推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[原創] 東莞又大掃黃

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-20 18:10 發表

最大檸樂係如果呢個領導人有潔癖,唔中意歌舞昇平,中意李光耀模式,咁就東莞式己成絕響;

Anyway, 我地都嘆左咁多年,無憾。
怎么N蚞恁H好皉閬Y了还是要再吃,永远都吃不{!

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-20 18:33 發表

半記四眼己決定在老家轉行

鳥獸散.
1.希望唔好洗咁耐牌啦,.......
2.南富北權呢D定律, 響中國已經一兩千年, 希望佢地唔好越來越癲
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 Ah+Chiu 於 2014-2-21 00:25 發表

成日掛住插   打死魔蟲

魔仔呢句100%正確,欲駁無從

引用:
原帖由 kenny01 於 2014-2-21 09:11 發表

2.南富北權呢D定律, 響中國已經一兩千年, 希望佢地唔好越來越癲

越癲越好,最好搞到到時廣東要自治

引用:
原帖由 kenny01 於 2014-2-21 09:11 發表

聽個官講,阿爺有意以後不准廣東的收音機、電視臺使用廣東話

節錄環球時報

內地官方《環球時報》再度發表評論文章,指本港日前出現針對內地自由行旅客的示威,反映港人的「排內情緒」日益高漲,令人高度警惕。文章說,雖然少數內地遊客在香港的行為,的確為港人生活帶來一些麻煩,但他們合法入境,理應自由享受旅遊的樂趣,不應被港人唾罵。文章說,以往很多港人自覺高內地一等,如今看到自己才是「阿燦」需要富有的內地「表妹」來港血拼打救,感到很不是味兒,既失落又不服氣。

是否這樣便把東莞遊樂場關了,使港燦沒得玩?

相關搜索目錄: 自由行 旅遊

人地来旅游购物遮。。点解要甘样闹人。。好吴ARM。。亦好吴文明。。

但而家内地就宣传到自由行打救香港。。好多内地人狗甘大个鼻话无左拒地来香港消费香港人就饿死。。也是让港人不舒服。。

香港弹丸之地。。点样接待甘能多人丫。。我而家都吴去尖嘴果D人多地方啦。。去亦行吴郁同比行李车麓脚。。。

D酒店就抢到几千蚊一晚。。。宾馆级的。。。

田北X提议下话控制下自由行就即刻被北大人闹无脑无知。。。但我觉得两方面都应该想一想。。提出可行的意见看可以点样做丫。。吴可行的咪当耳边风箩。。。吴使一讲野就闹人既。。

相關搜索目錄: 自由行 酒店

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-21 10:26 發表

聽個官講,阿爺有意以後不准廣東的收音機、電視臺使用廣東話
寻晚个专题(新闻上说的)又话阿爷想保存方言播。。话而家普通话普及得太好。。把方言都给灭掉啦(有个鬼子佬在收集方言。。好表扬甘。。)
吴通保存方言。。广东话除外。。!!??

引用:
原帖由 Haidada 於 2014-2-21 14:12 發表
人地来旅游购物遮。。点解要甘样闹人。。好吴ARM。。亦好吴文明。。

但而家内地就宣传到自由行打救香港。。好多内地人狗甘大个鼻话 ...

我去你屋企玩,帶埋兩條囡系你個大廳玩3P,嘈喧巴閉,你成晚訓唔到,抵唔抵鬧 ?

相關搜索目錄: 自由行

這樣是要逼港佬過馬交, 做馬交 friend? 那邊好貴啊!

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-21 14:35 發表

我去你屋企玩,帶埋兩條囡系你個大廳玩3P,嘈喧巴閉,你成晚訓唔到,抵唔抵鬧 ?
無理由針到遊客, 應該趕絕水貨客, 好似真係收陸路入境稅, 每日第二次入境就收, 咁無交嘈啦

迫爆香港問題, 咪又收高租值增長稅, 每年收返一百幾十億, 再分比巿民, 唔好等地產名牌賺曬, 咁就香港人都唔會反對

呢D野, 全部唔關中央事, 自己立法就得, 由頭到尾, 係個香港政府想攪死我地....

你問下上海巿長, 廣東省長為唔為自己地方利益行先....係我地咁狗...

帶兩條囡來玩3P無問題, 果段時間你包我去旅行連叫雞錢, 再搵工人拾好地方等我返來咪得囉...

引用:
原帖由 kenny01 於 2014-2-21 15:47 發表

無理由針到遊客, 應該趕絕水貨客, 好似真係收陸路入境稅, 每日第二次入境就收, 咁無交嘈啦

迫爆香港問題, 咪又收高租值增長稅, 每年收返一百幾十億, 再分比巿民, 唔好等地產名牌賺曬, 咁就香港人都唔會反對

果D錢我唔敢收,費事俾大陸人睇小

我唯一針對係傳媒...

自由行買野係咪純益我地, 唔好玩啦

你試下深圳比香港免稅入貨, 全部打五折, 你睇下D人去深圳等香港

買賣從來都係我既口頭禪, 等價交易, 唔係邊會咁多人北上唔攪陀地..

本帖最近評分記錄
  • 884233 體力 +33 我很認同 2014-2-26 10:50
  • 884233 威望 +33 我很認同 2014-2-26 10:50
  • 884233 金錢 +33 我很認同 2014-2-26 10:50

香港系咪有收酒店税。。。应该有的。。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 Haidada 於 2014-2-21 16:06 發表
香港系咪有收酒店税。。。应该有的。。
以前有, 而家取消左....

其實各國都有呢類稅,名稱唔到, 呢個我唔建議, 因為唔係針到目標...

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-21 15:50 發表

果D錢我唔敢收,費事俾大陸人睇小
唔係收大陸人, 唔係收自由行, 佢地用租值增幅稅, 收地主同地產商

入境稅同日第二次收, 你話睇小你果D大陸人會係邊D....咪就係水客囉..

引用:
原帖由 kenny01 於 2014-2-21 16:10 發表

唔係收大陸人, 唔係收自由行, 佢地用租值增幅稅, 收地主同地產商

入境稅同日第二次收, 你話睇小你果D大陸人會係邊D....咪就係水客囉..
離左題咯 ...

我在常平、黃江的租客都唔續租了

引用:
原帖由 KMY89 於 2014-2-21 16:16 發表

離左題咯 ...

我在常平、黃江的租客都唔續租了
我個業主都即刻發信息比我, 本來三月滿約

佢話佢有朋友想租, 我話你想租比人我就搵地方, 唔係我就暫時租住先

如果仲係咁, 我都可能搬, 怕治安唔好..

引用:
原帖由 kenny01 於 2014-2-21 16:25 發表

我個業主都即刻發信息比我, 本來三月滿約

佢話佢有朋友想租, 我話你想租比人我就搵地方, 唔係我就暫時租住先

如果仲係咁, 我都可能搬, 怕治安唔好..
吴使怕。。下个月就又歌舞升平的。。

昨晚上左深圳(有場開門),好恐佈,所有場都冇女,祇有dj,主任,
沙沮dj 收兩舊陪飲酒,唱歌,主任,經理呃酒飲,朋友叫咗个金銀岛
既主任出黎食飯,佢話以前開100間房,而家開10間,
所有女都打晒指模,d小姐check到有在場,立刻封場..
最后几條友去左一間叫中港國際水寮,小猫三四隻,敗興而回...

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

斟DJ出来私会得吴得。。。

回復 145# 的帖子

甘既時候你重博...

我都約左"舊朋友"下星期某日系某酒店房玩...
不過相熟酒店都叫, 唔好兩個人上房... 一定要分開上, 同千萬唔好過夜...

過去的已不用想,面前有更多要追。多點時間留家中,每月才去鬆一鬆。不用再想誰對錯,只望以後補回過。。。

引用:
原帖由 Retav 於 2014-2-22 12:43 發表
甘既時候你重博...

我都約左"舊朋友"下星期某日系某酒店房玩...
不過相熟酒店都叫, 唔好兩個人上房... 一定要分開上, 同千萬唔好過夜...
公公神通廣大 ,而家東莞酒店基本上唔俾單身女仔上房

引用:
原帖由 glucerna 於 2014-2-22 12:18 發表
昨晚上左深圳(有場開門),好恐佈,所有場都冇女,祇有dj,主任,
沙沮dj 收兩舊陪飲酒,唱歌,主任,經理呃酒飲,朋友叫咗个金銀岛
既主任出黎食飯,佢話以前開100間房,而家開10間,
所有女都打晒指模,d小 ...

有朋友話深圳埸囡囡掛工牌扮清潔工陪客入廁所搞,柴爺收到風?

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 Haidada 於 2014-2-22 12:41 發表
斟DJ出来私会得吴得。。。
可以去邊度私會呢?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。