推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

喜愛紅酒,35歲以上,不論男女皆可!

引用:
原帖由 Lighter 於 2012-4-5 21:43 發表
紅酒好個人感覺,自己覺得OK便可以.
95那支武當老柴是最好吧!!未飲過.....
那支97應該夠時間飲了,近年被吹得好大,要否明天帶給你飲

十年前公司集體旅行去台灣,好有不容易帶晒回家.死 ...
謝謝你 ...

藍蝶說:會以母親煲的靚湯來形容法國紅酒;情人煲的靚湯來形容其他地方出產的紅酒。你會嫌棄母親長氣和喋喋不休,你會貪情人帶來的新鮮和甜蜜感 ...  

很有趣的比喻

那你認為我們今晚應該惦記母親?或貪情人帶來的新鮮和甜蜜感呢?

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-6 05:27 發表 閣下咁夜都未訓?唔好呀!對身體無益架,久一為之就冇所謂,經常係噉就唔係幾好囉!
年青時只顧工作,每晚都做到零晨1-2點先收工,訓得黎都3-4點咯,到而家無4-5點都訓唔著。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-6 01:43 發表
等我聽日去買反支Bordeaux試吓先,之前試過一支超快上腦既紅洒(同老爸飲)1988年有渣,諗起都驚!
凡法國有些名的酒不會打Bordeaux在Label 上的,
你留意下一樣名有Bordeaux同無的價錢就有分別.
打有Bordeaux 88年的酒仲可以而家先飲唔變醋都好彩了

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-4-6 11:10 發表

謝謝你 ...

藍蝶說:會以母親煲的靚湯來形容法國紅酒;情人煲的靚湯來形容其他地方出產的紅酒。你會嫌棄母親長氣和喋喋不休,你會貪情人帶來的新鮮和甜蜜感 ...  

很有趣的比喻   ...
一定系後者,今日要找美容科醫下個鼻

相關搜索目錄: 美容 紅酒

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-6 01:49 發表
哇!巧多存貨,我只有幾支,不過成日心思思想去買。上次你講果D酒,我跟注去搵左2間都無貨牙。
街舖唔會有貣,我係幫某酒商訂貨,佢地直接入口來貨自銷,會pm 該酒商網址給你。
你可以打電話去,講你個人喜好嘅紅酒,叫佢地介紹d啱你budget 和 口味的紅酒,訂貨滿HK$1500可免費送貨。
幾年前幫公司搞咗個幾百人嘅 Wine Tasting Party﹐入咗十幾款紅白酒,佢地仲主動比 bulk discount。
有一次又搞咗個數十人嘅 BBQ Party, budget 要唔過HK$100一支同埋要 fruity 易入口,佢地介紹咗隻澳洲酒六十幾蚊支,大家飲過都話啱晒飲。
間中自己會私下揀幾款 mix 埋12 支,deal 開果個sale 又會送一支比我免費試飲,佢地批發比d酒店同埋餐廳,一定會比街舖平好多。

相關搜索目錄: BBQ 紅白酒 酒店 紅酒 白酒 Wine

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-6 04:32 發表

其實飲酒又好食嘢又好過尤不及,適可而止。唔知閣下有冇用西班牙嘅 Prosciutto嚟下酒呢,在下以為佢係最適合配紅酒嘅食物。
飲酒同賭錢都一樣,少賭可以怡情,飲少少酒都幾有情趣,但飲多會痛風,想多飲都唔得。
一般配紅酒是芝士,我就無乜所謂,不會空肚喝便是。

引用:
原帖由 Lighter 於 2012-4-6 14:29 發表 凡法國有些名的酒不會打Bordeaux在Label 上的,你留意下一樣名有Bordeaux同無的價錢就有分別.打有Bordeaux 88年的酒仲可以而家先飲唔變醋都好彩了
多謝大哥指教,又學野lo,飲左2年,仲係初哥,失禮la hehe.....

引用:
原帖由 bluedance 於 2012-4-6 15:50 發表 街舖唔會有貣,我係幫某酒商訂貨,佢地直接入口來貨自銷,會pm 該酒商網址給你。你可以打電話去,講你個人喜好嘅紅酒,叫佢地介紹d啱你budget 和 口味的紅酒,訂貨滿HK$1500可免費送貨。幾年前幫 ...
唔該晒籃蝶,有無其他果味又香,最緊要易入口既介紹ar?我買得好雜lo.

今晚同幾個老友試左3支意大利紅酒,真係幾好喎!今日係酒舖問過武當紅要成4仟幾支,我同個朋友就想升級一吓,點知另外2位朋友唔制,話我地初哥唔好飲甘貴,慢慢升級喎!有小小失望!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-7 03:25 發表
今晚同幾個老友試左3支意大利紅酒,真係幾好喎!今日係酒舖問過武當紅要成4仟幾支,我同個朋友就想升級一吓,點知另外2位朋友唔制,話我地初哥唔好飲甘貴,慢慢升級喎!有小小失望!
在下認為飲靚紅酒,最好用西班牙上好嘅 Prosciutto 作下酒之物,每100gram HK$320-380。

山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-8 00:01 發表 在下認為飲靚紅酒,最好用西班牙上好嘅 Prosciutto 作下酒之物,每100gram HK$320-380。
酒逢知已真係好難得,真真假假要分出黎只有~日久見人心,其他勿當真!

Hi, 凡人 我又加入!

引用:
原帖由 yoyopiggy 於 2012-4-8 00:45 發表 Hi, 凡人 我又加入!
歡迎你牙~阿真,凡人與阿真,絕對係真心!Wakaka....

有無 好酒介紹

引用:
原帖由 yoyopiggy 於 2012-4-8 00:56 發表 有無 好酒介紹
呢度好多高人,我都學緊,最意外既係可以見識才子(仲惠),仲有文章好既(藍蝶)。

我睇左小小,的確有好多高人

工作上即使被騙,都要若無其事,唔可以好似男人甘走去大吵大鬧、理論,所謂既男女平等lo,強悍係迫出黎ga。

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-8 00:37 發表
酒逢知已真係好難得,真真假假要分出黎只有~日久見人心,其他勿當真!
知己係可遇而不可求,有緣千里能相會。女為悅己者容,一定係真嘅,因為佢自己都要扮靚。士為知己者死,真真假假要分出嚟只有~日久見人心,噉即是路遙知馬力,啱!冇錯。
山旮旯

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-8 01:05 發表
呢度好多高人,我都學緊,最意外既係可以見識才子(仲惠),仲有文章好既(藍蝶)。
閣下太過譽,才子弍字實愧不敢當,更令在下無地自容。藍蝶君則實至名歸。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-4-8 01:59 發表 閣下太過譽,才子弍字實愧不敢當,更令在下無地自容。藍蝶君則實至名歸。
我係正宗識小小既井底蛙,不過面皮超厚,無論中、英文都唔得,haha....

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-8 00:37 發表
人心難測, 認真要睇人, 否則死左都唔知為什麼!

引用:
原帖由 yoyopiggy 於 2012-4-8 02:14 發表 人心難測, 認真要睇人, 否則死左都唔知為什麼!
邊有樣睇牙?我個樣成隻怪獸甘,內心溫柔wo,甘典算丫?飲杯先啦!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-8 02:21 發表
邊有樣睇牙?我個樣成隻怪獸甘,內心溫柔wo,甘典算丫?飲杯先啦!
你有冇睇文美女與野獸呀, 隻野獸樣醜,但心地善良,溫柔你就冇啦,不過就口硬心軟囉

引用:
原帖由 yoyopiggy 於 2012-4-8 02:29 發表 你有冇睇文美女與野獸呀, 隻野獸樣醜,但心地善良,溫柔你就冇啦,不過就口硬心軟囉
你典知ga?有無聽過(石頭他朝成翡翠),有焦一曰我會變ga!

引用:
原帖由 Sexmodel 於 2012-4-8 02:35 發表
你典知ga?有無聽過(石頭他朝成翡翠),有焦一曰我會變ga!
石頭變岩石~~~~~~~~~~~~~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。