推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mochilo 於 2008-10-1 11:50 發表

KK2534兄,
唔使.. ..
我都係差不多三個月又番發,做完冷凍後又隔三個月到又再次番發,再冷凍.之後到而家都有十五個月都冇再番發.
你嘅情況應該係近尾聲啦.繼續努力,一懷疑番發就即去睇,唔好拖.唔係野開 ...
我希望好似你咁啦    唔係....一定要好似你咁....!!!!!!

原本今日諗住即刻去....點知醒起今日國慶...診所唔開  ......要星六先可以殺左佢

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-10-1 15:46 發表

KK:
再努力!!
我一定要努力...本以為上次冷凍完兩個月...過多個月應該無事...點知衰收尾....真係要加把勁啦...

回復 5406# 的帖子

Hi BROTHER

放心啦, 一定會好返, 我2年半都無返發, 醫生話叫我唔駛擔心,

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-10-2 12:44 發表
Hi BROTHER

放心啦, 一定會好返, 我2年半都無返發, 醫生話叫我唔駛擔心,
伙記大人
好耐冇見
我都有10個月了
如果去到11月27日就一年
如果對d懶既兄弟嚟講
我算是呢個版比較多兄弟知 (因為成日亂講野同鬧人...haha)
我如果有幸冇事....相信會對大家有個盼望
正如我見到伙記大人一樣

DAY 103
dr 上星期先開完會, 星期一早打去已full book, 如已往兩星期後要去覆診, book星期二,去到又係成間診所爆晒, 我發覺15/f 令舍多老人家同細路去睇...唉..生老病死, 真係只有病最恐怖..

JJ位置dr 再詳細check過, 我地又討論下輸精管面上粒仔, 佢話唔係warts因表面平滑, 可能是割皮後已有, 暫時唔理住, 有咩e郁下次做開凍或燒埋佢, 肛口仍有一粒, 入面剩番25%左右, 再燒! 又一星期的消腫藥及消炎藥, 火酒dr話要希釋才好用免那傷, 總來說病jj 暫時清晒3星期沒番發我已好開心, 但後面再唔好就要打針幫手.. 希望大家都快D好番啦....

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-10-1 07:36 發表
唉......我又番發了,,,, 差唔多三個月又係咁...
kk 兄, 你介左煙酒未呀, 對康復好大阻礙的! 因為你個肝日日都要排下d疣毒, 你食煙飲酒即係阻住個肝做野, 重有要訓最少7個鐘, 係連續唔醒訓的. 另外你呢3個月無去玩番吧..!? 小心..

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-10-2 12:44 發表
Hi BROTHER

伙記兄,
好耐唔見你上來啦.多謝關心.
其實我都唔係擔心會返發.要來的總會來...
總之一日唔返發咪當好番囉.

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-10-3 01:34 發表

kk 兄, 你介左煙酒未呀, 對康復好大阻礙的! 因為你個肝日日都要排下d疣毒, 你食煙飲酒即係阻住個肝做野, 重有要訓最少7個鐘, 係連續唔醒訓的. 另外你呢3個月無去玩番吧..!? 小心..
我應該係煙未掂......我近排唔係成日訓到7小時....因為成日失眠.....我發現開始巳經無去玩了....

我會努力戒煙架啦......

唔玩係好難
有時行開旺角
見到d少布既女
即時唸起去玩
真係要忍

回復 5429# 的帖子

小肥t兄

叫我伙記已經得啦, 唔好叫大人, 我地都係同病相鄰, 好兄弟, 對嗎??

mochilo

我地都好耐無見, 你, 小肥t同我情況都ok, 所以我覺得一定會好返, 不過我想問你地, 你地有無去玩??

回復 5433# 的帖子

mochilo 兄

你講得好, 要來始終要來, 人生好短暫, 應該及時行樂, 我唔知自己幾時死. 不過我每日都過得好開心, 想食就食, 想玩就玩, 人生就是這樣, 為自己找出最適合自己生活方式

唔~~~由於唔想因捱夜返發
呢一年都好得閒
都有d其他0耆好
打發下時間
唔駛唸咁多病、玩既野

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-10-5 11:24 發表
mochilo 兄

你講得好, 要來始終要來, 人生好短暫, 應該及時行樂, 我唔知自己幾時死. 不過我每日都過得好開心, 想食就食, 想玩就玩, 人生就是這樣, 為自己找出最適合自己生活方式
伙記兄
你講得啱,做人最緊要每日都過得開開心心.
我都係想食就食,想玩就玩.活得開心,身體都會好啲.

各位弟兄, 聽到大家病情向好..我都可以感受到大家既感受,

未好既兄弟唔好放棄, 其實係小皮膚病..又唔會死人...唔好俾佢affect到日常生活同心情,

做多d令自己開心既野, 生活唔係sex咁simple, right?

我好耐冇上尼, 不過大家都未必記得我,

我三月尾發現中左 珍珠疣, 雖然係種好普通連小朋友都會感染到既皮膚病, 但係當時好大打擊...覺得好恐怖

做左成半年和尚, 之前野埋俾條女, 後來心情又唔好 , 同女友很多爭執....最後散埋......好後悔....我地之前感情好好...仲係熱戀中//

做過冷凍我估十次....因為珍珠好容易傳染, 同水痘同一樣品種...你話幾煩.

到而家冇再用咩治療la...醫生話好番...不過仲成日因為身上偶爾發現既一點點杞人櫌天...

個人前排直頭精神衰弱...好似有depression咁...

後尾搞到腸胃都有事,食唔到..又胃痛..肚呵........生不如死

到而家冇理佢成兩個月....雖然有d很細小既粒係身上出現....不知係咩...醫生話唔係..話我應該己好番..即使係..珍珠疣會自己好...唔使急...

咁好..咁唔諗la..當自己好番.....

而家諗番以前去玩...好大感觸......當諗起有事時女友埋怨我同離開我....心如刀割.....是我錯但女人都夠晒絕..當我還俾佢...

前排好幾個機會..遇到喜歡既人....唔敢追...怕自己到時未好番咩都做唔到...又唔知點交待.....白白送走幾個機會...

希望真係好番晒...可以做番個正常人....

諸君....這一句我很喜歡....共勉之~~~

引用:
原帖由 andus 於 2008-10-8 02:06 發表
各位弟兄, 聽到大家病情向好..我都可以感受到大家既感受,

未好既兄弟唔好放棄, 其實係小皮膚病..又唔會死人...唔好俾佢affect到日常生活同心情,

做多d令自己開心既野, 生活唔係sex咁simple, right?

我好耐冇 ...
andus:
基本上lee度個個中左之後都係咁.
如果不係怕野到人, 生活點會有咁大影響...
最慘係有d野不講得.
講大話要一直講落去.
你可不可以講下珍珠疣係點既樣?

其實珍珠疣即係軟疣
一般係小朋友常見既皮膚病..係小朋友之間流傳...
外表其實好似一粒好細既水泡仔...有d白色, 有d 紅紅地...唔痛唔痕
不過好昜野開接觸到就會中
不過佢自己唔醫都會好...
中左最緊要快d清晒...咁就唔會野開

引用:
原帖由 andus 於 2008-10-8 15:51 發表
其實珍珠疣即係軟疣
一般係小朋友常見既皮膚病..係小朋友之間流傳...
外表其實好似一粒好細既水泡仔...有d白色, 有d 紅紅地...唔痛唔痕
不過好昜野開接觸到就會中
不過佢自己唔醫都會好...
中左最緊要快d清晒.. ...
andus:
好似個身成日都有d粒粒.
有d紅紅地, 有d好似"酒米"咁. 但係痕既.
"即"爆左有d血流.
好驚...都不知係不係.

d軟疣佢自己唔醫都會好?
咁要幾耐先好?

冇錯...自己會好....不過因人而異la
快既半年. 耐既一年..更有d人要好幾年

琴日睇15f, 醫生話我冇事嚕
不過係因為細個做包皮手術做得唔好, 表皮有坑位, 積聚污垢, 起左d好似酒米o既物體。
不過安全起見, 我要再等多兩個月去做body check.
知道結果後, 心情輕鬆左, 今後要做多d運動, 最緊要身體健康

相關搜索目錄: Body check 運動

回復 5440# 的帖子

我都係中左珍珠, 做左兩次冷凍,都仲係有時會細細粒出下... 好煩.  條女知道佢會有機會中,冇怪我(可能我話佢聽識佢之前野落,唉..過到骨就算,以後真係唔玩,真係忍唔住最多叫佢打過飛機算..).  希望快d好,同埋真係希望佢唔會中...

之前我成個人慌哂,好彩有依度d兄弟....

希望各位快d好番

各位我是新人~~我o既情況係咁o既~
6月中 中招
8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶野 ~ 同埋o個朝早唔小心擦損左尿道口(即係尿道口邊邊有少少斯列),o個晚訓覺x扯期唔小心擦損~
01/9 去左Dr Ho. (15/f) 到做冷凍 , 同埋比左抗生素治療食尿道口傷口
18/9 發現第3粒再去Dr Ho做冷凍 , 尿道口傷口仲未好返 , 轉左食第2隻抗生素~
30/9 發現第4粒再去Dr Ho做冷凍 (o個時尿道口傷口已經好返)
09/10 發現之前尿道口o個傷口生左粒.....頂....今次做冷凍超痛 , 做完去小便去好痛! 因為dr 要整開你尿道口 ,然後係裡面噴 ! 超痛 !

我之前o係其他位置做完冷凍完全唔痛同冇水泡,紅腫~同埋keep得都好好~暫時未有任何返發~~我以為好快好返~今日知道左o係尿道口有新的(點解咁黑仔)~我好唔開心~~好似話係尿道口返發o既機會好大~唔知有冇兄弟o係尿道口有生 , 可以分享一下 ~ 希望各位快o的好返~~!!!

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2008-10-9 17:08 發表
各位我是新人~~我o既情況係咁o既~
6月中 中招
8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶 ...
咁你之前果d其實生嚮邊個位置?

回復 5448# 的帖子

我之前o個o的生o係龜頭冠環位附近~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。