推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] 太古漢文學校

長長頭髮,一般特別得人歡愛,所以長髮C文的女孩,特別搶手。

[attach]938679[/attach]

LAWRENCE : 左下角是什麼東東??
答中皇上有賞賜 ! 貼士: CHOIHUNG 姐成日都問〈NOT KLN. SIDE〉

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-2-28 14:40 發表

答中皇上有賞賜 ! 貼士: CHOIHUNG 姐成日都問〈NOT KLN. SIDE〉
Ho 兄,很珍貴的照片,左下角正是太古西閘水塘的水壩,正前方的屋宇位置,正是南豐對下的柏蕙苑。

回復 128# 的帖子

改正,正前方應是南豐新邨的位置,是外籍員工的宿舍,附着前方的建築物是厠所。

相關搜索目錄: 建築

LAWRERNCE,  叫我老何咪得LAW ,你系唔系在呢個閘等DADDY放工AH?

老何,這是西閘,即華蘭路,太古城道那邊,而我在東閘等,即筲箕灣警署斜對面的太古城道出口。你咁叻,邊度可找到咁舊的太古照片,可否教下我?

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-2-28 22:44 發表
老何,這是西閘,即華蘭路,太古城道那邊,而我在東閘等,即筲箕灣警署斜對面的太古城道出口。你咁叻,邊度可找到咁舊的太古照片,可否教下我?
不如咁丫,.下面張相,我攪至此刻〔峇擖b〕都重未肯定在本港那處,你話比我知系邊度,
我靜靜雞ES番三張北角至筲箕灣20/30s比你,等你坐番架time machine番漢文上堂。公平否!

好啦,等我做下功課,找出這張相的地方,至於獎賞,,我放棄亞根庭牛扒,e 多三張俾我

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-1 00:24 發表
好啦,等我做下功課,找出這張相的地方,至於獎賞,,我放棄亞根庭牛扒,e 多三張俾我
各位乜洏s做打蛇隨棍上, 現於此處上演, 請活學活用。三軍未動,糧草先行;先兌現六份一。

[attach]939421[/attach]

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-2-28 02:40 PM 發表

wa, 堅相!!!!

thank you very much

那西閘就是今天的寳峰園?水在水閘的前方還是後方?看不見水所以我懷疑水是在照片中閘的後面?

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-3-1 10:38 AM 發表

各位乜№叫做打蛇隨棍上, 現於此處上演, 請活學活用。三軍未動,糧草先行;先兌現六份一。

pls explain more on this photo!!  Thanks.

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-2-28 11:40 PM 發表

不如咁丫,.下面張相,我攪至此刻〔埙日半〕都重未肯定在本港那處,你話比我知系邊度,
我靜靜雞E煱番三張北角至筲箕灣20/30s比你,等你坐番架time machine番漢文上堂。公平否!
Is that Chai Wan?  Or Shaukiwan in the past?

由老何親自解畫最好

回復 134# 的帖子

這幅我暫時都認不出是那個地点拍的,背景一定是太古。

引用:
原帖由 choihung 於 2009-3-1 23:32 發表

Is that Chai Wan?  Or Shaukiwan in the past?
應該唔係,背景全無這兩地方的特色。

CHOIHUNG,      內子問,妳有多少名小孩?她/他們疼妳嗎?
輪到我LA, 我諗妳會喜歡下照。

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-1 23:50 發表
由老何親自解畫最好
CHOIHUNG, 個故事系 我欠LAW記一餐牛扒,〔因我的 非洲篇 LAW記是第2名趥P問答比賽,獎牛扒以誌其盛〕
今次都未答我漁村照,就打蛇隨棍上,以一件牛扒換三張相,加埋即6張, 我地d香港仔個車頭咁快,如果話香港冇前景,
咁就天冇眼了.

6份之二在這裡:
[attach]940522[/attach]

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-3-2 12:50 發表
CHOIHUNG,      內子問,妳有多少名小孩?她/他們疼妳嗎?
老何,good morning, 我又隨棍上la…這幅似乎for CHOIHUNG ,應不算入我的獎品   

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-2 14:18 發表
老何,good morning, 我又隨棍上la…這幅似乎for CHOIHUNG ,應不算入我的獎品    
北角至柴灣共三張,你從未睇過,FOR YOUR EYES FIRST,  YR E-MAIL TOO.  有冇做功課架?

No ar...I have checked my mail many times, but I find nothing inside ar.

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-3-2 15:21 發表
No ar...I have checked my mail many times, but I find nothing inside ar.
睇緊HK BANK D NEWS 未攪住, 衣加OK.

CHOIHUNG , LAW記    講緊邊個水塘AR?係唔係呢個

彩虹 的水塘    LAW記請解畫.

引用:
原帖由 choihung 於 2009-1-11 01:34 發表
more to come......

We can see the 漢文學校 in these pictures, can't we?
Ho Sir,這張唔收貨 ,because CH大姐已post過一次

引用:
原帖由 ho1965 於 2009-3-2 12:50 PM 發表
哈哈,看到整個筲箕灣!!年份是......?

何夫人:您好,我只有一個小孩!什麽時候一同上網同樂?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。