推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-10-20 11:53 PM 發表

以前梗正個宜家...宜家哥個都無心0既....
暴君龍收1億
老仙收3000幾萬.....

點都睇得出有問題啦.......
其實本書上兩期已經補左飛,話星宿門人個個自以為是,末見過世面咪唔知市價Lor! 邪神可能一早就偷笑緊  當暴君龍1億(當只收左30% Deposit,因為末完成任務就香左) 而家邪神要subject to 2個月內奪取南部地盤先比錢......條數只係AP; 老仙真係有D比人“昆”左!!

The Flying Finn

以前舊著青紅羅白雖然武功唔係太強,不過都可以同日聖使,蝠魔打下交咁,都算威過一兩期......

依家既青羅白,未出手打已經成隻狗咁係星宿島度吠........仲會搖尾,好乖

依家既痴油,唔好講話霸氣,根本咩味道都無!
連李高,黑鬼德時代既痴油都比唔上,打幾隻蜜蜂打左5頁.....

都有霸氣都係得個封面........

引用:
原帖由 腳指尾拉西 於 2006-10-20 23:16 發表
其實金鐘6,7關已經可擋利器,
只係昆蟲既刺.
點解老仙會認為可以對付高手,
點解痴由又真係咁狼狽,
唔通佢連金鐘7關護體能力都冇?
是因為毒蜂實在太多,唔可能長時間運起功力謢身!

引用:
原帖由 Mika 於 2006-10-20 11:07 AM 發表

而家新作根本表現唔到蚩尤嘅覇!! 做型又Leung............
唉,在新著中又那只蚩尤給糟蹋呢?
白連的四大聖老中,銀、銅、鐡三聖沒有發揮過就人間蒸發;
通天的二郎神、四龍元帥,造型跟舊著簡直差天共地,普通到唔恨,四龍唔講仲以爲係炮先鋒添。。。

相當年蚩尤在舊著中的表現簡直比雙皇更搶鏡,他的霸氣、豪氣、勇氣、戰意、領導能力,完全把雙皇比下去。唔講仲以爲雙皇係跟蚩尤搵食。
一個人已經可以帶起成本書。

如果唔係老祖宗的出現,我想蚩尤仲有排威添。
希望新著能把蚩尤寫好D,唔好變成二打六或大閑角。
我們要的蚩尤是集霸氣、豪氣、勇氣、戰意、領導能力的不世梟雄,
並不是一個白癡的大舊衰。

請慾郎高擡貴手,還我們真正的蚩尤,最多我們犧牲王小虎勒。

引用:
原帖由 腳指尾拉西 於 2006-10-20 11:16 PM 發表
其實金鐘6,7關已經可擋利器,
只係昆蟲既刺.
點解老仙會認為可以對付高手,
點解痴由又真係咁狼狽,
唔通佢連金鐘7關護體能力都冇?
即使強如易筋黑級,亦無法有金鐘7關的刀鎗不入既能力 --> 邪神既左手都曾經俾劍妖劃左一野啦。內功等級可以比較,但內功特性應該無法轉移掛...

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-10-21 05:57 AM 發表

即使強如易筋黑級,亦無法有金鐘7關的刀鎗不入既能力 --> 邪神既左手都曾經俾劍妖劃左一野啦。內功等級可以比較,但內功特性應該無法轉移掛...
不! 之前講過易筋藍級都可以刀槍不入

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-10-20 23:53 發表

以前梗正個宜家...宜家哥個都無心0既....
暴君龍收1億
老仙收3000幾萬.....

點都睇得出有問題啦.......
會唔會係,暴君龍收1億,做外務專使,就以後都要同羅剎教賣命,而老仙是逐個逐個job收錢啊? 

引用:
原帖由 kincs 於 2006-10-21 04:06 PM 發表

不! 之前講過易筋藍級都可以刀槍不入
多謝Kincs兄糾正,原來易筋藍級以上都可刀鎗不入。可能個次劍妖個把玄墨劍係寶劍先至能夠劃傷邪神手背。

睇番這張資料圖片,照計易筋絕對有理由排名在金鐘罩之上,因為彼此都能刀鎗不入,但易筋攻擊力優於金鐘罩,而且沒有罩門的弱點(金鐘罩要到12頂關才沒有罩門)。又易練過金鐘罩,易筋名符其實係三(或四,若計埋洗髓經)大神功之首。

不過,可能D老編失憶,身負易筋藍級的夜梟闖劍妖個老巢個陣中伏,俾哂D刀鎗貫體而過,仲要嗌救命咁低庒,所以先至俾我有個"易筋經"不能刀鎗不入"的錯覺囉...

thx

睇完呢幾期,只係想講,還返個蚩尤俾我~~~~!!!!
二打六不但只,跟班不夠,怕毒又怕吸功
以前就算對住老祖宗都未怕過毒,依家對個老仙就船頭驚鬼
俾盡佢功力怕得上文殊都打唔嬴啦

其實係唔係d編劇想用蚩尤反映出佢地自己......做到鬥心都冇埋喇
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

回復 #2 markLee 的帖子

打個招呼!! Hi

引用:
原帖由 a1771550 於 2006-10-22 12:52 AM 發表

多謝Kincs兄糾正,原來易筋藍級以上都可刀鎗不入。可能個次劍妖個把玄墨劍係寶劍先至能夠劃傷邪神手背。

睇番這張資料圖片,照計易筋絕對有理由排名在金鐘罩之上,因為彼此都能刀鎗不入,但易筋攻擊力優於 ...
其實係應該運左功先可以刀槍不入...因為係邪神打聖上個時劍魔用干將插邪神個時..邪神如果無著個件寶e...佢話佢都會中招(因為當時佢見到劍魔呆左無運功)
因此...應該係運功先可以刀槍不入=]

cannot say rude word ...

想當年盤古天極震係以護身氣強橫見稱,蚩尤當年對住老祖宗同毒魔呢d都唔怕,吸功大法更加難唔到佢,估唔到而家......

引用:
原帖由 ruger 於 2006-10-24 11:40 AM 發表
想當年盤古天極震係以護身氣強橫見稱,蚩尤當年對住老祖宗同毒魔呢d都唔怕,吸功大法更加難唔到佢,估唔到而家......
我都唔明對住黎畫都會咁差....
陳傲雲...蜂王....蚩油....都畫得咁差...真係唔掂....

LEE排睇番舊著o個d龍虎門......

真係.....一個字"正"呀

我寧願佢班友用番以前o個故仔番畫"撚"

呢個就係太早出哂D角色的問題囉! 以前係D人越出越勁, 而家出都咁勁, 再出番星宿老仙果D, 冇理由講到佢地咁不濟, 忍受下啦!

佢係夠膽就失驚無神整死蚩尤, 睇下大家有乜反應, 之後先講死左呢個係替身, 因為蚩尤要閉關練功以對付通天教, 於是找來這個替身, 誰知這人功夫不高, 心術不正, 死左都唔抵可憐.

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2006-10-25 04:04 PM 發表
呢個就係太早出哂D角色的問題囉! 以前係D人越出越勁, 而家出都咁勁, 再出番星宿老仙果D, 冇理由講到佢地咁不濟, 忍受下啦!

佢係夠膽就失驚無神整死蚩尤, 睇下大家有乜反應, 之後先講死左呢個係替身, 因為蚩尤要 ...
希望係蚩尤隱藏實力,0係度扮傻仔,減低大家對佢D戒心。
0甘樣依然係粗中帶幼。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-25 11:32 AM 發表

0甘樣依然係粗中帶幼。
如果係咁,條橋就唔通

因為蚩尤要用力量壓服老仙(他的心聲也說要用實力壓服老仙,才能為他所用)

但是現在失敗了!

他日合作時,老仙根本不會服蚩尤

老仙在上期31頁就即刻頂番蚩尤!

所以說蚩尤扮傻仔,咁佢就真係傻仔!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-25 07:32 PM 發表

0甘樣依然係粗中帶幼。
蚩尤係黎試老仙實力,  而家老仙內力同佢差唔多,  但係老仙有毒功(打高一班)同吸功(打高班半),  正常情況比試,  蚩尤必敗!!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

引用:
原帖由 一樓一 於 2006-10-26 01:37 AM 發表

蚩尤係黎試老仙實力,  而家老仙內力同佢差唔多,  但係老仙有毒功(打高一班)同吸功(打高班半),  正常情況比試,  蚩尤必敗!!
我都唔明蚩尤頂多得30層天.通天教早就滅左佢啦......

好懷念玉兒同大水牛呢兩個角色,有無brother們認同?

睇完今期,感覺上唔睇都唔會係咩損失。

今期主要係講二郎神份人有幾衰格,明明就係自己衰,仲要放狗咬自己 d 教眾,仲要係咬死人,真係衰格到無人有。

另外就係佢連親兄弟都打。四龍係佢親細佬,但二郎神就假公濟私,借 d 意利用公事去報私仇,真係賤到暈。希望呢個角色唔好生存太耐,因為實在好討厭,唔係好想見到。

反而四龍就越睇越 okay,唔多似壞人,仲要係好有義氣同豪邁果隻,性格上同蚩尤有 d 相似。

老黃最好盡量將故事節奏加快,再係咁拖落去,到今個聖誕都唔況會有得睇通天百年大典啦???
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

其實真係"TALL"得太離譜, 如果快2倍就可以好好多, 例如今期克虫等時就浪費了1格; 2兄弟的兇悍樣我就覺得太重複law......:bird:

百年大典我估x'mas一定唔得!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。