推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-30 19:32 發表

为什么这样说.
佢都講得未嘗無道理,因為唔關佢事,可能係人地死人地事咁解唧﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 21:35 發表

佢都講得未嘗無道理,因為唔關佢事,可能係人地死人地事咁解唧﹗
唔係呀! 我已經將我的舊女友投射左落首歌到!
不過, 已經沒有感覺了

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 19:11 發表
車, 你睇小我
我都同過d cos play 妹妹拍過施, 不過....
可以說, 我一定會早過你找到第一個異性朋友
如果是但搵個,我有兩個異性朋友早已示意等我,不過感情呢回事,唔係好似你個d拍下散拖,根本未曾深愛,我唔會同你爭鬥快…
重有...我無睇小你…雖然又實則你真係唔係大過我,可能又其實係你自己睇小自己先。

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 21:47 發表

如果是但搵個,我有兩個異性朋友早已示意等我,不過感情呢回事,唔係好似你個d拍下散拖,根本未曾深愛,我唔會同你爭鬥快…
重有...我無睇小你…雖然又實則你真係唔係大過我,可能又其實係你自己睇小自己先。: ...
原來咁多fans...
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-30 21:48 發表

原來咁多fans...
個d可能都係蕃薯…

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 21:47 發表

重有...我無睇小你…雖然又實則你真係唔係大過我,可能又其實係你自己睇小自己先。: ...
我好認真o架! 亦都非常長遠, 只是人家的目標太高....
彼此都覺責任太重, 可能這是深一層的認識了,
大家已經不再浪漫, 餘下的只有計劃和寄望.....
不過, 如果大家都可以忍耐一下, 相信結局都不會來得這麼快

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-30 20:15 發表

我连你这句也弄不明白呀
可能佢就係講緊癈話,唔駛去明,呀哈哈﹗
回憶有苦有樂,如果沒有了回憶,也就沒有了過去,沒有過去也未必懂得去珍惜未來。

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 21:54 發表
我好認真o架! 亦都非常長遠, 只是人家的目標太高....
彼此都覺責任太重, 可能這是深一層的認識了,
大家已經不再浪漫, 餘下的只有計劃和寄望.....
不過, 如果大家都可以忍耐一下, 相信結局都不會來得這麼快
關於感情的事,外人根本是無法理解,也不便置評。

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-30 20:15 發表

我连你这句也弄不明白呀
老豬,
一些(往事只能回味)<---形容詞理據, 我覺得是廢話.
只有寂寞得很的人, 才會說

這樣ok?

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 22:03 發表

關於感情的事,外人根本是無法理解,也不便置評。
你認真的談過多少次戀愛

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 22:05 發表

你認真的談過多少次戀愛
你唔認真的談過多少次戀愛

睇緊阿飛正傳~~~
要留意對白……

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 22:05 發表
你認真的談過多少次戀愛
認真的定義,是什麼?
是曾經打算要共度一生嗎?
是曾經認為自己付出很多嗎?
是曾經到很親密的關係嗎?
是曾經覺得自己可以為了他放棄理想嗎?
不認真的戀愛, 注定無疾而終;
認真的戀愛,卻也不一定開花結果。

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 22:30 發表

認真的定義,是什麼?
是曾經打算要共度一生嗎?
是曾經認為自己付出很多嗎?
是曾經到很親密的關係嗎?
是曾經覺得自己可以為了他放棄理想嗎?
不認真的戀愛, 注定無疾而終;
認真的戀愛,卻也不一定開 ...
可能我真的未跟過文化的姊姊談戀愛,
我認真的定義是愛 / 玩 + 有感覺 / no..
男仔多數拍拖是為了 sex / 親密的關係,
女仔可能會感性一點, 希望得到安全感.....

在那輕狂的歲月 反叛又何須理由

「我聽人講呢個世界有種雀仔冇腳嘅,佢只可以一直咁飛呀飛,飛到攰嗰陣就喺風入面瞓覺,呢種雀仔一世只可以落地一次,嗰次就係佢死嘅時候。」

人生以時間為載體 電影是時光的雕刻

阿飛,自以為什麼反叛、不羈、無根,什麼也不在乎。
拒絕所有人,甚至那個可能是自己的摯愛。
其實只因為害怕給別人拒絕,給別人傷害,就算是自己的母親。
但卻在臨死那一刻才醒覺:「以前,以為有種雀仔一開始飛就會飛到死嗰日先至落地。其實佢邊度都冇去過,隻雀仔一開始就已經死咗!」

塵世間感情總是充滿著遺憾,要不是給別人拒絕,就是因為時間不對而錯過了。
其實很多時候我們不是在拒絕,而是在錯失。
拒絕的發生,或者是因為我更有自主性,或者是因為她更有自主性,反正是兩個人中的某一位所呈現的東西不符合另一個人的欲望或念頭,而錯失不然,錯失的原因只能怪罪時間、地點或者……還有命運。

本帖最近評分記錄
  • Orange+Fai 體力 +20 精品文章 2008-3-30 23:47
  • Orange+Fai 威望 +20 精品文章 2008-3-30 23:47

終於做完....
我的看後感得一句:
劉嘉玲的身栽一流

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 23:00 發表
人生以時間為載體 電影是時光的雕刻

阿飛,自以為什麼反叛、不羈、無根,什麼也不在乎。
拒絕所有人,甚至那個可能是自己的摯愛。
其實只因為害怕給別人拒絕,給別人傷害,就算是自己的母親。
但卻在臨死那一刻才醒覺:「以前,以為有種雀仔一開始飛就會飛到死嗰日先至落地。其實佢邊度都冇去過,隻雀仔一開始就已經死咗!」

塵世間感情總是充滿著遺憾,要不是給別人拒絕,就是因為時間不對而錯過了。
其實很多時候我們不是在拒絕,而是在錯失。
拒絕的發生,或者是因為我更有自主性,或者是因為她更有自主性,反正是兩個人中的某一位所呈現的東西不符合另一個人的欲望或念頭,而錯失不然,錯失的原因只能怪罪時間、地點或者……還有命運。
好文
......!

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 23:45 發表
終於做完....
我的看後感得一句:
劉嘉玲的身栽一流
看來你都係看重外表(劉嘉玲的身栽)多於內涵(阿飛正傳的意寓)

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 23:56 發表

看來你都係看重外表(劉嘉玲的身栽)多於內涵(阿飛正傳的意寓)
我剛剛睇緊利物浦場波, 都無理到阿飛講埋

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 23:58 發表
我剛剛睇緊利物浦場波, 都無理到阿飛講埋
王家衛的戲不是陰陰暗便是濕漉漉(下著雨),你可以不看畫面,卻一定要留意對白,否則一定悶到你嘔泡

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-30 23:48 發表
好文
好戲 (如果你欣賞的話)

好了,又係時候講
喇﹗各位早抖﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-31 00:11 發表
好了,又係時候講
喇﹗各位早抖﹗
早抖 la! 姊姊, 我同你換左張薄毯, 你會訓得舒服d

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 00:15 發表

早抖 la! 姊姊, 我同你換左張薄毯, 你會訓得舒服d
天氣涼番, 你同姊姊轉薄毯

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。