推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

面對事實

放鬆啲啦香港人... I agree...

Also, no matter who is right or wrong, (I'm sorry that I don't have time to understand all the inside history)... I strongly suggest men should be polite to ladies here... I'm a man as well.  And pls 讓下女仔.   

The most useful phrase is : "I'm sorry".  That is easy to say and very useful even for the head of the USA to apologize to China.

I repeat, pls be polite.   We men have the absolute responsiblities to be polite to ladies here...

as demonstrated, a phrase, a word, can have many many meanings...

like the word: "relationship"

if you're saying "relationship" and make it connect with ladies, this is evidently not polite.  Pls apologize.

引用:
原帖由 xocatII 於 2007-8-23 15:44 發表
as demonstrated, a phrase, a word, can have many many meanings...

like the word: "relationship"

if you're saying "relationship" and make it connect with ladies, this is ev ...
YOUR MESSAGE MAKE ME VERY CONFUSE.

引用:
原帖由 xocatII 於 2007-8-23 15:23 發表
放鬆灠晜輕鉹H... I agree...

Also, no matter who is right or wrong, (I'm sorry that I don't have time to understand all the inside history)... I strongly suggest men should be polite to la ...
唔係乜野男女的問題.

你pm我我次次都覆你, 我希望你可以認真一點睇我send俾你的pm

唔好次次打一兩句野黎敷衍我!
......!

算喇... 就等我呢個女流之輩大方d... 我唔追究喇...
邊個有道理, 大家都認為自己有理據... ok, 大家可能睇法唔一樣...

我講過好多次, 我唔係想整走任何人...
亦唔想見到有人因為情緒失控, 失言被ban...

你既然要我道歉... 好!! 我就道歉...
我就我當日所言令你不悅而道歉... i'm sorry!

我唔需要你向我道歉喇...
因為無人因為你既果d說話而去相信我係一個四維攪關係既女人...
而且我都已經嬲完... 你唔道歉就算喇... 我又唔會無左乜肉既...
反而, 呢件事令我覺得自己有d得著添...
一. 知道有d識&唔識既人支持自己...
二. 平時要謹言慎行, 有禮貌... 但到同人爭拗時.. 原來係要更加有禮貌... 更加要冷靜...

我諗, 我反而要多謝你添... thanks!
本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 +60 大方有禮 2007-8-24 09:06
  • 休谷客 威望 +60 大方有禮 2007-8-24 09:06
  • uknowzip 體力 +20 Great post! You have earned my respec .. 2007-8-23 21:40
  • uknowzip 威望 +20 Great post! You have earned my respec .. 2007-8-23 21:40

in love with the nature...

烏蠅愛屎不愛人,只因為有時人比屎更臭。

誰是誰非已不重要,只關於男人風度的問題。看吧,是不是有人比屎更臭?

回復 #79 Orange+Fai 的帖子

anyway, 人地都道左歉了, 大事化小吧 !

回復 #80 allure 的帖子

讓一切隨風吧....

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2007-8-23 18:23 發表

唔係乜野男女的問題.

你pm我我次次都覆你, 我希望你可以認真一點睇我send俾你的pm

唔好次次打一兩句野黎敷衍我!
橙輝我唔敢肯定你係男係女, 但呢下野我支持你, 我兩邊都唔識, 一句"拉關係"就要道歉聲明?????一句"拉關係"就會嬲?????

女人可以拉關係, 男人都可以, 如果"拉關係"不妥......咁"唔可以得罪某人"+ "搵高層了解"+ "求下你放過佢" 就可以引申為 - 某人同某高層有關係, 關係已經拉完啦, 我覺得係幫朋友(朋友關係啦)或單打of同高層有關係籮, 咁of之後又話人玩拉關係, 唔理咩先撩者賤, 要有黃牌就應該每人一張......of可能都受侮辱, 呢個唔係男女之間或者大唔大方既問題, 而係對網友, 即係人, 有禮貌有尊重既問題

xocat2你仲話男士對女士既回應要有禮貌, 呢個就係人都知, 但係男士需要受尊重嗎? 男士剛陽大方, 女士溫婉體貼, 我覺得就最好喇.....你出曬面叫橙輝道歉, 不過如果女士係呢度有特權比男士更受尊重既, 咁我可能會set女性性別籮

橙輝, allure掉下一篇女流之輩大方留言, 我建議你就整番篇好男不與女鬥作了結咪算籮.....

哎, 都唔關我事, 一係抽水, 一係煽火, 一係單打, 一係刷鞋, 其實我係俾意見, 係寸d姐, 有女士不安, 唔好意思呀
yeah........

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-8-24 11:20 發表

橙輝我唔敢肯定你係男係女, 但呢下野我支持你, 我兩邊都唔識, 一句"拉關係"就要道歉聲明?????一句"拉關係"就會嬲?????

女人可以拉關係, 男人都可以, 如果"拉關係"不妥......咁"唔可以得罪某人"+ "搵高層了解"+ "求下你放過佢" 就可以引申為 - 某人同某高層有關係, 關係已經拉完啦, 我覺得係幫朋友(朋友關係啦)或單打of同高層有關係籮, 咁of之後又話人玩拉關係, 唔理咩先撩者賤, 要有黃牌就應該每人一張......of可能都受侮辱, 呢個唔係男女之間或者大唔大方既問題, 而係對網友, 即係人, 有禮貌有尊重既問題

xocat2你仲話男士對女士既回應要有禮貌, 呢個就係人都知, 但係男士需要受尊重嗎? 男士剛陽大方, 女士溫婉體貼, 我覺得就最好喇.....你出曬面叫橙輝道歉, 不過如果女士係呢度有特權比男士更受尊重既, 咁我可能會set女性性別籮

橙輝, allure掉下一篇女流之輩大方留言, 我建議你就整番篇好男不與女鬥作了結咪算籮.....

哎, 都唔關我事, 一係抽水, 一係煽火, 一係單打, 一係刷鞋, 其實我係俾意見, 係寸d姐, 有女士不安, 唔好意思呀
仲諗住打番篇野出黎解下話, 點知你已經打晒我想講的野

聽候xocat發落

......!

仙樂飄飄處處聞

......................................
是錯永不對真永是真 任你怎說
安守我本份 始終相信 沉默是金
是非公理 慎言莫冒犯別人 遇上冷風雨
休太認真 自信滿心裡 休理會諷刺與質問
笑罵由人 灑脫地做人
.......................................

送給所有違規會員
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-24 15:05 發表
仙樂飄飄處處聞

......................................
是錯永不對真永是真 任你怎說
安守我本份 始終相信 沉默是金
是非公理 慎言莫冒犯別人 遇上冷風雨
休太認真 自信滿心裡 休理會諷刺與質問
笑罵 ...
多謝駝兄, 拔....跟仙樂飄飄處處聞有關嗎??

回復 #88 屈臣氏 的帖子

哈 又俾你捉錯
屈老又點解甘著意
睇唔到咪算囉

引用:
應當事人要求改ed
咁我都唔多講喇

回復 #90 dizzc 的帖子

引用:
衣家快樂樂駝兄唔知係咪話埋我違規添
不敢 不敢
令你誤會 I AM SORRY

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-24 16:04 發表

不敢 不敢
令你誤會 I AM SORRY
其實你點解淨係致贈違規會員呢, 版主都可以違規, 沉默是金, 笑罵由人亦是一個好好既處理手法, 冇違規既會員或版主亦應沉默是金.....致贈給全世界人丫麻, 大哥淨係致贈違規會員, 怕唔怕又俾人質疑你既言論?????

我都唔再講喇, 我始終都係建議私底下pm解決, 呢版得xocat2管理, 下下幾版, 叫佢點算

回復 #92 dizzc 的帖子

受教
引用:
dizzc#92  .....呢版得xocat2管理, 下下幾版, 叫佢點算 .......
係既 XOCAT2都話
引用:
XOCATII#76 .......Also, no matter who is right or wrong, (I'm sorry that I don't have time to understand all the inside history)...
我地都係要自己檢點 玩得開心 唔好下下煩住老人家 佢真係好難攪得清楚

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-24 15:47 發表
哈 又俾你捉錯
屈老又點解甘著意
睇唔到咪算囉
不敢不敢....此乃 my favorite movie 仙樂飄飄處處聞
聽過全碟 sound track, 大家戾氣都少d

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-8-24 15:58 發表

衣家快樂樂駝兄唔知係咪話埋我違規添, 有咩事賴曬落你度架
果時你起銀行版唔係咁敏感架?? ....駝兄都係一個謙謙君子....大家不如風花雪月開心呀啦

相關搜索目錄: 銀行

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-8-24 15:58 發表

咁我都唔多講喇
THANK YOU VERY MUCH!
......!

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2007-8-24 17:32 發表

果時你起銀行版唔係咁敏感架?? ....駝兄都係一個歉歉君子....大家不如風花雪月開心呀啦
歉歉君子
我想做謙謙君子

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-8-24 17:55 發表

歉歉君子
我想做謙謙君子
....捉到...thanks

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2007-8-24 17:32 發表

果時你起銀行版唔係咁敏感架?? ....駝兄都係一個歉歉君子....大家不如風花雪月開心呀啦
我不嬲都唔敏感, 但係睇下對咩人啦, 不過暫時我對樂駝兄真係冇野喎, 可能呢排subprime太大獲, 咩都睇唔過眼

我地唔好再係度加鹽加醋喇, 呢版都靜左一排, 少左投訴, 我一時忍唔住又加把口, 破壞氣氛係我衰.......希望日後呢度只得建議啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。