推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

慘啦.. 不知最近是不吃的抗生素+消炎藥太多, 不旦背部生了很多粒粒(沒膿的).. 而且, 很久沒返發的 志倉 都回來了.. 唉.. 所以大便又有血了.. 唉..

今日出左報告了, 乜菌都冇, 純前列腺炎, 雖然都係有排攪, 但知道唔關性病事個心都舒服少少...

諗番起之前亂諗野0個段日子真係好慘...

都係0個句, 早d 知道有dr. ho 呢個醫生就好喇.... 唔洗比人呃同埋可以慳番唔少錢

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-28 13:07 發表
今日出左報告了, 乜菌都冇, 純前列腺炎, 雖然都係有排攪, 但知道唔關性病事個心都舒服少少...
都係0個句, 早d 知道有dr. ho 呢個醫生就好喇.... 唔洗比人呃同埋可以慳 ...
唔知發生咩事真係好驚好恐怖.......
祝你早日醫反好佢!
學tony兄所講, 我地能夠做既唔多.......只可以將一切交比可信賴既醫生.......
引用:
原帖由 kk79 於 2007-4-27 14:09 發表
慘啦.. 不知最近是不吃的抗生素+消炎藥太多, 不旦背部生了很多粒粒(沒膿的).. 而且, 很久沒返發的 志倉 都回來了.. 唉.. 所以大便又有血了.. 唉..
有冇話比醫生知咁既情況.......不過我岩岩食左一陣抗生素都發覺有唔舒服.....

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-28 13:07 發表

都係0個句, 早d 知道有dr. ho 呢個醫生就好喇.... 唔洗比人呃同埋可以慳 ...
我又係乜菌都冇,衣,支原都冇,dr話無菌前列腺炎,尿道有時痕,尿每日2-3次很濁,會陰有時很冤同脹脹墜墜,左高丸用手按有小小痛,左脾(喇)有时扯住咁,射精冇力約1-3吋,很杰,早2weeks精液白血球8-10,紅血球7-8.尿白血球17,
紅血球8.你呢.已冇食藥之前斷斷續續已吃1年抗生素,此病已2年,dr話可只吃消炎藥,但要食幾耐冇人知,佢都唔建議我再食藥.

hellon
抗生素食得多不是太好.

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-26 07:58 發表

你有乜事?睇左醫生未呀?
我醫左一年了
你看看以前o的post...

genital warts + balanitics

時好時唔好....
都唔知點解呢二年襟黒........

引用:
原帖由 kk79 於 2007-4-27 14:09 發表
我都吃左抗生素+消炎藥差唔多一年,肛門有個fissure埋唔到,現在我都唔食抗生素了

以前和我一起上來的兄弟好多都唔見了

自己仲o係度....

真希望大家都能早日康復~~

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-4-29 07:10 發表
以前和我一起上來的兄弟好多都唔見了

自己仲o係度....
前幾日再去Dr Ho 果度做冷凍.又有翻發.
我都只係要消炎藥膏..唔再食抗生素..
食得太多日後都有副作用嘅..
只要小心處理傷口..應該無問題嘅.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-4-29 22:26 發表

be careful

引用:
原帖由 minghin 於 2007-4-29 14:26 發表

請問食得多抗生素有咩副作用?

HI BROTHER 們,
   好似好久沒上來,其實時常在,只不過自己已經沒有玩,身體沒事,而且好像沒有BROTHER開我個瓣所以小留言,如果有需要會留言,
祝大家身體健康 !

stanleysex

請問食得多抗生素有咩副作用?

最主要係細菌有抗藥性, .好似我有咁金黃葡萄菌.有十幾隻對它冇用. 要用勁力抗生素致殺到.

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-4-21 20:53 發表
今日去左dr. ho 度睇了.... 佢解釋得好詳盡同好有心機聽, 我一輪咀係咁問佢野佢都唔介意, 而我都知道之前100% 比蘇醫生呃q左了...

船飛 + 交通 + 檢驗費 + 兩星期藥 + 診金都比起我去蘇醫生度齋做檢驗平...唉. ...
四眼護士完全冇野,走個陣仲同你bye bye

有冇兄弟重有去玩呢?
我完全冇以後都唔會....

引用:
原帖由 Tony1 於 2006-8-30 22:45 發表
poorpoorman:本來不想出聲,伙記兄說得對,醫生說差不多一年不復發應該沒有事.連最專業的專家政府醫生也是保守一點尼畯拑L知,自以為自己會無事,而你相反意見,你應該是專家(或你聽回來的醫生).我的醫生是政府男性社 ...
她說的沒事 應該是說可能短期間不會復發 性病中淋病梅毒這些都算好醫
因為只要發現的早 照著服藥後都會好轉
但是有兩種病特別難纏 一種叫疱疹 一種就是濕疣
因為這兩種都是病毒 會持續的留在體內 你抵抗力差時 會再次攻擊你
而出現病灶 有些人過了兩三年又復發 為啥呢? 其實沒什麼難了解的...
有些醫生說 一年不復發大概就沒事 事實上應該是比例問題 就是說 我舉例來說 一年不復發 可能是95% patients will be fine in the future .
兩年不復發 可能是說98% patients will be fine in the future .
but if you ask the doctor , that means I am "cured" .
If he said , yes  ,you are "100% cured" . then , he must be telling you the lies...
這玩意兒又不是愛滋 不會有生命危險 但就是在敏感部位 心裡難受 反正得病 就好好找醫生治療 治療過程中最好保持身體健康 因為最後可能要用自身抵抗力去殺死那些病毒 不會難治療 只是療程會長一點 心裡要調適 治療中 建議貼身衣物 內褲要用消毒水浸泡會比較安全....

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-5-1 07:45 發表

四眼護士完全冇野,走個陣仲同你bye bye

有冇兄弟重有去玩呢?
我完全冇以後都唔會....
我只可以話而家唔敢, 唔擔保遲d 會唔會受唔住引誘再去... 所以我都叫同我去玩的frd 以後都唔好再叫我去玩...

之前同個女仔出街, 離遠見到幫我睇過性病的醫生, 即刻要兜路走............唉

heehee0907
唔知道是否我們不太成熟,定或給人感覺是無知.你與之前一些的兄弟一樣,以專家的回吻教導我們,我可以告訴你我們是知道自己的病怎樣,我、伙記、stanleysex、kurtlau2005等兄弟也知道應該怎樣處理自己的病。兄弟的討論,小弟非常感謝你的建議,但請不要再教導我們,因我們識怎樣處理。如你是醫生,就請報上名來。

nokipias
不玩很難,只有盡量不玩。

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-5-1 11:09 發表

我只可以話而家唔敢, 唔擔保遲d 會唔會受唔住引誘再去... 所以我都叫同我去玩的frd 以後都唔好再叫我去玩...

之前同個女仔出街, 離遠見到幫我睇過性病的醫生, 即刻要兜路走............唉
我o的FD知我中左之後都少左去玩,有o的重已經冇去
我都算做左好人....

回復 #1664 Tony1 的帖子

dear tony

大哥, 唔好理呢D人, 我係一個好例子, 一年多無事, 以前有D兄弟都唔見, 我相信佢地應該無事, HEEHEE0907 你自己想一下, 如果O甘容易返發, O甘呢個病永遠唔好, D病人會越來越多, 永無止境.

醫生講過, 只要唔好再去玩, 就應該無事, 2-3年後返發, 可能有好多原因,

回復 #1666 伙記1 的帖子

DEAR TONY

以前有D兄弟幾年都無事就無事, 唔好理D人, 我地自己知就OK

TONY兄

可以給我dr ho 的資料給我嗎?

kakochi :
已pm了你

tony

收唔到....
你幾時開msn?

tony

sorry 呀
我係公司開唔返之前個a/c
所以開過個新
所以收唔到
如果想同你傾msn   幾點可以?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。