推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
我死去
早抖

心情日記

很多時候,心情會受到不好天氣有所影響,尤其是在濕漉漉的陰暗天氣。

我們不可改變天氣,卻可改變心情。

但在過去八個月的日子裡,無論天氣是晴是陰,是暖是寒,心情總跌到谷底裡去。

我們未能改變別人的咀臉,卻可以展現自己的笑容。

應該要正面一點去面對日後的生活和人生的方向,也不排除仍會有情緒化的作祟,但願讓自己每天活得愜意一點、快樂一些吧﹗

很相信負面的能量會影響到身體的健康,當面對健康出現問題時,就會知道沒有什麼會比自己的健康更為珍貴﹗

人生總有起落,記著箇中喜樂,豈有不樂之理﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-1 12:16 發表
很多時候,心情會受到不好天氣有所影響,尤其是在濕漉漉的陰暗天氣。

我們不可改變天氣,卻可改變心情。

但在過去八個月的日子裡,無論天氣是晴是陰,是暖是寒,心情總跌到谷底裡去。

我們未能改變別人的 ...
心事時間   ........................................

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-4-1 23:24 發表

心事時間   ........................................
放下心事,貼上費話﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-1 23:50 發表

放下心事,貼上費話﹗
但費話都會令人感動的

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-4-1 23:53 發表
但費話都會令人感動的
咁會唔會流埋涕?

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-2 00:00 發表

咁會唔會流埋涕?
如果今晚(副)被就會冷親, 明天就流鼻涕

又到了一日的完結,要去睡了,晚安﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-2 00:03 發表
又到了一日的完結,要去睡了,晚安﹗
又到了一日的開始,要去工作,早晨﹗

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-4-2 09:58 發表
又到了一日的開始,要去工作,早晨﹗
正在工作中,中午快到,午餐吃好一點,再繼續努力﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-2 11:23 發表

正在工作中,中午快到,午餐吃好一點,再繼續努力﹗
午飯後睡一睡, 起身就收工囉

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-4-2 11:46 發表
午飯後睡一睡, 起身就收工囉
你呀?你就好啦﹗做半日就收工
好明白咩叫能者多勞,識得做同做得好,就做死人咩﹗
不過又好明白到要炒人栽員,就一定唔會被炒先囉﹗

引用:
Originally posted by bluedance at 4-2-08 10:52 PM

你呀?你就好啦﹗做半日就收工
好明白咩叫能者多勞,識得做同做得好,就做死人咩﹗
不過又好明白到要炒人栽員,就一定唔會被炒先囉﹗
好有自信咁話喎..........

引用:
原帖由 ~@chrissie@~ 於 2008-4-2 22:58 發表
好有自信咁話喎..........
可以有自信,但千祈唔好自大

引用:
Originally posted by bluedance at 4-2-08 11:16 PM

可以有自信,但千祈唔好自大
咁我 得la.....我成日字大ga..............

引用:
原帖由 ~@chrissie@~ 於 2008-4-2 23:20 發表

咁我 得la.....我成日字大ga..............
我有老花,你字大d我先睇得清楚..................

引用:
Originally posted by bluedance at 4-2-08 11:28 PM

我有老花,你字大d我先睇得清楚..................
好似係近視先會要字大喎.............

引用:
原帖由 ~@chrissie@~ 於 2008-4-2 23:31 發表

你咁講就證明你視線清晰唔駛用老花鏡.........呀哈哈﹗

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-2 23:28 發表

我只有眼花花

引用:
原帖由 ~@chrissie@~ 於 2008-4-2 23:31 發表

你左眼近視, 右眼老花

藍蝶有無玩過尼個 GAME!
http://forum.timway.com/f/forum-171-1.html

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-4-2 23:35 發表

你咁講就證明你視線清晰唔駛用老花鏡.........呀哈哈﹗
佢視線清晰, 但腦筋唔清晰

引用:
Originally posted by bluedance at 4-2-08 11:35 PM

過多幾年就..........

引用:
Originally posted by 唔易做 at 4-2-08 11:36 PM

我只有眼花花
你唔口花花已經算好囉.........

引用:
Originally posted by 唔易做 at 4-2-08 11:37 PM

你左眼近視, 右眼老花
爆我私隱........

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。