推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

大家真係要清楚明白, 東方無敵真係一個練功過度, 無仔生, 心理有少少變態, 自作聰明的昏君!!!佢以為擺左藍浪响呢個位, 個個都唔服佢, 自然唔怕佢奪位囉!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-27 12:30 PM 發表

棍妖支棍好似叫「雷霆怒」
係喔!細心番睇d新龍發覺棍妖碌棍真係叫做雷霆怒~原來係一把一長一短嘅組合棍!
之前仲以爲係三絕棍添,唔細心睇真係唔會發覺
都係兄台你夠眼利!

回復 #1374 喜歡足球 的帖子

想問下現在「干將」同「玄墨劍」的下落!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-29 01:11 AM 發表
玄墨劍好似俾劍魔拎左黎用喎

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-29 01:11 AM 發表
干將係火雲邪神間房個櫃到

引用:
原帖由 failong 於 2006-11-29 09:04 發表

玄墨劍好似俾劍魔拎左黎用喎
咁劍魔被擒,把劍唔通俾聖上"立"左!

引用:
原帖由 王風雷 於 2006-11-29 12:52 發表

干將係火雲邪神間房個櫃到
干將話囇都係絕世神兵,就咁放係個櫃到,真有d哂料!唔知玉郎點安排佢同劍魔重見天日!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-29 03:28 PM 發表

干將話囇都係絕世神兵,就咁放係個櫃到,真有d哂料!唔知玉郎點安排佢同劍魔重見天日!
我諗都有排啦,因為其實東方無敵唔殺劍魔,只為求證兩件事:點解劍魔向澳門聖母堂之戰放過火雲邪神,同向聖殿風雲點解要救走老邪神。(雖然大家都知事實)

仲有最重要既係,點解本來屬於小劍仙的干將,會落入東方無懼手上,之後先易手至劍魔呢?咁果時就會引出小劍仙la

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-11-29 06:50 PM 發表

我諗都有排啦,因為其實東方無敵唔殺劍魔,只為求證兩件事:點解劍魔向澳門聖母堂之戰放過火雲邪神,同向聖殿風雲點解要救走老邪神。(雖然大家都知事實)

仲有最重要既係,點解本來屬於小劍仙的干將,會落入東方無 ...
咁多野?2009年都未講得到啦

小劍仙千祈唔好咁快出場住。佢出現只會令而家局勢亂上加亂,亦都會令火雲邪神,無敵佢地變到好似小朋友一樣,完全無法抗衡。

但另一方面去睇,佢出現亦可以起一個作用。就係令到一 d 唔應該再繼續生存o既角色從此消失,一一被佢屠殺。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-11-30 04:36 AM 發表
小劍仙千祈唔好咁快出場住。佢出現只會令而家局勢亂上加亂,亦都會令火雲邪神,無敵佢地變到好似小朋友一樣,完全無法抗衡。

但另一方面去睇,佢出現亦可以起一個作用。就係令到一 d 唔應該再繼續生存o既角色從 ...
講真..我覺得小劍仙應該出唔到場....最多都係咁2講下有個類似人物...
因為小劍仙係文傳既.....老黃想出佢..我諗要買埋醉拳先出得...
(當年好似講到明係crossover~~)
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期

1.洪東打殘電王
2.蚩尤開始搶通天教地盤 四親自龍出征收復失地
3.四龍一行人中伏

下期標題---龍陷淺水 馬革裹屍

今期幾好睇, 打足成期. 洪東用降龍十八掌用得好正~
洪東先係真正ge正道人仕, 唔會亂咁殺人. 群英學下前輩la.

洪東的確係勁 ! 的確係醒 !   兩野就收左電王皮。換左係舊著年代,電王就算有十條命都唔夠死。但老黃對新著 d 角色似乎仁慈左好多,好多時都不願下殺手,寧願廢左武功,等佢地無得再作惡就算,呢個真係好大轉變囉。

四龍呢鋪真係慘,佢 d 手下肯定會全軍覆沒,得返佢一個人孤軍作戰。有 d 壯士一去,兮不復還果種 feel !

如果無任何後援,四龍 sure lose ! 軒轅驚天訣 26 層天好似未達到金鐘罩 10 關實力,單係一個蚩尤都無法應付,何況仲有個星宿老怪添。

Anyway,呢場硬仗可以寫得好好睇,希望老黃俾 d 心機落去。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-11-30 12:40 PM 發表

講真..我覺得小劍仙應該出唔到場....最多都係咁2講下有個類似人物...
因為小劍仙係文傳既.....老黃想出佢..我諗要買埋醉拳先出得...
(當年好似講到明係crossover~~)
當年佢係暗示過係小劍仙,但係張萬友已經在劇情中講左佢並吾係小劍仙,而相信老黃最多只會安排一個又係姓"練"概高手來個借屍還魂

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-11-29 10:50 AM 發表

仲有最重要既係,點解本來屬於小劍仙的干將,會落入東方無 ...
依家火雲邪神到底知唔知劍魔未死?
白鷲好似冇向佢提到劍魔嘅生死喔...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-11-30 03:00 PM 發表
洪東的確係勁 ! 的確係醒 !   兩野就收左電王皮。換左係舊著年代,電王就算有十條命都唔夠死。但老黃對新著 d 角色似乎仁慈左好多,好多時都不願下殺手,寧願廢左武功,等佢地無得再作惡就算,呢個真係好大轉變囉。

四龍呢鋪真係慘,佢 d 手下肯定會全軍覆沒,得返佢一個人孤軍作戰。有 d 壯士一去,兮不復還果種 feel !

如果無任何後援,四龍 sure lose ! 軒轅驚天訣 26 層天好似未達到金鐘罩 10 關實力,單係一個蚩尤都無法應付,何況仲有個星宿老怪添。

Anyway,呢場硬仗可以寫得好好睇,希望老黃俾 d 心機落去。
洪東不愧玄門正宗, 兩野將電王收皮!  

四龍可能全軍覆沒!  

但係有一點好奇怪, 蚩尤係元始門主, 點解無"靚"跟住佢既?????  

果d二使三妖四族長全部死晒咩?= =後來好似仲有死神拳皇二代同三仙加入元始門

急先鋒有無隨四龍出征???

引用:
原帖由 kincs 於 2006-11-30 14:44 發表

下期標題---龍陷淺水 馬革裹屍
「馬革裹屍」原作「馬革裹尸」。「尸」,同「屍」。這是和馬援有關的一句成語。馬援(西元前14∼西元49),字文淵,東漢茂陵(今陝西省興平縣東北)人。初依隗囂,後歸光武,拜伏波將軍,平交趾,世稱「馬伏波」。馬援在王莽統治的時候,曾經做過扶風郡的督郵,有一次他負責押解一批犯人,途中他因為同情這些犯人,就擅自釋放了他們,自己也丟了官,逃到北地郡。馬援在那邊以農牧為生,因為經營得法,幾年之後變得相當富裕。但他不願成為一個守財奴,就把財產送給親人朋友。後來馬投靠光武帝,建立了許多的戰功,拜伏波將軍,封為新息侯。公元四四年,馬援已經五十八歲了,有人勸他應該退休,好好在家安享天年,不要再奔波沙場。但是馬援拒絕了,並且很豪邁地說:「現在北方還有匈奴、烏桓為患,我正要去肅清他們。身為男子漢大丈夫,就應該死在沙場上,用馬革裹著屍體送回來埋葬,怎麼可以躺在床上,死在兒女的手中呢?」平定了匈奴、烏桓之後,馬援又前往貴州作戰。當地氣候炎熱,環境惡劣,許多士兵都得了傳染病死去,這位老將軍也身染重疾。但他仍堅持守在前線,不肯離開,最後終於實現了他戰死疆場、馬革裹屍的壯志。後來「馬革裹屍」被用來比喻英勇作戰,效命沙場。

其實你地擔咩心老祖宗出場呀
佢出左場,分分鍾都唔夠金羅抽打
老坑又點樣x2或者x3呢?

仲有,依家既邏輯setting,分分鍾老祖宗都會俾四小將嚇走啦~~
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

嘿嘿......龍虎門班編劇簡直係勁!!!!

電王o既背景竟然可以完完全全改頭換面呀!!!

第276期《電王》

1)電王是韓日混血兒,外公是日本合氣道宗師級人物,因而自小已練得一副好身手
2)電王長大後不務正業,自持功夫了得,糾黨橫行(背景係韓文字,我諗係韓國啦掛)
3)http://mh.www.jumpc.com/display.asp?id=7797&page=8 (詳情睇呢倒啦)

刁大雄,嘿嘿......“刁”咩o野“大雄”呢??.....雲南漁村??....簡直亂o黎得很!!

唯一一個合理解釋,洪東點錯相,電王為o左想打交就認o左係刁大雄,結果自己揩o左o野,被廢!!

yeah yeah!!!

相關搜索目錄: 合氣道

引用:
原帖由 kit_siu 於 2006-12-1 03:00 AM 發表

第276期《電王》

1)電王是韓日混血兒,外公是日本合氣道宗師級人物,因而自小已練得 ...
噫...係喎kit兄咁都記得,確實係"近"呀

會唔會遲d又出多個電王師父先係"刁大雄"丫,跟手洪東仲要俾佢電瓜埋,再跟手.....................

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-30 09:01 PM 發表

「馬革裹屍」原作「馬革裹尸」。「尸」,同「屍」。這是和馬援有關的一句成語。馬援(西元前14∼西元49),字文淵,東漢茂陵(今陝西省興平縣東北)人。初依隗囂,後歸光武,拜伏波將軍,平交趾,世稱「馬伏 ...
佢改埋d名次次都同內文唔同架啦

又睇下下期四龍駛唔駛死啦

引用:
原帖由 kit_siu 於 2006-12-1 03:00 AM 發表

第276期《電王》

1)電王是韓日混血兒,外公是日本合氣道宗師級人物,因而自小已練得 ...
今年係 2006 年,  35年前即係 1971 年,  仲係文革!  雲南死幾多人都得, 不過,  當時仲有有漁村呢??  d 人o既衣著係點呢??  阿電王殺人之前有冇念毛語錄呢?   我都唔知...........

怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

在龍虎門裡的洪武大帝預覽編, 明太祖的武功是日月神鑑 !?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。