推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-7 18:29 發表

珍珠疣都會野開...

宜家(見dr后大約一星期),酒,coffee都戒左, 煙就真係好難,但都食小左一半, 都ok wor, 感覺係精神左, 上樓梯無甘喘氣. 祝大家早日康服

引用:
原帖由 urgent 於 2008-9-7 18:40 發表

宜家(見dr后大約一星期),酒,coffee都戒左, 煙就真係好難,但都食小左一半, 都ok wor, 感覺係精神左, 上樓梯無甘喘氣. 祝大家早日康服
15/F是惠x中心?

引用:
原帖由 urgent 於 2008-9-7 18:42 發表

15/F是惠x中心?
煙好似都好大獲.
想好就快d戒啦.

係呀, 15/F.

引用:
原帖由 urgent 於 2008-9-7 17:39 發表

同一位置無問題, 係附近ge位置出左兩三粒新野, 唔通d病毒係咩好似cancer甘會走位
大比一定唔可意有損口, JJ 最好不要充血扯起, 乾爽好大幫助! 最好用消炎藥膏查下d 濕位 ! 例如脛冠位, 比那, 總之肉貼肉d位一定要查, 問問醫生消炎藥膏會不可能敏感.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-7 19:46 發表

煙好似都好大獲.
想好就快d戒啦.

係呀, 15/F.
重未戒到,,,,,,, > <

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-8 12:25 發表
各位Brother,

有甚麼方法可以叫自己以後永遠不去玩,因為很怕再有病。

上網真是找不到好的方法!
我中左招好返之後,只係去過飛機場桑拿,但係有ching話呢D都唔安全,我都想戒埋...

雖然我都未成功,但係要戒呢味野,一定要開拓新的興趣。我自己就愛上左行街,唔係行商場o個種,而係行o的郊區或低密度的市鎮。我過左三個月驗完血知道無事o個個晏晝, 就特登走左入上水(我住同返工都o係香港)行左個晏晝。我發覺,多o的感受同親近大自然,甚至可以令人的心情變得好少少。

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-9-8 15:59 發表

我中左招好返之後,只係去過飛機場桑拿,但係有ching話呢D都唔安全,我都想戒埋...

雖然我都未成功,但係要戒呢味野,一定要開拓新的興趣。我自己就愛上左行街,唔係行商場o個種,而係行o的郊區或低密度的市鎮 ...
行山唔錯, 又健康又唔駛錢, 好過成日打機 kok啦, 不過我行山時都見到好多人食煙, 真係又何苦呢!

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-8 12:25 發表
各位Brother,

有甚麼方法可以叫自己以後永遠不去玩,因為很怕再有病。

上網真是找不到好的方法!
男人咸濕真係天性, 諗番轉頭方法只一個, 就係認識呢個性病係冇計去預防的, 不過睇尼一定要經過一次中招洗禮才會覺悟, 未中的人不會明白呢, 總之人人都認為邊有咁好彩咩, 到有一天身體差左, 比病打敗先明白啦..

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-8 12:19 發表
stanleysex,

我不是醫生,但我知道這些病同身體抵抗力有很大關係,只要你有恆心,病一定會好的。
我看過你之前舊Post,知你失眠,這方面我也有一點點經驗,其實只要上網找”失眠”,大把資料。
以下是本人一點點 ...
其實:
1)飲食均衡, 不煙酒.
2)有運動.
3)充足睡眠.
4)不去玩.
5)開心d.

可以做齊lee 5樣應該最好.
其實好似不難.
我近排返工好累, 所以少運動...
其餘4樣都做到.

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-9-8 02:11 發表

重未戒到,,,,,,, >  
dr ho: 一定要唔煙唔酒!!

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-9-8 20:40 發表

男人咸濕真係天性, 諗番轉頭方法只一個, 就係認識呢個性病係冇計去預防的, 不過睇尼一定要經過一次中招洗禮才會覺悟, 未中的人不會明白呢, 總之人人都認為邊有咁好彩咩, 到有一天身體差左, 比病打敗先明白啦..
完全同意...

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-9-8 20:43 發表

dr ho: 一定要唔煙唔酒!!
醫生都叫人不好去玩...
但未必有人聽...

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-9 10:11 發表
我兩年無做過,但有去鬼鼠機,現在去鬼鼠機都不敢去,沒有去嫖因為怕不汗淨,現在更知道有套都可以中Warts 同Herpes。最近同條女做完之後,又心思思想出去玩,但未出去玩已中招,可能是天意,係條女Ex0野兩年前留比佢 ...
你同條女做時有沒用套先? 唉.. 一定要一齊醫, 唔係你地行埋又中過, 醫好都沒有免疫力的, 女人過了30才打4合一預防針也要問問醫生意見, 後生女就ok.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-8 20:44 發表

完全同意...
以動物來說, 其實雄性基因中有一個密碼係要驅使雄性去發展自己的族群, 保存自己的血裔, 這可能就是男人好色的根本! 人存有人性及獸性, 所以與動物不同, 獅子除了會去征服不同雌性, 更會把其他血裔的幼獅子殺死!

另外唔知樓主Tony係唔係度, 我諗你一定好開心, 你之前睇既皮膚科香港一級名醫參加垃圾會選唔到, 同回流香港既23條一切一個team選, 23條上到車, 佢就衰左, 唔通23條同佢咁friend幫親過佢...哈哈!! 你話佢又貴又寸既, 真係低佢啦

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-9-8 15:59 發表

雖然我都未成功,但係要戒呢味野,一定要開拓新的興趣。我自己就愛上左行街,唔係行商場o個種,而係行o的郊區或低密度的市鎮 ...
真係街都無心情去, 不過都有得著, 起馬重拾多年前ge興趣(e.g. 跑步, 行山), 食野清淡左, 健康d, 好似有位c hing話, 除左sex同去"浦", 人生仲有好多樂趣ge.

不過d粒粒真係好煩

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-9-8 02:11 發表

重未戒到,,,,,,, >  
2534兄,
我有食戒煙香口膠, 有用wor
祝大家戒煙成功, 我ge目標係9月內ko d 煙

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-9-8 20:42 發表

其實:
1)飲食均衡, 不煙酒.
2)有運動.
3)充足睡眠.
4)不去玩.
5)開心d.

可以做齊lee 5樣應該最好.
其實好似不難.
我近排返工好累, 所以少運動...
其餘4樣都做到.
佩服佩服 要學

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 urgent 於 2008-9-9 23:03 發表

2534兄,
我有食戒煙香口膠, 有用wor
祝大家戒煙成功, 我ge目標係9月內ko d 煙
你食咩牌子戒煙膠??  可介紹一下嗎??  師兄

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-9-10 17:41 發表
今日終於看完 174頁
To BLACK_SARENA, 小肥T,
我以前都不停有汗癬,但試過一連幾日陽光與海灘,幾年都沒有了。
ppatient:
真係ok?
好耐無遊水lu~

剛剛在電視見到香港皮膚科一級名醫上鏡...
不知點解見到佢真面目就覺得佢不多好...
不通就係所謂既"相由心生"?
佢選不到垃圾會真係萬民之福.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。