推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

應否將網友對主播/記者的長篇討論移走?

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-1-10 00:58 發表

讀電腦有無話需要咩野學歷ge?
我由f5讀fd->hd, 跟住讀degree咁lor!!

相關搜索目錄: 電腦
文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

Fd係指基礎文憑..
hd係指高級文憑
因為本人會考太差..
要先讀fd, 再銜接hd..
然後再用hd再銜接大學咁...
文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

引用:
原帖由 donaldharryhung 於 2011-1-10 08:35 發表
討論區唔俾人吹水的話,那麼當初設立這個討論區的目的在哪裡!正一死人頭!痴Q線!
個版主最叻就係delete人d post

本人認為將所有果 d 簽名圖都要刪除,
短短幾日都上來, 可以由 176 版, 去到而家二百幾版,
全都係 chatting, 咁攪法真係唔掂 ....

引用:
原帖由 吾想來 於 2011-1-14 00:31 發表
你咪等個版主話事lor

我覺得字多都唔係太重要,唔影響睇圖,但係各位大大係下面的簽名區貼一幅大圖就大影響,如果可以將幅簽名唔用圖或者用d細圖,大家就會容易分清楚邊d先係貼圖,咁就你有你講,人有人欣賞圖,各不相爭。一人退一步,海闊天空。

老實講,如果你想剩係睇有關的主播圖,唔睇其他人的文字,做一個由上至下的快速搜尋,係會睇到眼花都未搵到個主播d圖。這就是引起最大爭議的原因之一。

引用:
原帖由 carron 於 2011-1-14 07:04 發表
我覺得字多都唔係太重要,唔影響睇圖,但係各位大大係下面的簽名區貼一幅大圖就大影響,如果可以將幅簽名唔用圖或者用d細圖,大家就會容易分清楚邊d先係貼圖,咁就你有你講,人有人欣賞圖,各不相爭。一人退一步,海 ...
簽名檔可以規定大細ga ma...

咁講, 如果貼圖post的討論喺同主播或者張相的內容有關, 冇理由唔俾人講...其他有相貼的討論區都喺咁run...

依家個問題在啲離題post, 有板友有做溫馨提示, 各位自律啦...

如果要齋睇圖, 都喺果句, 加個純貼圖區, 如果唔喺的話麻煩叫板主將呢度改做"新聞主播男郎女郎記者貼圖區"算啦....

已前一路都有人貼圖既主題講野ga
而家有個吹水post已經夠,
加個純貼圖區同多左個吹水post無分別
(一個吹水post+多個貼圖post)
(一版吹水,一版貼圖)

重點係起post圖既主題過份離題,唔識節制
反而唔係"可唔可以"咁死板

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2011-1-14 18:34 發表
貼圖post已經唔畀人吹水~呢家又話簽名圖阻叉住哂?
咩世界?
我已經冇多餘精力同班無聊人拗…等「尊貴」版主決定吧

引用:
原帖由 lwy1314 於 2011-1-14 07:53 發表

你可以Set"不顯示簽名"
多謝提醒,已set。Thank you。

引用:
原帖由 吾想來 於 2011-1-14 00:31 發表
c-hing, 揀"不顯示簽名"及"不顯示頭像",圖還圖,字還字,效果好似以前一樣,睇落舒服好多,各位不妨試下。

當局者迷,跳出一步就解決問題。希望大家唔好再有太大的爭拗。

引用:
原帖由 hkkane 於 2011-1-14 11:15 發表
已前一路都有人貼圖既主題講野ga
而家有個吹水post已經夠,
加個純貼圖區同多左個吹水post無分別
(一個吹水post+多個貼圖post)
(一版吹水,一版貼圖)

重點係起post圖既主題過份離題,唔識節制
反而唔係"可唔可以 ...
問題有人要隻字不留呀ma...

投票結束!
結果為
將討論移至吹水區,本版將會所有長篇討論移走,不作保留

請各位網友,
如發現有在主播專題內,有長篇討論,
請幫忙通知本版主.
我會將之移往吹水區.!

若情況沒有改善,
本版主會將相關討論移至回收區,
不作保留!

歡迎轉載,以廣留存!
最憎d人set權限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。