推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-8-8 11:33 發表
我差唔多三個月冇事...

話比你地知我每日都係好似以下襟:

breakfast - 麥片加阿華田
lunch - 主要係菜加少少肉/湯
dinner - 都係菜同steam野
每日二至三份生果

放工後running 30~45minutes
日日八個 ...
kurtlau 兄, 恭喜你有好進展, 你這份餐單我要好好學習.

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-8-9 10:41 發表
我自從中招冇耐就開始食靈芝,都食咗年幾囉.其實都唔知有冇用.只不過復發時間越來越耐,由最初3-4個星期到6-8星期,再到現時三個月到.最近個三次復發都相隔差不多三個月而都係在原位復發.現距上次復發都差不多 ...
大哥、咁你有冇用3m?

生椰菜花 請問有無醫生介紹?

唉...本來有一小粒困陣睇政府 佢話吾係性疣
九個月後body check 話係 再去政府到醫 醫左一個多月 而家變到7粒係包皮到...灰....
有無醫生介紹?大約幾錢睇一次?同埋要睇多少次?

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 5554212 於 2007-8-9 21:55 發表
唉...本來有一小粒困陣睇政府 佢話吾係性疣
九個月後body check 話係 再去政府到醫 醫左一個多月 而家變到7粒係包皮到...灰....
有無醫生介紹?大約幾錢睇一次?同埋要睇多少次?
唔好去政府睇呀, 我都好似你咁, 一年後看私家後才證實.

預$500 診症, 冷凍800 多, 睇多少次唔定, 預定每月數千, 當每月出去玩都用咁多, 不過今次係用來睇醫生.  
醫生上網搵皮膚科或睇下呢個topic 所有post.

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-8-9 21:33 發表

大哥、咁你有冇用3m?
冇用3m.Dr HO 都有提過,但有兄弟用過話冇效所以冇用.

唔~~~我用緊只可以講好視乎你個人用的份量、同用法是否合適
當然,3m真係燒銀紙

請問Dr.ho的地址?

中左菜花真係麻煩....燒銀錢....
其實飲啤酒會唔會有影響?

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-8-10 00:41 發表
唔~~~我用緊只可以講好視乎你個人用的份量、同用法是否合適
當然,3m真係燒銀紙
3m燒銀紙???
dr.ho開果d藥膏唔係3m嗎??

引用:
原帖由 superykk 於 2007-8-10 13:24 發表

3m燒銀紙???
dr.ho開果d藥膏唔係3m嗎??
你唸下一包500只係一個月
未計睇醫生wor....對我來講好貴

我去睇dr.ho,佢開一小樽俾我~都夠用個幾兩個月喎........
一包包果d係藥房買定係dr.ho開俾我的不是3m???

引用:
原帖由 superykk 於 2007-8-10 15:26 發表
我去睇dr.ho,佢開一小樽俾我~都夠用個幾兩個月喎........
一包包果d係藥房買定係dr.ho開俾我的不是3m???
3M一定是一包包

dr.ho都係比一包包個d你(我攞過)

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-8-9 10:46 發表

恭喜哂Kurtlau兄,祝福你早日脫離此病,步伙記兄後麈.
好!!!!

引用:
原帖由 howtodoa 於 2007-8-9 13:14 發表

kurtlau 兄, 恭喜你有好進展, 你這份餐單我要好好學習.
其實我轉左doctor之後都冇setback.本來frequent出的地方都好耐冇出,最後一次完全冇野都有差唔多三個月

但可惜因為呢個disease我有抑鬱症要食抗抑鬱藥,重要話食一至二年(如果冇etback既話)

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-8-10 16:00 發表

3M一定是一包包

dr.ho都係比一包包個d你(我攞過)
唔係啵........我拿的是一小圓合的藥膏,不是一包包,下次問清楚dr先

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-8-10 16:12 發表

其實我轉左doctor之後都冇setback.本來frequent出的地方都好耐冇出,最後一次完全冇野都有差唔多三個月

但可惜因為呢個disease我有抑鬱症要食抗抑鬱藥,重要話食一至二年(如果冇etback既話)
kurtlau2005
恭喜你..努力呀...只要時間越耐都唔復發.就是好事.
但要留心舊位置..如果發現再有..盡快冶療.唔好俾機會佢傳開去呀.

引用:
原帖由 superykk 於 2007-8-10 16:35 發表

唔係啵........我拿的是一小圓合的藥膏,不是一包包,下次問清楚dr先
有機會你問吓Dr HO 果D藥係咪3M. 佢俾果D藥我寫住治療疣藥嘅

引用:
原帖由 superykk 於 2007-8-10 16:35 發表

一小圓盒有幾多g????

一盒3M有十二包,每包250mg

250mgX12=3g,已經要$4XX

佢比一小盒你收你幾錢????有幾多g???

重有aldara得一小包packages,佢地唔會整到一盒盒比你,你攞過藥都知佢全部藥都係original package比你

加埋冷凍OR激光.連藥都係800-1000度~

引用:
原帖由 minghin 於 2007-8-10 17:22 發表

有機會你問吓Dr HO 果D藥係咪3M. 佢俾果D藥我寫住治療疣藥嘅
一定唔會是3m,因為開左口一星期要用埋 (如果個說明直情話一包用一次tim),你果d應該是俾冷凍傷水查的藥

引用:
原帖由 minghin 於 2007-8-10 17:22 發表

如果dr ho果d 3m藥會寫是醫過濾性病毒,否則點攞出來用??
我取了兩次

繼續加油呀各位!!!

因為我見到2036好似賣得好行gum...
所以提議一下...
我都覺得2036幾貴下...

雖然已經確定唔係中招...
反而我就好似好病噤..
全身唔舒服....
想做MRI...

請問Dr.Ho既地址同電話

請問Dr.Ho既地址同電話

請認識3M這藥.是正藥才好.如不知道aldara資料的,可以打去代理問.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-10 20:45 發表
請認識3M這藥.是正藥才好.如不知道aldara資料的,可以打去代理問.
Tony1
我睇Dr Ho之前係藥房買過一盒3M.覺得無乜效,唔知係咪假野????

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-8-10 20:23 發表
繼續加油呀各位!!!

因為我見到2036好似賣得好行gum...
所以提議一下...
我都覺得2036幾貴下...

雖然已經確定唔係中招...
反而我就好似好病噤..
全身唔舒服....
想做MRI...
2036要食一二年先有用

我以前會去位元堂度

要一兩花旗參+二/三兩石斛+三錢冬蟲草,之後叫佢做成粉末狀,每日一次

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。