推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

應否將網友對主播/記者的長篇討論移走?

引用:
原帖由 ANDING 於 2011-1-8 14:30 發表

我就覺得版友自律比依賴版主更重要
要每日移走唔同topic入面唔同既post,又要決定邊樣係吹邊樣唔係吹
隨時一移又要俾人話無言論自由,移post呢個動作幾大風險
而且版主都係人,佢可以24小時不停做呢隻工作嗎?
其實佢話吹水ge post多數都係 83台ge幾位主播…
其他邊有呀?咁都叫大風險?懶就懶,唔好賴

引用:
原帖由 中山樵 於 2011-1-8 14:35 發表

都係嗰句啦,你睇吓個版名先:

新聞主播男郎女郎記者貼圖討論區

你話自律,係咪即係喺討論區唔俾討論先。
如果唔係,係咪等我地自己決定要討論到咩程度先。
我話我討論冇問題,你話唔俾 ...
老實講,我又唔算咩老屎忽
黎左唔係好耐,不過以前個陣就真係少人講野既
一路都係貼圖多,大家已經慣左呢種模式
所以而家多左咁多無圖既post,對一眾版友黎講係有d唔習慣

品評表現無問題,但如果去到你一句「卡哇兒」,我一句「電死我」
其實個討論價值係咪真係咁大

引用:
原帖由 ANDING 於 2011-1-8 14:38 發表

老實講,我又唔算咩老屎忽
黎左唔係好耐,不過以前個陣就真係少人講野既
一路都係貼圖多,大家已經慣左呢種模式
所以而家多左咁多無圖既post,對一眾版友黎講係有d唔習慣

品評表現無問題,但如果去到你一句「 ...
咁冇辦法la,你咁「高」質素…
我就冇你咁好修養…

0生都未投訴,幾時輪到你班人(唔係話Simon、中山同飛鼠 )講野…
如果0生唔like,我會聽佢講

I have no idea what this thread is about...

引用:
原帖由 中山樵 於 2011-1-8 16:37 發表

So we are chatting in different threads of this forum, right?

The monitor said that there were some people blaming our discussions, for we hinder them from seeing the photos.

The monitor thus  ...
My take is everything will be more organize if we continue chat in individual anchor threads, it only takes a bit more effort to search for the photos. My ballot will go to everything stays the same.

引用:
原帖由 中山樵 於 2011-1-8 16:48 發表

I am also taking this position.

I don't think our discussion can cause any trouble other than spending a little bit more time searching for the photos.

It is so easy to distinguish between wor ...
我都認同你講法…
如果你開Akina個版就知道一版太多圖的害處

學明星區咁開多個副區專貼圖, 佢有佢oad到輕機, 呢度繼續有圖有字.

引用:
原帖由 2500 於 2011-1-9 00:21 發表
學明星區咁開多個副區專貼圖, 佢有佢oad到輕機, 呢度繼續有圖有字.
好提議,2500

我覺得有圖有chat無乜嘢
又可以貼果個主播既圖,講吓佢d嘢
如果擺哂響1個純chat post,好似好奇怪咁

引用:
原帖由 Nenco 於 2011-1-9 13:56 發表
我覺得有圖有chat無乜嘢
又可以貼果個主播既圖,講吓佢d嘢
如果擺哂響1個純chat post,好似好奇怪咁
This!

真係有冇搞錯..
呢度係一個討論區..
居然會有人話我地d留言阻住佢地睇圖..
不如改做貼圖區算啦..
將 "新聞主播女郞男郎記者貼圖討論區" 變成"新聞主播女郞男郎記者貼圖區" 好過啦!!
真係把鬼火!!

文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-1-9 22:28 發表

冷靜~唔好理d無謂人講既野..佢地完全未感受過hand機既感覺~我地唔可以"歧視"佢地^_^
你打錯字..應該係hang機...
佢地個個部機都好堅..
所以我地d平民百姓係感受唔到...
只怪我地窮...
買唔起佢地d勁機...

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-1-9 22:40 發表

噢~唔該哂=)~又學到野
你知hang機解乜嗎??
係指部機掛住...
即係死左..
所以中文亦叫『掛機』...

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-1-9 22:55 發表

唉~我都重係學藝未深~重有大把野要學~唔該哂!!=)
哦!! 冇所謂!!
大家都係互相學習!! 互補不足

引用:
原帖由 richard07 於 2011-1-9 22:47 發表

你知hang機解乜嗎??
係指部機掛住...
即係死左..
所以中文亦叫『掛機』...
我真係未聽過

引用:
原帖由 陳志雲 於 2011-1-9 23:36 發表

我真係未聽過
可能我讀電腦先知呢d terms!!

相關搜索目錄: 電腦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。