推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[灌水] 我的紀律部隊 uncles

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-11-28 01:29 發表
當年陳太出掌社處, 很多人條氣唔順, 認為是外行領導內行, 加上陳太作風硬朗, 冇得傾講, 很多人萠生去意, 包括後來的周永新教授, 都以「那個女人」暗指之.
其實哩個 uncle 同牛奶 sir, 都好多地方相似...

不過, 最似個 個 論壇中人 係....

回復 76# 的帖子

晚輩特別喜歡追看suewong姐姐此帖..
你講似陳太既唔通係...

引用:
原帖由 flowingwater 於 2009-11-28 21:56 發表
晚輩特別喜歡追看suewong姐姐此帖..
你講似陳太既唔通係...
弟弟,

你真唔明女人心事, 見到呀婆, 都要叫小姐...

sue 妹妹上....

回復 78# 的帖子

小弟間中都有跟何老兄提及suewong妹妹你.

引用:
原帖由 flowingwater 於 2009-11-28 22:34 發表
小弟間中都有跟何老兄提及suewong妹妹你.
弟弟,
最似個 個 論壇中人 係 邊個?

回復 80# 的帖子

如果suewong妹妹你有機會跟何老兄一聚.
感覺一定會刷出不少火花..
小弟就坐在一旁學野先.

引用:
原帖由 flowingwater 於 2009-11-28 23:10 發表
如果suewong妹妹你有機會跟何老兄一聚.
感覺一定會刷出不少火花..
小弟就坐在一旁學野先.
食住花生睇野???

你冇機會啦...

何兄係一個有風度既好男人, 唔會同人斤斤計較既.

而且對住 D let 人, 我通常都 肅然起敬, 唔會港女上身...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-28 23:44 發表

睇野???

你冇機會啦...

何兄係一個有風度既好男人, 唔會同人斤斤計較既.

而且對住 D let 人, 我通常都 肅然起敬, 唔會港女上身...
對不起呀靚女Sue~
睇完你呢兩句後~
小弟真係笑左出黎呀~!

回復 83# 的帖子

johnny兄...我都係呀..
有時間睇睇小弟發在草的那帖

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-11-28 23:47 發表

對不起呀靚女Sue~
睇完你呢兩句後~
小弟真係笑左出黎呀~!
我好認真家. 你地當我講笑.

引用:
原帖由 flowingwater 於 2009-11-28 23:50 發表
johnny兄...我都係呀..
有時間睇睇小弟發在草的那帖
好~好~等我走去睇睇先~

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-28 23:52 發表

我好認真家. 你地當我講笑.
只是靚女Sue你那兩句話令小弟開懷~
並不是以為你不認真~
引起誤會~
sorry~!

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-11-29 00:17 發表

只是靚女Sue你那兩句話令小弟開懷~
並不是以為你不認真~
引起誤會~
sorry~!
你唔好咁認真, 我講笑炸...

你終於見識過 "港女上身"啦.

仲有, 成日提我 d 傷心 事, 靚女 以後唔好啦...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-29 00:23 發表

你唔好咁認真, 我講笑炸...

你終於見識過 "港女上身"啦.

仲有, 成日提我 d 傷心 事, 靚女 以後唔好啦...
得知SueSue能認真在此講笑~
另偶一眾網友能開懷暢談~
快哉快哉~!!!
至於有關「靚女」一詞的因由~
可聞其詳?

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-11-29 00:32 發表

得知SueSue能認真在此講笑~
另偶一眾網友能開懷暢談~
快哉快哉~!!!
至於有關「靚女」一詞的因由~
可聞其詳?
我點會係靚女呀.

回復 90# 的帖子

sue妹妹..
johnny兄可能只是想問"靚女"一詞何時出現.

引用:
原帖由 flowingwater 於 2009-11-29 00:44 發表
sue妹妹..
johnny兄可能只是想問"靚女"一詞何時出現.
若有人能準確知曉~
死怕拿諾貝爾也當之無愧~

(在此網還是叫小弟為jey較方便順口)

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-29 00:36 發表

我點會係靚女呀.
具氣質的Sue也可以吧?!

引用:
原帖由 bobyjey 於 29-11-2009 01:12 發表

在此論壇,我心目中個個都是靚仔靚女、每人有無私的心、上帖分享珍貴人生經歷和相片。E+兩男對一女、一個字。哈哈

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-11-29 01:22 發表
在此論壇,我心目中個個都是靚仔靚女、每人有無私的心、上帖分享珍貴人生經歷和相片。E+兩男對一女、一個嬲字。哈哈
重點係加埋Law記你就變左三男啦~!

引用:
原帖由 bobyjey 於 29-11-2009 01:24 發表

重點係加埋Law記你就變左三男啦~!
G唔係男嬲??

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-11-29 01:31 發表
G唔係男嬲??
嬲男
娚男男
男男娚

任揀~!

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-11-29 01:12 發表

我只有內在美.

世間有幾多女子, 是因內在而被愛????

90 年代初, 攻讀 part-time 碩士. 也曾盛氣凌人 / 驕縱萬分.

幸好當時有同學, 他是中電東九龍的主管, 見識廣博. 輕輕帶出: Ah Sue, 你一日未過 30 歲, 一日未嫁, 都可以咁. 提壺頂醒...

p.s. 我當時係工學院院花黎o家.  因為冇對手, 自動當選

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-11-29 01:22 發表
在此論壇,我心目中個個都是靚仔靚女、每人有無私的心、上帖分享珍貴人生經歷和相片。E+兩男對一女、一個嬲字。哈哈
同意...

唔好咁講, 佢地兩個都係同我打牙較者...

不作冇益之事, 何以遣有涯之生?

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-11-28 01:29 發表
當年陳太出掌社處, 很多人條氣唔順, 認為是外行領導內行, 加上陳太作風硬朗, 冇得傾講, 很多人萠生去意, 包括後來的周永新教授, 都以「那個女人」暗指之.
忍不住說陳太的天敵.

家中至親, 曾好一陣子與葉太共事. 不可思議, highly commented.

outsiders 覺得她藐咀藐舌, 其實好像馮峰, 她是"斜面"的 (天生???)...

私下, 她是一個和顏悅色, 有担當的人. 不像其他高官,  葉太會自己拿火棒子;  功勞讓給手下.  她也是一個慈母...

卿本佳人, 奈何作...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。