推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

戰機隨筆

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-21 22:27 發表
我覺得不單是同鄉,
還可能是同行,
中山 都有黃腳立?

神灣菠蘿正過荔枝 ...

中山市未必有黃腳臘,但我家鄉是靠近海邊,咸淡水交界之處,海產之豐富,為中山之冠。是中山海鮮團必到之處。
荔枝亦為一絕,可惜今年失收。神灣波蘿,據我父親說是他當年開貨車由外地運回中山種的,不知真定假。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-21 23:48 發表
中山市未必有黃腳臘,但我家鄉是靠近海邊,咸淡水交界之處,海產之豐富,為中山之冠。是中山海鮮團必到之處。
荔枝亦為一絕,可惜今年失收。神灣波蘿,據我父親說是他當年開貨車由外地運回中山種的,不知真定假。
中山有靠海邊,有D失覺,戰機,係江邊吧?

中山真係多好野食,石岐乳鴿、脆肉鯇 ...

這個地方我們已經叫海, 不叫江了。
是珠江的出口, 咸淡水交界,
河鮮和海鮮都有。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 09:40 發表
這個地方我們已經叫海, 不叫江了。
是珠江的出口, 咸淡水交界,
河鮮和海鮮都有。
果度有冇船去桂山島 ?

河鮮珠江不及西江的鮮美;上次Kmy吃雞泡魚在南沙,與你鄉下原來係一脈相連既 ...

三鄉 陳皮鴨湯 也很鮮美。

來到中山還去桂山島玩,
中山乜都有,
東莞式,中山式乜花臣都有。

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 11:51 發表
來到中山還去桂山島玩,
中山乜都有,
東莞式,中山式乜花臣都有。
乜叫中山式?

搵個好像中山美穗的來服待你

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 13:11 發表
搵個好像中山美穗的來服待你

我去過好多次中山夜遊,給我印象係好一般。

我有個堂細佬在酒店桑拿做經理,
所以次次都有好介紹,
所以話同人唔同柄, 同遮唔同命

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 17:54 發表
我有個堂細佬在酒店桑拿做經理,
所以次次都有好介紹,
所以話同人唔同柄, 同遮唔同命
戰機,唔該你幫我揾果幾隻古惑仔系列MV,謝謝。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 21:21 發表
http://www.youtube.com/v/ml28rVz6lZE
Kmy 想要 世上無情人在變 ...  

堂細佬???
點方便....
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-7-22 21:42 發表
http://www.youtube.com/v/jpbLKyCK9TE
Thank you, pal.

開始繁忙的工作周期,
每天10時在公司好像也不夠,
真的是日日做到無停手。
己經很多要交的工作過了死線,
經客戶追也沒辦法。
真想休息一下

舊曲重溫

行開一個星期, 過泰國曼谷。
如果一個星期都看不到我回來,
請留心新聞有沒有一個香港男子滯留泰國

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-8-31 21:01 發表
探外母

Have a nice trip.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

泰妹已嫁人,新郎唔係我o

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-8-31 23:28 發表
泰妹已嫁人,新郎唔係我o
今日有個"前度"結婚,她sms 我:很希望今天的相公是你 ... 我們來生  ....

Well,人生總有遺憾 ...

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 fighterplane 於 2008-8-31 21:01 發表
如果新聞話一個香港男子係曼谷Poseidon浴室賴死唔走呢?

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-9-1 01:03 發表

今日有個"前度"結婚,她sms 我:很希望今天的相公是你 ... 我們來生  ....

Well,人生總有遺憾 ...  
那個遺憾是誰的?

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 anakin 於 2008-9-1 01:38 發表

那個遺憾是誰的?
嘻嘻 ... 你唔識新勞動法?在要 pay idemnity 前便要 dismiss ...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。