推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-4 23:10 發表
特區政府話香港不會有人餓死
只會特登醫療失誤令你早死
咁長命都未必是好事,更何況在病榻中,安樂死又未通過,醫療失誤令人早死,確是另頪的好方法。

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-4 23:15 發表

世事又豈能盡如自己標準呢﹗所以只可以幾時睡就幾時睡,不過都要準時起身返工,無得遲到囉﹗
想幾時起床都得, 要作一個提早退休既準備

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-4 23:19 發表

咁長命都未必是好事,更何況在病榻中,安樂死又未通過,醫療失誤令人早死,確是另頪的好方法。
祝人長命百歲, 其實大部份係(奏)緊人架

只要活得精彩, 長短已無關係

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-4 23:22 發表
想幾時起床都得, 要作一個提早退休既準備
睇番自己個portfolio,好明顯有排都未退得休

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-4 23:23 發表
祝人長命百歲, 其實大部份係(奏)緊人架
只要活得精彩, 長短已無關係
咁我祝你長命百歲,到死一日都仲有得你做﹗

生老病死、悲歡離合是必然的過程,也許人生總有點無奈或唏噓,對過去了的時光無悔,對未來的日子希望也是無憾﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-4 23:33 發表

睇番自己個portfolio,好明顯有排都未退得休
睇番自己, 好明顯有排都有退得休 (每秒計)  

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-4 23:39 發表

咁我祝你長命百歲,到死一日都仲有得你做﹗

生老病死、悲歡離合是必然的過程,也許人生總有點無奈或唏噓,對過去了的時光無悔,對未來的日子希望也是無憾﹗
咁要睇下做邊方面了

過去的對與錯, 都只是一種回億

勇於面對將來才是上策

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-5 18:30 發表
睇番自己, 好明顯有排都有退得休 (每秒計)  
如果真係要每秒計,一定一秒一驚心,仲可能會心臟病死。

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-5 18:33 發表

咁要睇下做邊方面了
過去的對與錯, 都只是一種回億
勇於面對將來才是上策
咁真係要睇你到時仲做到d乜喇﹗不過相信我無咁長命睇得到
姑勿論對或錯,況且很多事情上沒有絕對的對與錯,只是觀點與角度的問題。
面對生活是不爭的事實,也必須要做到的事情,唔通死左去咩﹗雖然也會偶而想想死左好過,不過想還想,未至會咁做

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-5 22:47 發表

如果真係要每秒計,一定一秒一驚心,仲可能會心臟病死。
如果係突然心臟病發, 一命鳴呼都唔錯, 減少長期痛苦

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-5 22:57 發表

咁真係要睇你到時仲做到d乜喇﹗不過相信我無咁長命睇得到
姑勿論對或錯,況且很多事情上沒有絕對的對與錯,只是觀點與角度的問題。
面對生活是不爭的事實,也必須要做到的事情,唔通死左去咩﹗雖然也會偶 ...
係我字典入面, 死真係可以解決很多問題
但要尋死, 也要極大的勇氣

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-5 23:12 發表
如果係突然心臟病發, 一命鳴呼都唔錯, 減少長期痛苦
真係死得到一了百了先好,至怕死唔去,得番半條人命,咁就該煨囉﹗

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-5 23:13 發表
係我字典入面, 死真係可以解決很多問題
但要尋死, 也要極大的勇氣
係我字典裡,係無乜解決唔到嘅問題,就算真係解決唔到,船到橋頭自然直,同埋馬死落地行住先囉﹗
有人會問如果有勇氣去死點解無勇氣生存下去?因為尋死是剎那的衝動,而生存就要打長久戰,真係幾累人咖﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-5 23:38 發表

係我字典裡,係無乜解決唔到嘅問題,就算真係解決唔到,船到橋頭自然直,同埋馬死落地行住先囉﹗
有人會問如果有勇氣去死點解無勇氣生存下去?因為尋死是剎那的衝動,而生存就要打長久戰,真係幾累 ...
藍蝶姑娘所言极是,既然有勇气去死,为什么没有勇气活下来,世上没有一个人值得你拿生命去冒险,有时生存比死亡需要更大的勇气.

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-6 00:40 發表

藍蝶姑娘所言极是,既然有勇气去死,为什么没有勇气活下来,世上没有一个人值得你拿生命去冒险,有时生存比死亡需要更大的勇气.
早晨,胡塗先生﹗
你咁似董伯伯d口吻 ^^
確是留低比離開更難… 哈哈﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-6 11:24 發表

早晨,胡塗先生﹗
原來老豬係佛山董怕怕

早晨  

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-6 11:24 發表

早晨,胡塗先生﹗
董伯伯什么口吻我却不懂

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-6 11:38 發表

原來老豬係佛山董怕怕

早晨  
可惜呢个佛山董怕怕是在街边捡破烂的

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-6 11:56 發表

可惜呢藻礞s董怕怕是在街捡破烂的
只是時機未到, 耐心等候啦

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-6 11:38 發表
原來老豬係佛山董怕怕
早晨  
佛山贊師傅就聽過,佛山董怕怕未聽喎﹗

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-6 11:54 發表

董伯伯什么口吻我却不懂
咁都唔懂,唔通你真係老懵懂

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-6 11:56 發表
可惜呢个佛山董怕怕是在街边捡破烂的
會唔會執到落來香港咖?
記得唔好亂執埋d水渠蓋喎﹗

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-6 14:36 發表
只是時機未到, 耐心等候啦
你叫胡塗豬等運到呀﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-6 20:32 發表

佛山贊師傅就聽過,佛山董怕怕未聽喎﹗
你講萬世巨星
其實朱薰同阿jim都好無聊, 做尼做去個節目都係吟....

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-6 21:31 發表
你講萬世巨星
其實朱薰同阿jim都好無聊, 做尼做去個節目都係吟....悶
不如講萬世歌王丫,果個詹詹,做得好生鬼咖﹗不過睇佢聽佢要買飛入場。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。