推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位師兄, 好耐冇見, 先祝大家聖誕快樂

先報告一下近況, 上星期五去左見多次dr.ho, 佢解釋番兩份報告俾我聽:
1, 驗aids,  梅毒, 疱疹2型 > negative
2, HPV 細胞dna 測試
---type A (6,11,42,43,44) 低危 = equivocal (index 1.95) 佢話 <1 = 冇, >3 = 中招, 1-3 =有又只係好小......
---type B 高危 = not detected

所以可以叫gf打疫苗

而家開始3m療程, 一個月再見dr ho, 如冇事3個月再check
自冷凍以後dr ho 都話好似甩得唔錯, 所以大家要樂觀d

可能生活習慣會有影響, 我唔煙唔酒日日跑步唔捱夜 , 可能會好d

重有, dr ho 話而家用condom照有sex 都ok, 因為我已係比較low risk
希望以上data對各位有參考價值!

回復 6376# 的帖子

請問..診金每次幾多??
同埋做一次 菜花DNA測試..要幾多錢??
我個春袋起咗幾粒結痂既物體..不很明顯..睇錯通家庭醫生..話係毛囊炎.
比咗藥膏搽..結咗焦.平咗啲.但顏色都係偏深...
自己有出去玩過..只係打飛機, 吹幾野..有一戴安全套.被服務生.坐蓮.坐咗幾野就射咗.係佢個盤絲洞不超過一份鐘.
我知道.出嚟玩.一定有風險.
於是上去旺角中心個姓叶既仆街皮膚科度睇.
吊佢老味.佢係甘講故仔.又比啲書/圖我睇.又話..點點樣樣危險.
問佢.我係唔咪.中招.佢又話要CHECK過先知.開張化驗單要6400.
我唔制...叫佢寫信比我去政府睇.藥又無.症又無講.甘收1350.吊佢老味.

回復 6377# 的帖子

Bigdog

Dr Yip's fee is very expansive esp. the testing
Don't go there again.

No referal-letter for govt. doctor visiting. Just bring your HK-ID card. You can go YMK clinic 4-floor directly. YMK opens from Mon to Fri but you would be disappointed.

引用:
原帖由 bigdog33 於 2008-12-22 23:44 發表
請問..診金每次幾多??
同埋做一次 菜花DNA測試..要幾多錢??
我個春袋起咗幾粒結痂既物體..不很明顯..睇錯通家庭醫生..話係毛囊炎.
比咗藥膏搽..結咗焦.平咗啲.但顏色都係偏深...
...
開張化驗單要6400....

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-12-22 14:40 發表

BLACK_SARENA 兄,

心理質素對康復都好重要架, 你介左嫖都要睇下點克服吹同賭, 呢兩樣都好影響健康同情緒, 直接影響你比人感覺, 雖不至於迷信但個人精神d好似工作及咩野都會順利d, 你又試下丫  

Chiyau:
其實我係從來不食煙,
嫖都係一隻手數得哂,
現在酒都戒埋...
係賭...
我等一個人等了就快4年.
如果不係佢中間出了事返不到來, 我先去玩咁先中(因為發脾氣).
佢如果返左來, 我即戒賭.
現在我都好迷惘...
放心, 我覺得我都要同你一齊從新作戰.

我已作戰10個月.
差不多洗左$30000.

唉....近排我重成日飲洒食煙夜訓.....睇黎又差唔多番發了

師兄們好,
請問據你們經驗, 疱疹2型 出現水泡現象大約在你玩後幾耐呢?
小弟係 11月中玩完到現在都沒有病徵。但早前唔知係唔係天氣問題, 還是病徵之一
因為我有感冒, 在12月中 大約 38天左右我到15/f 驗血。但一樣沒有發現, 但最近
jj(龜頭位置) 有些紅, 但用了 醫生 d 藥膏 2 天就散了。在以在此希望各位師兄,
1 .能否分享一下出現水泡的病徵和感覺可以嗎?  
2. 據師兄所知"疱疹2型"的潛伏期大約幾耐呢?
3. 驗血會否有空窗期嗎?
感恩萬分~多謝各位!
ps: 希望e d 臨床數據對以後的師兄弟有幫助

小弟近呢幾個月開始間中尿咀有血,不是血尿,上星期走去看私家醫院看泌尿科.他翻開尿咀一看便說九成是椰菜花,有一兩粒很少的肉瘡,流血原因就是尿咀翻開和內褲磨擦所至,我大驚,心想有五六年沒出去玩過,之前有玩都是在泰國沖涼,一兩次AND有帶套.現只有跟識了一年半女友做!!醫生叫我入院做手術, 要麻醉,CUT小小化驗,順便電灼埋,(他沒介紹用其他方法) 再做一個內視鏡檢查尿道內和膀胱.因我這一年有尿頻症.整個治療費當然昂貴 :-( 想問我是否先去 DR HO 讓他看一次嗎? 疣會生長在尿道和膀胱內嗎?
用電灼是否快復原嗎? 內視鏡有用嗎 ? 我應否懷疑我女朋友嗎 ?

Chiyau, 你好,你是用甚麼方法治好冠位的疣,我仍每星期有新生,已在 Dr Ho 看了 2個半月。

引用:
原帖由 k28keung 於 2008-12-23 15:43 發表
小弟近呢幾個月開始間中尿咀有血,不是血尿,上星期走去看私家醫院看泌尿科.他翻開尿咀一看便說九成是椰菜花,有一兩粒很少的肉瘡,流血原因就是尿咀翻開和內褲磨擦所至,我大驚,心想有五六年沒出去玩過,之前有玩都是在泰 ...
尿咀流血?去看dr.ho可以確認一下不過好似dr.ho放假中,泌尿科也未必會睇錯,不過看多一個醫生好d,可以有多些意見。
和女友做有沒有用套?若沒有要叫佢去婦科check 吓! 疣潛伏期以dr.ho所講頂多有一年,所以以你的情況是你女友出問題大些,佢有hpv病毒但冇發而傳染咗俾你

我覺得無必要做內視鏡

引用:
原帖由 k28keung 於 2008-12-23 15:43 發表
小弟近呢幾個月開始間中尿咀有血,不是血尿,上星期走去看私家醫院看泌尿科.他翻開尿咀一看便說九成是椰菜花,有一兩粒很少的肉瘡,流血原因就是尿咀翻開和內褲磨擦所至,我大驚,心想有五六年沒出去玩過,之前有玩是在泰 ...
我覺得無必要做內視鏡.,我媽媽之前睇腎病.,泌尿科都建議內視鏡睇尿道同膀胱有無病變.,成六千幾元架.,性病疣會生係尿道.,但膀胱無空氣.,唔會有事

回復 6379# 的帖子

哦..唔咪.個條甘.謀人寺.係叫我去化驗..話要6400元.
但佢老味.我問佢春袋幾處痕癢點..係乜.佢又支吾以對.無講係乜.
淨係攞幾本書/圖..生滿菜花圖比我睇..仲係度講道理.
最佢見我乜不所.動.就話叫我去政府.我就叫佢寫信.
其實我係網上查到.話可以用醋酸試劑..作初步測驗.問佢仆街點解唔做.
吊佢老味..又話呢啲無用.最好就係去化驗...
佢老味..大家師兄都知道.花仔通常係靠臨床病症都可以斷診..佢就乜都唔講..
最後..乜都無做.收1300多元..
真係仆街
後尾走去樓下普通家庭醫生睇..醫生睇咗個幾粒痕點.話係毛囊炎.比咗藥.膏.搽咗幾日..已結焦..平咗.
甘請問大家..椰仔會否結焦..平咗既..呢??

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-23 18:25 發表

尿咀流血?去看dr.ho可以確認一下不過好似dr.ho放假中,泌尿科也未必會睇錯,不過看多一個醫生好d,可以有多些意見。
和女友做有沒有用套?若沒有要叫佢去婦科check 吓! 疣潛伏期以dr.ho所講頂多有一年 ...
HPV 係咪一定經性行為感染的.咁即係我女朋送頂green cap我戴

引用:
原帖由 k28keung 於 2008-12-24 00:32 發表

HPV 係咪一定經性行為感染的.咁即係我女朋送頂green cap我戴
性行為係主要途徑。
可能佢以前男友傳染俾佢呢!

我今日睇下
凍完之後d菜仔好似甩唔晒
上星期五凍既
係咪冇咁快會甩晒架
不過dr ho話可能要3 4 次先搞掂...
咁我下次去覆診咪又要凍過囉...

http://www.skinstd.com.cn/wart/50.htm

please read this website which may be able to provide more information

師兄們,
請問玩完後大約多久會出現泡疹病徵呢?
是出完紅斑, 就會出水泡呢?
希望師兄們解答

我之前女朋友是有乳癌的,唔知佢身上會唔會有hpv ...

回復 6061# 的帖子

上星期看了報告. 仲了泡疹二型.
其他就沒有. 醫生話沒辦法. 以後返發就只好吃藥.

祝各位聖誕快樂.
快d好返~

20號長沙灣荔枝角驗尿(hsv1,hsv2)測dna

20號長沙灣荔枝角驗尿(hsv1,hsv2)測dna.,24號有得睇.,一型同二型都測唔到,但我唇瘡仲生緊=.=........袋袋同肛門又刺痛,,,,,,唉.,問的化驗師.,佢地話最好係水泡取分泌化驗.,..............究竟 .,...............點解究?????/

祝聖誕快樂&新年快樂...黎緊新一年個個都好返!!!!!

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-22 15:32 發表
哈...計落dr ho咪賺好多...
我地咁多巴打幫襯佢  
個個都皮幾皮幾咁俾....
你知唔知皮膚科通常最多做女仔客....D女仔少少生粒暗瘡又去睇....都係皮幾皮幾咁俾....仲好賺
相比之下,睇性病絕對係厭惡性
仲有
通常做睇性病好少收咁平.....同埋多數醫生都擺一個好唔情願睇你症既樣出嚟
當熟悉醫療行業
你會對佢更加欽佩

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 G6545 於 2008-12-24 22:41 發表
上星期看了報告. 仲了泡疹二型.
其他就沒有. 醫生話沒辦法. 以後返發就只好吃藥.
G6545,師兄,
請問你玩後多耐才出現病徵?
係咪出水泡? 請問大約幾耐?
謝謝回覆..
萬分感激!!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-12-25 13:24 發表

你知唔知皮膚科通常最多做女仔客....D女仔少少生粒暗瘡又去睇....都係皮幾皮幾咁俾....仲好賺
相比之下,睇性病絕對係厭惡性
仲有
通常做睇性病好少收咁平.....同埋多數醫生都擺一個好唔情願睇你 ...
本人覺得DR.ho是少有的好醫生,不拖症!
解釋長盡,不怕我問長問短 收費又不算貴,冇必要驗o既不會迫你去驗是一等一好醫生!

相關搜索目錄: 暗瘡

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。