推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[灌水] 我的紀律部隊 uncles

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-2 16:59 發表

咁你真係正人君子嗎. 我成日形住你 好似 張活游, 反而唔多似 吳楚帆, 佢有時都會做奸角. 而且張活游斯文 D...

p.s. 唔只你, 有人 都俾我擺左上檯  
80%都有既。起碼負責任、有信用、夠朋友、有義氣、唔呃人、有同情憐憫心、。。。。。。
你既形住唔啱噃。我後生果陣有80%似曾江,但我比佢高did did。我幾時都咁斯文(唔打交果陣)。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-2 17:23 發表

咁真係好有用嗎...

而且人到中年, 身體開始會出現問題, 知多 d, 係好事...
至於那個帖,我冇諗住會繼續,只係把剪報貼上,然後由得佢鎖上就算。但係性格令我發左一輪牢騷,笑到老何死,亦有些人回下,到你黎左,個帖又上番去。你咁睇得起,我繼續係啦!
真係要寫,可說寫之不盡。之前在某報寫左差不多十年,都只係寫左我想寫的不及一半。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-1 19:49 發表

好有男子氣慨.

不過 "一哭, 二罵, 三上吊" 原來係 work 既, 唔好比 "Law" 太知呀 ...

其實我都想學. 學唔到...
對我黎講,因人而異咋,唔一定work㗎!如果係楚楚可憐既弱質女流就一定 work; 若然係惡屎能登既潑婦,大哭大吵大鬧,多數唔work 勒。

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 08:53 發表

80%都有既。起碼負責任、有信用、夠朋友、有義氣、唔呃人、有同情憐憫心、。。。。。。
你既形住唔諢C我後生果陣有80%似曾江,但我比佢高did did。我幾時都咁斯文(唔打交果陣)。
好失望. 雖然曾江學歷高 (同你好似), 又英俊....

細個個陣, 覺得吳/ 張好老套, 又醜樣, 大左, 覺得男人應該咁. 而且佢地 d 戲, 好有教育意義...

我唔係要求文以載道, 但大眾傳媒, 對社會風氣, 真係影響好大...

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 09:25 發表

至於那個帖,我冇諗住會繼續,只係把剪報貼上,然後由得佢鎖上就算。但係性格令我發左一輪牢騷,笑到老何死,亦有些人回下,到你黎左,個帖又上番去。你咁睇得起,我繼續係啦!
真係要寫,可說寫之不盡。之前在 ...
其實你好有修養家啦...

我覺得好似多左個家庭醫生咁, 幾好呀...

可能因為 先父 / 母都係慢性病死既, 我覺得西醫治標不治本. c6 有 d 咁既慢性病, 又唔肯退下來, 只有同佢調養好身體啦...

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 14:45 發表

對我黎講,因人而異咋,唔一定work謘I如果係楚楚可憐既弱質女流就一定 work; 若然係惡屎能登既潑婦,大哭大吵大鬧,多數唔work 勒。
呀哥, c6 都話男人怕女人煩, 所以 work o家.  

我覺得黃太唔會咁做...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 16:01 發表

呀哥, c6 都話男人怕女人煩, 所以 work o家.  

我覺得黃太唔會咁做...
佢知道我受軟唔受硬,所以冇咁做。

從呢個帖由你口中知道好多秘辛,真係長見聞,多謝!

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 16:35 發表
從呢個帖由你口中知道好多秘辛,真係長見聞,多謝!
c6 叫我唔好再寫我敬佩個個 官太, 驚行內唔知既人, 估到...

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 16:31 發表

佢知道我受軟唔受硬,所以冇咁做。
c6 軟硬都受, hehe...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 16:52 發表

c6 軟硬都受, hehe...
咁你真係有福!
我就要睇下道理在那一邊,如果自己冇道理,硬都會受。不過女人D道理又特別D,經常會打橫黎,為之吹脹。

引用:
原帖由 dw194711 於 3-12-2009 17:14 發表

咁你真係有福!
我就要睇下道理在那一邊,如果自己冇道理,硬都會受。不過女人D道理又特別D,經常會打橫黎,為之吹脹。
身同感受呀 這功課真難學呀。似乎做女人好的

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-12-3 17:46 發表
身同感受呀 這功課真難學呀。似乎做女人好的
我都覺得係...

不過一個女人幸唔幸福 / 好唔好命, 真係幾 depends on 佢遇到 個 點樣既 男人.

"law" 兄咁講, "law" 嫂 都好幸福 / 好命 o窩...

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 17:14 發表

咁你真係有福!
我就要睇下道理在那一邊,如果自己冇道理,硬都會受。不過女人D道理又特別D,經常會打橫黎,為之吹脹
其實女人 既 socialization / bring up, 令到我地唔講道理. 凈係講鍾唔鍾意. 我地比男性相對小器. 所以女性之間既友誼, 比男性之間親密. 但唔長久.

一句到尾, 男人要錫女人, 但唔好縱...

幣, 做左漢奸...

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-3 17:14 發表

男女大不同, "law" 兄 / 黃兄, 你地試下答以下既 case (真人真事), 然後問家中既賢妻.

一個總警司,  每月 pension 有 > 5 萬. 但因為有 2 奶, 一個 剛剛讀小學既仔, 退左休, 仲要做.

人走茶涼, 警隊唔配合, 新老細又惡死.  終於積勞成疾..

佢死後, 大婆即刻化左佢條屍, 帶埋 d 骨灰玩失蹤. 個 2 奶 走去M 我既 uncles, 希望同個仔去拜個總警司..

我 D uncles 用盡 九牛二虎之力, 終於M到個大婆. 軟硬兼施, 都唔 work. 後來佢仲移埋民. 個大婆同 我 D uncles 講, d 骨灰 丟 左...

以我既統計, 問男人, "如果你係個大婆", 10 個 有 10 個 都唔會咁絕. 問女人...

相關搜索目錄:

回復 140# 的帖子

今晚剛出席完中層警務人員婚宴..
睇到酒後吐真言既樣... h:" />
仲有某區自由黨區議員.真令我噁心

相關搜索目錄: 婚宴

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-3 20:40 發表

男女大不同, "law" 兄 / 黃兄, 你地試下答以下既 case (真人真事), 然後問家中既賢妻.

一個總警司,  每月 pension 有 > 5 萬. 但因為有 2 奶, 一個 剛剛讀小學既仔, 退左休, 仲要做.

人走茶涼, 警隊唔配合 ...
睇你呢個帖,心裡即時彈出:青竹蛇兒口,黃蜂尾後針;
                                       兩般未為毒,最毒婦人心。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-12-4 15:33 發表

睇你呢個帖,心裡即時彈出:青竹蛇兒口,黃蜂尾後針;
                                       兩般未為毒,最毒婦人心。
係未男女大不同哩...

so far, 所以女人 (除左我), 都覺得大婆做得 arm. 有 d 覺得唔夠絕添. (e.g. 奚落 2 奶, 比假骨灰佢拜 etc.), d 方法簡直琳瑯滿目, 美不勝收.

我覺得小朋友係無辜既, 所以小朋友有得拜, 大人, no way...

你試下問下黃太丫...

p.s. 黃太應該同我差唔多...

纪律部隊多有巳婚宿舍之設, 於是大家既是同事又是隣居, 但纪律部隊又講求官階高低, 於是鄰人間有如下現象.

两婦人吵架, "我老公比你老公大" 去壓人. 小孩有樣學樣, 遂有"我老豆比你老豆高级, 你老豆要聽我老豆話".

亦因為階级有别, 同级的老婆相近, 互相標榜, 如有老婆不惜自己身份向下級的老婆親近, 又会被同級的排斥, 是非多多. 工作塲所是一個戰場, 下班回家又一個戰塲, 看在男人眼裹, 啼笑皆非.

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-4 16:20 發表

係未男女大不同哩...我覺得小朋友係無辜既,

你試下問下黃太丫...

p.s. 黃太應該同我差唔多...
我問過老妻,佢真係同你估的好接近。
佢話人都唔係度咯,仲計較黎做乜?何必做得咁絕?

辟辟park park, 嘻嘻哈哈。
三娘教子, 融洽之至。
男 : 喂!北圈尾la, 開得飯未?
女 :「匹」梗湯勒!

猜 :各人關係。

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-5 17:47 發表
辟辟park park, 嘻嘻哈哈。
三娘教子, 融洽之至。
男 : 喂!北圈尾la, 開得飯未?
女 :「匹」梗湯勒!

猜 :各人關係。
有人一e拖三腳

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-12-5 18:22 發表

有人一e拖三腳
再估一次

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-5 18:41 發表

再估一次
有人[聽湯]

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-12-5 18:49 發表

有人[聽湯]
估錯..........出局。

但老婆問你何解?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。