推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 22:03 發表

關於感情的事,外人根本是無法理解,也不便置評。
引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-30 21:54 發表

我好認真o架! 亦都非常長遠, 只是人家的目標太高....
彼此都覺責任太重, 可能這是深一層的認識了,
大家已經不再浪漫, 餘下的只有計劃和寄望.....
不過, 如果大家都可以忍耐一下, 相信結局都不會來得這麼快
人说人生中最美丽的莫过于找到喜欢的人相知相爱,其实,在你的一生中真正能打动你的人远远不止一个,难道都去爱吗?显然这很不现实,爱是一种用心投入的狭隘的情感,它美好但又独立而充满排斥,当你爱一个人的时候,便想完完整整的拥有她,包括她的思想,她的情感,以及她整个人.但每个人都是一个个体,,你不能要求别人满足你的一切要求.更何况在每一次的感动过后,你又能真的得到了天长地久了吗?没有永远不变的思想.也没有永远唯一的情感,所以重要的不仅仅是爱,更重要的是欣赏,这世上树叶有千万片,这世上人有千万种,不一定都要相爱,不一定都要守,只要学会如何去欣赏 .
笑天笑地笑人间,哭山哭水哭流年。

重情重义重恩念,轻离轻别轻思恋。

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 23:00 發表
阿飛,自以為什麼反叛、不羈、無根,什麼也不在乎。
拒絕所有人,甚至那個可能是自己的摯愛。
其實只因為害怕給別人拒絕,給別人傷害,就算是自己的母親。
但卻在臨死那一刻才醒覺:「以前,以為有種雀仔一開始 ...
爱不能成为牵绊, 从容的让彼此走出彼此的世界. 凡事到极至,伤也会痛,彼此个性的太过坚强终究会是一起生活的阴影,其实爱过就会懂.

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-30 21:57 發表

可能佢就係講緊癈話,唔駛去明,呀哈哈﹗
回憶有苦有樂,如果沒有了回憶,也就沒有了過去,沒有過去也未必懂得去珍惜未來。

就冲你这句话为你顶一下

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
......!

回復 #954 Orange+Fai 的帖子

有冇入錯區? 

引用:
原帖由 bluedance 於 30-3-2008 21:51 發表

個d可能都係蕃薯…
唔係粉絲咩! 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-3-31 17:04 發表
唔係粉絲咩! 
唔係蕃薯,唔係粉絲的話,就多數係"煩"   

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-31 10:17 發表
就冲你这句话为你顶一下
唔知你係頂心定頂肺呢﹗

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-31 16:32 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****
天師~我唔係好明添﹗

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-31 08:58 發表
天氣涼番, 你同姊姊轉薄毯
可能佢就係想我會感"凍"而不是感"動",呀哈哈

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-3-31 16:57 發表
有冇入錯區? 
或者錯有錯著呢﹗

搞掂

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 21:53 發表
姊姊, 我想問你點樣可以上載 YOUTUBE 到這板
呢到有得教:http://forum.timway.com/f/thread-85480-1-1.html

嚇死....
我一入到尼個網, 聽到有水聲....

仲以為唔小心開到D 有味電影出尼....

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 22:06 發表
嚇死....
我一入到尼個網, 聽到有水聲....
仲以為唔小心開到D 有味電影出尼....
好似係得你自己提過水字咋喎﹗
咁都嚇親自己,唔係化?

你無睇電視咩?

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 22:14 發表
你無睇電視咩?
睇緊tvb囉﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-31 22:31 發表

睇緊tvb囉﹗
剛剛回來, 看金石良緣 姚子玲真係好可愛

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 22:33 發表
剛剛回來, 看金石良緣 姚子玲真係好可愛
之前重播的《酒店風雲》裡,當時的姚子羚演奸角都演得幾好,尤其比起官恩娜演得好多了,當時的官恩娜演得有點木納。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-31 22:50 發表

之前重播的《酒店風雲》裡,當時的姚子羚演奸角都演得幾好,尤其比起官恩娜演得好多了,當時的官恩娜演得有點木納。
依家 tvb 夜晚會做d咩

相關搜索目錄: 酒店

E! 文化人, TVB 做緊香港筆跡,
我諗你會追尼睇!

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 23:09 發表
E! 文化人, TVB 做緊香港筆跡,
我諗你會追尼睇!
睇緊~~~有d舞台劇我都有去睇過。

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 23:01 發表

依家 tvb 夜晚會做d咩
依家重播的是《        賭場風雲》

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-31 23:26 發表

睇緊~~~有d舞台劇我都有去睇過。
以前, 都係學校要交功課, 先要去睇過一次.

紅燈籠, 你有無睇過

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-31 23:30 發表

以前, 都係學校要交功課, 先要去睇過一次.

紅燈籠, 你有無睇過
呢個無睇過喎﹗
我多數睇中英劇團的演出,間中看別的。

相關搜索目錄: 功課

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。