推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

[原創] 海南雞飯

最近我去過下面呢間餐館, 海南雞飯約$40, 個人覺得水準唔差過"泰妃雞"同"勝利小廚".
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=17614

引用:
原帖由 jimmy_lee 於 2007-8-7 12:48 發表
最近我去過下面呢間餐館, 海南雞飯約$40, 個人覺得水準唔差過"泰妃雞"同"勝利小廚".
http://www.openrice.com/big5/sr2.htm?shopid=17614
係? 咁真係要試下先知...
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-8-7 01:12 發表

去水門我可以食一隻架,勝利小廚就:bird:
前幾日去買個外賣lunch返公司食
連凍飲成$41皮
真係好似唔多值厘個價錢

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-8 10:04 發表

前幾日去買個外賣lunch返公司食
連凍飲成$41皮
真係好似唔多值厘個價錢
勝利? 睇其他網好多好多人勁彈佢地既SERVICE, 好差, 成日好似趕你走咁...
你買外賣應該好DD!
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

泰妃雞D雞好過勝利好多,我只係覺泰妃雞D飯有時多水得劑

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-8 11:16 PM 發表

勝利? 睇其他網好多好多人勁彈佢地既SERVICE, 好差, 成日好似趕你走咁...
你買外賣應該好DD!
重有規矩多多。叫套餐要一次過叫埋飲品,否則照原價加收。

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-8-9 00:00 發表

先唔好講"勝利d野好唔好食,

淨係要我比錢食碟▲滿A要睇面色受果位老板氣,我就真係睬你(我指勝利)都傻
買外賣就唔會點受氣既
但讕無雞味
禷漱S無雞油香味
雖然唔係山長水遠咁去買
但如果要排隊,受氣,仲要唔平,我就一定唔會去食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-8 23:16 發表

你買外賣應該好DD!
係呀,鶪擖h左勝利道黧
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-9 04:23 發表

買外賣就唔會點受氣既
但讕無雞味
禷漱S無雞油香味
雖然唔係山長水遠咁去買
但如果要排隊,受氣,仲要唔平,我就一定唔會去食
呢間野以前冇咁出名係好d既, 而家真係貼$買難受.
我寧願食對面hotdog link, d熱狗真係冇得頂!!!

引用:
原帖由 dejavu2003 於 2007-8-8 16:07 發表

重有規矩多多。叫套餐要一次過叫埋飲品,否則照原價加收。
BLACK LIST左佢LU..

引用:
原帖由 johnnie911 於 2007-6-27 04:22 發表
請問邊度有好食無骨海南雞飯?
Mandarin Hotel, Central.

引用:
原帖由 brasco 於 2007-8-12 15:00 發表

....係呀, 係呀.....一定要加肉醬!!....
我冇加, 淨食腸都已經好好味...好耐冇去LU,諗起都想食...

我係另一個DISCUSSION FORUM見個BRASCO係你嗎?

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-9 22:38 發表

呢間野以前冇咁出名係好d既, 而家真係貼$買難受.
我寧願食對面hotdog link, d熱狗真係冇得頂!!!
厘間我都有食喎

最衰佢收得早
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 brasco 於 2007-8-12 18:28 發表

下次記得加dd, 好鬼好feel架!!....

....係呀!!....
妳攪到我幾鬼瘀皮呀!!.........
SORRY, 我一時醒唔起...冇下次~

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-13 08:30 發表

厘間我都有食喎

最衰佢收得早
係啦, 星期日又唔開. 我唯有係星期六去咋...

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-8-14 12:23 AM 發表
勝利小旁邊間粥店十分好
財叔。 唔錯。

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-8-14 12:44 AM 發表

雖然唔係好似"生記""景記"果d生滾粥,

但個粥底好綿,好正
我覺得"靠得住"好過曬全部。

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2007-8-14 01:00 AM 發表

請問有冇地址提拱??
灣仔克街。

星期日及公眾假期休息。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。