推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-15 03:48 發表

其實請外援冇麼唔妥﹐剩係好難逼佢地博命o遮﹐好似近期老仙拗親隻手就放棄追擊雙皇﹐仲話受人錢財唔駛咁博命。另外外援又唔得用幫規約束﹐基本上冇懲罰可言﹐除非個邪神會醒到話如果逾期完成任務就要賠錢啦﹗
任務如果未能完成, 最終都係難逃一死 ~~ 瘋妖!  

唔知老黃會唔會出返舊著真龍時代果d手下...其中鐵追風都幾型下

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-15 03:20 發表

咁你估石鐵o既對手係邊個哩?如果按功力深厚黎排﹐我唸應該係:

葦陀 - 烈火祖師
石鐵 - 雷火
鐵青天 - 神火
王小鷹 - 霹靂火
王飛鷹 - 火爆

應該冇事o既﹐除非個雷火同火爆個實力堅過北神掌鐵如山好 ...
火爆是烈火祖師,最器重的弟子,有佢八成功力,武功僅次於老烈火,起碼是石鐵才可同佢過招!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-15 11:00 發表

熱切期待, 韋陀揚威!  
或許我冇大家咁樂觀,我只係希望韋陀唔使死!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-15 15:50 發表

放心喎,韋陀死左小菊咁點呀?

新著好似有個慣例,唔計三皇,後生一輩有女既多數唔使死

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-15 15:50 發表

若要韋哥死,何必要令佢有九章功力?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-15 22:11 發表

若要韋哥死,何必要令佢有九章功力?
但同樣道理,若要王飛鷹死,何必要令佢醫返好全身經脈,令佢復功
所以我覺得王飛鷹可能唔駛死,但可能俾羅剎教捉去做人質
音樂無界限

唔知金童的師門,正宗少林寺的高手,幾時會出現?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-15 22:35 發表
唔知金童的師門,正宗少林寺的高手,幾時會出現?
唔好期望過高,佢地d 秘笈多數都唔齊章,呢樣爭d 果樣爭d ,點練都練唔到頂班
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-15 10:39 發表

工作外包(外判)都會簽約,乾脆就同D外藉兵團簽約啦,殺唔到人或任務失敗都要賠錢!!

都係個句,好期待韋哥丑A攞老烈火黎祭旗!
我都相信在優化工程師岌實班諞劇o既情況之下﹐韋哥唔會好似風雷咁功力俾人監生打折。最好就扮豬食老虎﹐好似黑龍打仇千鶴咁﹐先用八章功力配合無影鷹蹤同老烈火遊斗﹐等個肥佬一個大意就即刻閃到頭上用神鷹奪目將佢對眼挖落黎。

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-15 15:38 發表

火爆是烈火祖師,最器重的弟子,有佢八成功力,武功僅次於老烈火,起碼是石鐵才可同佢過招!
嘩!祖師o既八成功力拍得住邪神易筋經白級個o窩﹐咁個青見仔咪堅過韋驚世﹐哩鑊傑囉﹐﹐難怪你咁悲觀﹐希望王伏虎及時趕到啦!

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-16 01:40 發表

嘩!祖師o既八成功力拍得住邪神易筋經白級個o窩﹐咁個青見仔咪堅過韋驚世﹐哩鑊傑囉﹐﹐難怪你咁悲觀﹐希望王伏虎及時趕到啦!
我相信龍虎門班編劇已經唔記得之前講過講火爆有老烈火8成功力lee回事

引用:
原帖由 kincs 於 2007-4-16 01:58 發表

我相信龍虎門班編劇已經唔記得之前講過講火爆有老烈火8成功力lee回事
就算記得,都會強行忘記
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

咁火爆咪可以鎖住人既經脈?

睇黎火爆係近排最有前途既邪派人物,仲有機會上大位!!!

如果佢著埋霹靂火件火鱗衣,仲勁多幾班tim

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-16 10:22 發表
咁火爆咪可以鎖住人既經脈?

睇黎火爆係近排最有前途既邪派人物,仲有機會上大位!!!

如果佢著埋霹靂火件火鱗衣,仲勁多幾班tim
係呀,我都睇好火爆上位,單看造型,已知道佢武功高,人又醒目!

咁霹靂火話哂係親生子,火鱗衣呢d寶物當然益佢先!

引用:
原帖由 車神游擊隊 於 2007-4-16 20:11 發表
今次龍虎門總壇大火拼,如果真係5抽50既話,即係1ON1只DUP,等我償試下安排隊形先﹕
第一組﹕韋陀VS老烈火------(話就話韋哥已經9章初階,但贏面唔高,頂得順已經算0力仔啦)
第二組﹕石鐵VS火爆---------(火 ...
若果真係冇外援(暫時唔計班甲賀忍者),呢個時候小鷹就應該發揮佢個"軍師"既功能黎擺陣:

下駟對中駟:老鷹對火爆。老鷹避重就輕,拖得就拖,必要時咪最多"壯烈犧牲"囉,反正已行得翻,又培育左小鷹石鐵等人材,"去"都去得安樂卦...
中駟對上駟:達摩金身石鐵對老烈火,又係儘量拖個隻。
上駟對下駟:九霄九章既韋陀對最弱雞既霹靂火(小鷹同佢有打過,知佢路數),限5招內擺平對手。然後拿拿林走去對付老烈火,石鐵就同老鷹(兩個都唔死得既話)合攻火爆。
其餘青天小鷹對手不變。

舊龍經典200期既大會戰都係用咁既戰術,三皇+飛妖戰勝五毒門四師徒。王小虎好似用唔夠5招就收左最弱雞既蠍子皮。

但我唸甲賀應該會插手,形勢又會不同。

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-16 21:51 發表

舊龍經典200期既大會戰都係用咁既戰術,三皇+飛妖戰勝五毒門四師徒。王小虎好似用唔夠5招就收左最弱雞既蠍子皮。
搞掂左蠍子後,跟手幫小龍KO埋蜈蚣添!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-16 21:51 發表

若果真係冇外援(暫時唔計班甲賀忍者),呢個時候小鷹就應該發揮佢個"軍師"既功能黎擺陣:

下駟對中駟:老鷹對火爆。老鷹避重就輕,拖得就拖,必要時咪最多"壯烈犧牲"囉,反正已行得翻, ...
不如利用地形優勢,先隱藏起來,讓老烈火等分頭搵,然後續個擊破, 先從最弱既開始,例如見到霹靂火,就發揮龍虎門人多打人少精神,韋陀+石鐵+青天+小鷹+王飛鷹打一個霹靂火,應該三招內K.O.佢!如事者續個擊破,最後打老烈火,相信仍然可以保存五對一優勢,冇必要硬碰喎!如何??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-16 23:46 發表

不如利用地形優勢,先隱藏起來,讓老烈火等分頭搵,然後續個擊破, 先從最弱既開始,例如見到霹靂火,就發揮龍虎門人多打人少精神,韋陀+石鐵+青天+小鷹+王飛鷹打一個霹靂火,應該三招內K.O.佢!如事 ...
嘩,力兄你真係勁喎!! 換著我帶著班靚踩人地場,去到鬼影都唔見隻,第一個反應就係拆人地個檔,聖火門嘛,實燒左間龍記逼D人出黎先啦! 斷唔會叫人去搜比人地逐個擊破咁樣衰吓話...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-16 22:45 發表

搞掂左蠍子後,跟手幫小龍KO埋蜈蚣添!
唉! 本來我專登唔提個陣既小龍,球兄又提起...唔想多講啦,一個"廢"字搞掂!!

(忍唔住呻吓!! 個陣已經係小龍第二次對蜈蚣,第一次叫苦鬥,都算有睇頭 -- 經典招式"龍影縱橫跨九洲"就係個時創出既 -- 第二次再碰頭,老黃特登俾已技高半線既蜈蚣學埋鬼手十八翻,專尅降龍十八掌,害到小龍俾蜈蚣打到無還手之力,唔係小虎趕到,聽等人收屍囉...)

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-4-16 23:59 發表

嘩,力兄你真係勁喎!! 換著我帶著班靚踩人地場,去到鬼影都唔見隻,第一個反應就係拆人地個檔,聖火門嘛,實燒左間龍記逼D人出黎先啦! 斷唔會叫人去搜比人地逐個擊破咁樣衰嚇話...
哈哈...講得好
換著我係邪神,使Q叫聖火門去踩場,好似上次老邪神打東方無敵咁,放炸彈炸左間龍記,...逼D人出黎都費事,...一野炸死哂佢,...洗乜諗邊個對邊個咁樣衰嚇話!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-16 23:46 發表

不如利用地形優勢,先隱藏起來,讓老烈火等分頭搵,然後續個擊破, 先從最弱既開始,例如見到霹靂火,就發揮龍虎門人多打人少精神,韋陀+石鐵+青天+小鷹+王飛鷹打一個霹靂火,應該三招內K.O.佢!如事 ...
計我話都唔使搞咁多,成班忍者o係度,叫佢o地整落一堆陷阱,烈火門人入一個死人個,乾手淨腳。
不過唔好學白蓮教咁,連收九陽秘笈o既地方都只係一個bbq 爐仔,俾人燒番轉頭就唔好啦……

相關搜索目錄: BBQ

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2007-4-15 21:38 發表

放心喎,韋陀死左小菊咁點呀?

新著好似有個慣例,唔計三皇,後生一輩有女既多數唔使死
咁呀青頭仔青天呀小鷹呀呢D咪...

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-4-17 01:13 發表

計我話都唔使搞咁多,成班忍者o係度,叫佢o地整落一堆陷阱,烈火門人入一個死人個,乾手淨腳。
不過唔好學白蓮教咁,連收九陽秘笈o既地方都只係一個bbq 爐仔,俾人燒番轉頭就唔好啦……
計我話烈火門人用火,但放火我相信唔洗烈火門人都識喇,邪神洗鬼俾咁多錢老烈火咩!!

相關搜索目錄: BBQ

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。