推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-7-5 05:37 發表

你看dr.ho???
做冷凍??
睇dr.ho,做laser、因唔想要咁個幾星期先好
其實如果由上次到今次相隔5個星期 (上次在右陰囊側一粒、今次在右陰囊對下同肛門中間位置、兩粒)
是否下一次(希望唔好有)都會差不多呢d時間出嚟?
有冇兄弟可以解答?

小弟想請教各位c hing,
小弟間中會去dup骨,但只會hj完事,不過3/7晚可能飲多左酒,同bg ml左,我全程用dom,現在很怕中招
想問c hing們,中招有咩徵狀?幾時會知中招?如果找醫生check?有冇醫生好介紹?
真的很怕中招,如中招,又怕傳比老婆,我以後唔會再去玩

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-5 08:22 發表

睇dr.ho,做laser、因唔想要咁個幾星期先好
其實如果由上次到今次相隔5個星期 (上次在右陰囊側一粒、今次在右陰囊對下同肛門中間位置、兩粒)
是否下一次(希望唔好有)都會差不多呢d時間出嚟?
有冇兄弟可 ...
小肥T
你千萬要小心不要讓它生到肛門位置...........如果唔係你會......有精神病,小弟...只醫肛門.....每月3次冷凍已經持續大半年時間了.........

有冇c hing可以比下意見我,我真係好驚

andylau0726
沒有得驚,驚就去看醫生.不要在這裡說很害怕.害怕解決不了問題.再害怕就以後不要去玩.

有事用桑拿d浴巾都有事、冇事既...我識過一個人叫雞是吹唔戴套,十幾年都冇事冇幹

Tony你出黎我一定撐硬你!!

不如講下各位大大中招後既護理﹕
1.用咩皂液沖涼好?
2.沖涼時患處最後先沖、查過患處既皂液會唔會再查其他陰部部位定冇所謂?
3.沖涼條毛巾同內褲如果處理?
4.有冇戒煙 / 戒酒 (煙一定唔得、酒又如何?)
5.買邊個牌子既內褲 / 褲 會通爽d?
6.會唔會在家中如廁後抹過廁版先離開?
7.會唔會因此早少左運動 (運動難免令患處 "業"住)

希望各位大大指教下

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 superykk 於 2007-7-5 11:36 發表

小肥T
你千萬要小心不要讓它生到肛門位置...........如果唔係你會......有精神病,小弟...只醫肛門.....每月3次冷凍已經持續大半年時間了.........
我都已經好小心,一懷疑有就一定去睇dr.ho、我相信呢d錢唔慳得,我都預左呢半年至一年是用來醫個病........唔知好彩定唔好彩.........今年未有野讀、條女又剛開始(可以隨時散).......好似整定呢年是專俾呢個病

有良心d既.........醫好呢個病先媾女吧......

已經有左決定...只係想smooth 咁 ending

小肥t
中招後,應該不用皂液洗患處,因會影響病情,是有一種代用皂液可以用,因之前小弟用過。

各位
終於突破50000人次瀏覽,已破了舊版紀錄,祝我們身體健康。版主天天美麗如花。

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-7 00:09 發表
小肥t
中招後,應該不用皂液洗患處,因會影響病情,是有一種代用皂液可以用,因之前小弟用過。

各位
終於突破50000人次瀏覽,已破了舊版紀錄,祝我們身體健康。版主天天美麗如花。
tony大哥﹕
我其餘既問題可以指教下我嘛?

Dear All,
Urgent, Please kindly pm dr. ho information to me. Many Thanks.

我都想知Dr Ho 既地址電話等資料
可否pm給我,thx!

因上個月去完玩,之後冇耐jj就發炎,睇左醫生話係包皮炎,搽佐d 藥膏同食佐藥好返d,但個龜頭都仲係有一兩點紅點,之後自己打飛機,點知d紅點仲大撻左,紅點對住包皮o個個位都紅佐,再睇醫生,醫生話有可能係疱疹,再之後俾d疱疹藥膏我搽,但係我勁驚,於是第二日即刻去佐衞生科度睇,醫生話唔好搽d疱疹藥膏住,等真係確定先搽,宜家似係損佐,所以俾d消炎藥膏我搽。但係唔知係咪d消炎藥膏對皮膚太刺激,搽佐幾日"也母""也母"地,個傷口仲流膿添,但係就未曾好轉過。
jj又未消腫,又要等三個禮拜先知result,食唔安,訓唔樂,唉...
想快d去睇個專科check 清楚啊。

引用:
原帖由 manson1234 於 2007-7-8 02:43 發表
我都想知Dr Ho 既地址電話等資料
可否pm給我,thx!

因上個月去完玩,之後冇耐jj就發炎,睇左醫生話係包皮炎,搽佐d 藥膏同食佐藥好返d,但個龜頭都仲係有一兩點紅點,之後自己打飛機,點知d紅點仲大撻左,紅點 ...
你打1083找"何家強醫生"已經得

小肥t
絕對是,想查醫生電話打1083便知道.
dr.ho的是直線.不是診所登記那個.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-9 01:58 發表
小肥t
絕對是,想查醫生電話打1083便知道.
dr.ho的是直線.不是診所登記那個.
其實唔直接俾大家、係希望大家唔好有依賴既習慣
呢個病.......除左錢,心理壓力唔少的 (最慘是冇人可以分享)
個人仲係中意依賴、唔堅強d,自己已經率先捱唔住。

因為呢個病,多左好多空閒時間 (唔想攪壞身體)。想做一d幫到人又幫到自己既野﹕
1.想將大家既病歷、預防既心得,我希望整理做一本比社會衛生科更完備既手冊 (如果有brother可以提供埋自己既相就更好,當然我知有d異想天開架喇........但網上面果d真係嚇死人)
2.有得個病、連埋觀察至少都要年幾時間。我覺得我地可以有個定期版聚

唔知大家點睇?

請問揶棻花粒粒是否會不斷馨多?
在陰囊半年至一年左右生左一肉粒,間中會紅同大粒d,請問有機會係揶棻花嗎?

小肥t  
網聚出來玩便多人,吹下水,交流下囡囡心得,我們搞網聚未必多人.
最好是可以有醫生上來這裡,說一下這病是不可怕.
我當時患病沒有人幫忙.自己一個處理.上網,打1083找醫生電話,地址.那個醫生好與否怎會知道.看完便知道.

依賴,他們當然依賴.根本自己不做主動.只緊張,擔心.最好自己不用出力,別人告訴完,看完醫生發覺自己沒有事,就繼續CD-ROM.就算有事,好了便ok.不會留言.根本就是沒有付出,只望得到.這就是網上的現象.

例子:從前的兄弟會report多,現在cd-rom.
PM我們便算數.根本不用留言.自己又不用想,連上網找資料時間也可以不用.
又是那句:其實上yahoo,google一打便幾百,幾千頁.大量資料,只是費事找,因為有我們這班人給資料.

這裡來來去去又是我們幾個.但很多人瀏覽.證明cd-rom多.

各位好!

我係YAHOO找到這裡的!

幸好有這個地方,

大家才可以有地方去討論!

而且也能讓大家知道這病一點都不可怕!

我也要努力!

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-10 22:57 發表
依賴,他們當然依賴.根本自己不做主動.只緊張,擔心.最好自己不用出力,別人告訴完,看完醫生發覺自己沒有事,就繼續CD-ROM.就算有事,好了便ok.不會留言.根本就是沒有付出,只望得到.這就是網上的現象.

例子:從前的 ...
其實點解會有咁既提議?
皆因網上 / 社會衛生科 / 外界有關的資料較少
同埋有好多時資料之間是有矛盾的、令人無所適從
加上傳統觀念問題、在香港、差唔多每一樣長期病都有病人自助組織
係性病冇,所以先有整合資料同組織病友的念頭
其實唔緊要,有小貓3幾隻都好.....至少唔駛孤軍作戰

講真、要大搞(資料冊同版聚),我有時間攪同識攪。甚至乎你話請醫生來一個講座+版聚、都可以。問題是有冇人來。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。