推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-25 02:50 PM 發表
玉郎仲話
1)飛妖,老妖好難再進步
2)三皇唔會出現在神兵F
3)小龍如果練成九陰,一定不會重蹈風雷覆轍

下期叫「無敵戰神,伏虎降龍」!蚩尤KO雙皇?
上期夠叫"擒龍"啦, 青龍同黑龍都冇比人擒到啦

今期蠻青龍果一手『噴射器』招式真係嘆為觀止,咁樣露一手...功力坐底有金鐘7關的功力...
音樂無界限

我各得飛妖好似弱左好多,連2打6都要用咁多力先做底一個.

引用:
原帖由 華安 於 2007-1-25 08:19 PM 發表
我各得飛妖好似弱左好多,連2打6都要用咁多力先做底一個.
飛妖練的是寒冰掌,泰國0甘熱,D威力咪打折咯!
好彩佢D輕功冇受影響0乍,打唔過都可以閃。
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-1-25 20:34 發表

飛妖練的是寒冰掌,泰國0甘熱,D威力咪打折咯
好彩佢D輕功冇受影響0乍,打唔過都可以閃。
+
音樂無界限

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-1-25 17:42 發表
下期會唔會由飛妖跟蹤醉魔, 小龍同黑龍返去搵小虎, 跟住就上演一場龍虎三皇鬥戰神! 如果得小虎一個, 應該捱唔過蚩尤三招!
硬碰就實捱唔過蚩尤三招,如果用招式和身法周旋,咁或者可以頂到小龍趕到!

唔哇﹐睇到各位嘅反應﹐就知道大家應該已經嘆左最新一期嘅龍虎門﹐唉﹐我就冇大家咁好彩喇﹐我呢道嘅書鋪要到今日下晝先至出到書。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-25 11:40 AM 發表
今期蠻青龍果一手『噴射器』招式真係嘆為う鷵?關的功力...
『噴射器』?????

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-25 01:57 PM 發表

硬碰就實捱唔過蚩尤三招,如果用招式和身法周旋,咁或者可以頂到小龍趕到!
正常應該小虎比豬油一掌化左灰......

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-26 01:07 發表

正如樓上師兄所講~泰國咁熱,6陽都變78陽吧...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-26 01:07 發表

正常係架,不過鬼叫小虎係主角咩!佢一腳踢死蚩尤就有可能!

下期cover個小虎擺出「毒龍鑽」姿勢,唔通小虎會用「電光毒龍鑽」鑽蚩尤?

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-1-25 05:42 PM 發表
下期會唔會由飛妖跟蹤醉魔, 小龍同黑龍返去搵小虎, 跟住就上演一場龍虎三皇鬥戰神! 如果得小虎一個, 應該捱唔過蚩尤三招!
我覺得係小龍番去搵蚩尤,黑龍去搵4龍,飛妖also跟蹤醉魔

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-1-26 01:05 發表

『噴射器』?????
就係哩一手...
咁的能耐...我諗龍虎門中只有風雷、小龍、飛妖得咋...韋馱應該都得掛
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
音樂無界限

引用:
原帖由 kincs 於 2007-1-25 02:17 PM 發表
睇完今期

1.四大族長只有青龍似番d樣, 功力唔錯, 其他人只係移動沙包.

2.藍浪同醉魔去左泰國, 唔通通天教終於決定左要同白蓮教合作?

3.下期龍虎再戰蚩尤, 可以睇下小龍係唔係真係打得過蚩尤.

今期問答 ...
小虎lee排唔通日日掛住同小靈"玩",唔練九陽轉玩"其他功夫"

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-26 09:53 AM 發表

就係哩一手...
咁的能耐...我諗龍虎門中只有風雷、小龍、飛妖得咋...韋馱應該都得掛
好野,玉記d野真係能人所不能

遲多幾年會唔會飛天飛出宇宙打呢

引用:
原帖由 failong 於 2007-1-26 09:56 發表

好野,玉記d野真係能人所不能

遲多幾年會唔會飛天飛出宇宙打呢
我尋日睇都嚇咗一跳,咁的功夫至少有金鐘8-9關,可能分分鐘勁過蚩尤添...
同類型的功夫,以前飛妖救被翻江蛟圍攻的老妖都試過...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-26 10:10 AM 發表

我尋日睇都嚇咗一跳,咁的功夫至少有金鐘8-9關,可能分分鐘勁過蚩尤添...
同類型的功夫,以前飛妖救被翻江蛟圍攻的老妖都試過...
我唸唔止金鐘8關咯,因為從沒見過身負8關既黑龍或阿柴發過隔空招式打人,起碼9~10關啦...咁計落去,青龍級數咪幾乎等同金欏柚???

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-26 04:22 PM 發表

我唸唔止金鐘8關咯,因為從沒見過身負8關既黑龍或阿柴發過隔空招式打人,起碼9~10關啦...咁計落去,青龍級數咪幾乎等同金欏柚???
記憶中青龍真係幾勁架,舊著中好似只係差蚩尤小小. 佢同金欏柚同級都唔出奇. 但今期就真係誇咗小小.....

青龍的確係好勁, 雙皇同佢打都完全佔唔到上風, 似乎起碼都要加埋小龍先叫做有 d 勝算. 如此睇黎, 青龍應該都有金鐘 9.5 關 level, 極接近金羅漢級數.

其餘果三件實在不值一提, 相信如果只係單打獨鬥, 飛妖應該可以揪得低任何一件, sure win !  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-1-26 05:09 PM 發表
青龍的確係好勁, 雙皇同佢打都完全佔唔到上風, 似乎起碼都要加埋小龍先叫做有 d 勝算. 如此睇黎, 青龍應該都有金鐘 9.5 關 level, 極接近金羅漢級數.

其餘果三件實在不值一提, 相信如果只係單打獨鬥, 飛妖應該 ...
未睇今期既我見到各仁兄講得青龍咁勁,連宗兄都講龍虎雙皇聯手都未必打得贏,似乎寫得青龍太勁了,因為蚩尤肯定高班過青龍,咁使加理小龍,三皇聯手都未必打得贏未到教主級數既蚩尤????

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-1-26 17:09 發表

其餘果三件實在不值一提, 相信如果只係單打獨鬥, 飛妖應該 ...
我睇未必接近金羅漢級數,因為青龍捱左小虎佢地兩野已經輕微受創,正常下金仔只會當R痕!
雙皇佔唔到上風,會唔會係青龍水性較好, 打高左水準呢?

兩位大哥, 我之所以覺得青龍猛料, 係因為黑龍本身已經有金鐘 8 關, 而小虎都有 6 陽功力, 兩個人同時發招打落青龍要害, 但都只係可以令佢輕微受創, 可見青龍起碼都要有 9 關或以上 level, 否則又點樣可以捱得住雙皇同時用重招攻擊呢 ?

當然, 青龍同金羅漢比較, 就肯定係金羅漢勁 d 啦. 單係護身氣勁金羅漢都已經 win 成條街.  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-1-25 02:50 PM 發表
玉郎仲話
1)飛妖,老妖好難再進步
2)三皇唔會出現在神兵F
3)小龍如果練成九陰,一定不會重蹈風雷覆轍

下期叫「無敵戰神,伏虎降龍」!蚩尤KO雙皇?
無敵戰神當然是指豬油啦!
但伏虎降龍應該不是指蚩尤KO雙皇,很有可能是指小貓的家傳内功:伏虎降龍氣。
書名又在誤導讀者!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。