇人蘇
可能個個都唔唸住醫療保險 / 唸住有野有人主動又熱心咁話佢知
所以後悔既人唔好怪有人冇提你

相關搜索目錄: 保險 旅遊

更正﹕要睇番醫療保單上有冇「授權保險公司翻查你既紀錄」既條款
因為性病同與此關相關的病是唔包的

相關搜索目錄: 保險

原來係咁~~咁各位bro記住千萬一定要留意醫療保單上有冇「授權保險公司翻查你既紀錄」既條款~~

以免比人出賣~再一次謝謝小肥t ~

大家,我想問大家呢,做冷凍其實痛吾痛,係吾係會生水泡的,可以分享下嗎

我好似無事左2個月(兩個月前去油記 佢講....)擔心 日後....哎如果日後有左條女點講點好? 我得19歲 又無出去滾

dr.ho 果到唔講機錢 都講下太約機錢 5~6百 夠唔夠 大哥們幫幫手

突然這麼多CD-ROM入來.

保險這問題,保險公司一般會問客人有否曾經在政府看過或接受過所謂的輔導,這問題答是,保險公司便去政府拿資料即是閣下曾經看過保險公司一定會知道.如果不告訴保險公司曾經到過政府驗過,這樣到需要賠償時可能出現問題.

kit169
看你什麼事,最貴大約1200-1500.

小肥t
這問題就是這樣.我之前都想離開XOCAT.凝聚力這裡沒有.開GROUP也是GET多過GIVE.要GIVE多過GET/知名度高,一定要有專業醫生解答問題.如果我們這裡有一個專業醫生,兄弟不會時常CD-ROM.還要說明醫生PM不回應.這樣沒有人再CD-ROM.不過很難有醫生理會我們.

請問有冇人試過?

我係幾個月前發現包皮(比較後位置,係中間之後)生左粒野...請問版友知唔知係咩?

因為我而家係外地做緊野,唔可以睇醫生住...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

ai... 小弟應該都中左招...
唔夠膽睇醫生
買左盒3m, 岩岩用左1星期
唔知跟住有幾多野要面對

First time i get it when back from thailand....i cant sleep for a week ..finaly go to see doctor between a week only recover
kong

引用:
原帖由 whg 於 2008-1-12 12:19 發表
唔夠膽睇醫生
唔知跟住有幾多野要面對
唔好諱疾忌醫!
雖然小弟只有19歲(14號就20了!)
但係一發現就諗都無諗去驗!諗落都幾勇敢,
不過證明感染左之後呢...
真係好自責對唔住屋企人,
心情一定好難過~
不過係正常既~我知道~有邊個唔會心嗡?
老實講我甚至有自殺念頭,
但我又知道~明天會放晴,
心情同身體一定會好,
只要肯行一步,多一步,~終點又近一步,
總好過原地踏步,
行出你既一步~去驗啦!

回復 #3322 suicide 的帖子

so far so good on my suppression progress. it costs about 1700 plus doctor fee.  i think i'm gonna buy pills at drugs store later on. u know doctor fee is crazy.

Valtrax is a new drug, well my doc told me.  i had once back then but he asked me to stop taking it becouse it was a new drugs.

my dose is 800mg daily. 400mg on the morning and 400mg at the evening.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-12 10:14 發表
kit169
看你什麼事,最貴大約1200-1500.
我想去看下 確應下我 jj 有無再復發 ...因為我龜頭帶左右各有一粒對稱的白點 自問不是 但想確認下 大約要多少錢 想心裹有個底

引用:
原帖由 ranforran 於 2008-1-12 18:47 發表

唔好諱疾忌醫!
雖然小弟只有19歲(14號就20了!)
但係一發現就諗都無諗去驗!諗落都幾勇敢,
不過證明感染左之後呢...
真係好自責對唔住屋企人,
心情一定好難過~
不過係正常既~我知道~有邊個唔會心嗡?
老 ...
我都想過自殺 再唸唸下 我自殺左 我阿媽點 so 家下只係想努力搵錢
只係怕日後 有左鍾意的人 點好 係同佢講定?係騙佢?但係有大話可以講一生?

引用:
原帖由 whg 於 2008-1-12 04:19 發表
唔夠膽睇醫生
唔知跟住有幾多野要面對
近來好似好左人中招, 而大家的心情我們當初每個人都係同你地一樣, 但有左依個post之後好多brother都係度舒發後, 心情好很多而且大部份好翻哂後都唔見人, 你地可想而知依個病併唔係真係太可怕, 當然一定係麻煩, 但係只要好似之前d brother一樣, 一定會好的. 你睇翻之前d post就知道我們大家既心情轉變.

而中招第一件事一定要睇醫生, 3m是用黎保障而已, 開始新出的細菌是最強的, 你咁樣只有拖慢你的病情到時越來越多時更難醫.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-12 10:22 發表
小肥t
這問題就是這樣.我之前都想離開XOCAT.凝聚力這裡沒有.開GROUP也是GET多過GIVE.要GIVE多過GET/知名度高,一定要有專業醫生解答問題.如果我們這裡有一個專業醫生,兄弟不會時常CD-ROM.還要說明醫生PM不回應.這 ...
tony大哥有冇聽過病人自助組織
只要有心,其實都不是冇可能的

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。