推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-1-18 07:35 AM 發表
對於今期蚩尤同白無堐原來真係怕子彈我真係好震驚, 白無堐未露過一手我唔知佢咩功力, 但蚩尤對過邪神都係僅敗, 點差都有小龍咁上下掛, 小龍可以一掌打斷條橋, 你話用指彈要射幾多鎗至打得斷條橋? 或者有人會反駁攻 ...
冇錯!!

上期尾仲以為今期會見倒白無崖用伏羲問天錄抵擋或避開子彈。

點知…竟然見倒白無崖個驚慌擘大口樣……

如果武俠漫畫D一線高手怕子彈,咁就好無癮,練功根本無意義。

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-18 11:58 AM 發表

剛看了劇情簡介,蠻青龍的武功是神罡氣、天罡掌,戎朱雀的武功是神鳥四絕,夷白虎的武功是鐵虎戰拳,狄魯狂最遜,不但沒介紹他的武功還被黑龍打!
其中一個族長竟然同黑龍有「超強武者感應」!!!

引用:
原帖由 百發百中 於 2007-1-19 12:25 AM 發表

冇錯!!

上期尾仲以為今期會見倒白無崖用伏羲問天錄抵擋或避開子彈。

點知…竟然見倒白無崖個驚慌擘大口樣……

如果武俠漫畫D一線高手怕子彈,咁就好無癮,練功根本無意義。

希望白無崖係扮死狗來隱藏實力啦,0甘都冇0甘失望。
希望班傻編劇識得兜返啦。

引用:
原帖由 百發百中 於 2007-1-19 12:27 AM 發表

其中一個族長竟然同黑龍有

0下!一個二打六族長都有「超強武者感應」???
連龍虎門班人都未有,0甘咪強過龍虎門D人???
因該係黑龍被他打都只狗才對,又有反駁了!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-1-19 01:10 PM 發表

其實在舊著青龍好勁架,元始門中除咗蚩尤外,應該到佢最好打.但唔知點解今期寫到佢咁癈.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-19 02:38 PM 發表

其實在舊著青龍好勁架,元始門中除咗蚩尤外,應該到佢最好打.但唔知點解今期寫到佢咁癈.
舊著青龍最後仲叛變,好彩蚩尤練到盤古初開至Dup低佢咋!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2007-1-19 07:50 PM 發表

舊著青龍最後仲叛變,好彩蚩尤練到盤古初開至Dup低佢咋!!
佢都應該出咗幾百期先死,最後係咪俾蚩尤打死o架?記唔記得點被打死o架?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-1-18 12:52 AM 發表

嘩!呢套劇都差不多三十年,仲要係麗的劇集,你都有印象,勁!
當年覺得姜大衛跛手好型o架
冇辦法啦﹐當年袁若飛斬飛曹化淳嘅i頭個一幕實在太震撼啦。亞視八十年代初同之前拍嘅武打戲都好好睇架﹐D動作硬橋硬馬咁﹐好似個個都有料到。

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-1-18 16:42 發表
其實武絕對可以神化D, 刃牙D主角咪一樣唔驚子彈, 同樣破壞力好驚人添, 如果刃牙可以同龍虎門玩crossover, 火雲邪神可能夠範馬勇次郎打, 金羅漢亦唔夠花山薰打.
範馬勇次郎最高成績係界斷隧道,火雲邪神可踩碎一間三層高廟喎...
花山薰唔會(應該話未見過會.)從背後打人,而從之前事件睇金羅漢罩門在後面下半身...花山薰亦應該唔到了...

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-1-19 13:10 發表

慾狼在暗示龍虎門強過超強武者了...

引用:
原帖由 KING546 於 2007-1-19 09:42 PM 發表

佢都應該出咗幾百期先死,最後係咪俾蚩尤打死o架?記唔記得點被打死o架?
我記得當時嘅情況係咁﹐青龍先幫蚩尤療傷﹐然之後就偷襲蚩尤﹐理由係蚩尤為左幫銀玲報仇而忽略左教務﹐想取而代之。初時蚩尤處處受制﹐因為阿鳳奪天傳左套麼女媧補天訣畀﹐話係盤古天極震嘅克星。到最後﹐蚩尤不用盤古天極震而用普通拳招配合無窮戰意擊斃青龍。

嘩﹐呢期小虎殺到﹐整個局勢為之一變﹐教腳應該唔成問題﹐重點係未能查出四龍嘅下落﹐整體計劃算係失敗左。如果真係想打探四龍下落﹐以家咁嘅情況就非得擒下蠍王或蛇王不可﹐因為照我睇班元始人個個都好硬頸﹐係死都唔講個種。

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-1-21 03:18 AM 發表
嘩﹐呢期小虎殺到﹐整個局勢為之一變﹐教腳應該唔成問題﹐重點係未能查出四龍嘅下落﹐整體計劃算係失敗左。如果真係想打探四龍下落﹐以家咁嘅情況就非得擒下蠍王或蛇王不可﹐因為照我睇班元始人個個都 ...
希望下期能睇到龍虎雙皇做番套好戲,打餐飽既!!

我唸四大族長中最有可能可以從中套出四龍所在既應該係朱雀,因為朱雀好色,而好色之人意志力係最弱既,所以我係雙皇就會捉朱雀。

蚩尤白無涯怕子彈,我個人反而覺得係好事,唔似得舊龍咁個個超神級高手都唔怕現代化既武器(最佳例子就係老祖宗),咁D只有軍隊而沒有超神級武者既國家咪聽俾D強者吞併???

1:6的王小龍,拎起支結他先發覺原來王小龍都可以咁Rock
各位老友...你地覺得張相點呢
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
音樂無界限

呢張又覺得點呢?哩個背影實在太殺死人喇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-21 21:29 發表
1:6的王小龍,拎起支結他先發覺原來王小龍都可以咁Rock
各位老友...你地覺得張相點呢
謝檸檬喎...

引用:
原帖由 my709394 於 2007-1-21 22:45 發表

謝檸檬喎...
...真係似咩...
點解個個都話似謝檸檬
音樂無界限

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-21 06:10 PM 發表

希望下期能睇到龍虎雙皇做番套好戲,打餐飽既!!

我唸四大族長中最有可能可以從中套出四龍所在既應該係朱雀,因為朱雀好色,而好色之人意志力係最弱既,所以我係雙皇就會捉朱雀。 ...
照目前嘅形勢﹐龍虎門得翻小虎同黑龍﹐如果真係大打一場﹐龍虎門蝕底好多。最好係因為蠍王貪佢地青見仔而唔捨得出手﹐咁仲有得打。另外哩我都好擔心本書頭六頁會用黎解釋文殊係點過消息畀小虎﹐結果令到D打鬥場面唔夠喉。

希望小龍會好似封面般咁蒲頭﹐咁可能會令到蠍王調轉槍頭用暗器暗算個四條茂梨都未定!

想知一下金聖老有無俾到冰火極樂丸解藥王小鷹同林谷食呢

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-1-22 08:26 AM 發表
想知一下金聖老有無俾到冰火極樂丸解藥王小鷹同林谷食呢
有,但都已經係好耐以前O既事.
可能已經食咗解藥.......
小鷹同林谷都冇出場好耐好耐........

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-1-22 01:31 AM 發表

照目前嘅形勢﹐龍虎門得翻小虎同黑龍﹐如果真係大打一場﹐龍虎門蝕底好多。最好係因為蠍王貪佢地青見仔而唔捨得出手﹐咁仲有得打。另外哩我都好擔心本書頭六頁會用黎解釋文殊係點過消息畀小虎﹐結果令到 ...
個碼頭,唔計側側膞既星宿派,只係得四大族長打得下,雙皇夠殺有餘。但星宿派加入又唔同睇法,最好係雙皇打殘四族長後,星宿派不得不出手之下,星宿7王齊上大戰雙皇,咁就一連兩場打戲,而且打法唔同(星宿7王用毒又吸化功,唔同四大族長實牙實齒個種打法),如果用心編繪,應該會有睇頭。最理想就係最後星宿老仙見勢色唔對落埋場,雙皇打到殘之際,小龍趕到,龍虎三皇大戰星宿派咁就好睇咯!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-22 11:00 AM 發表

個碼頭,唔計側側膞既星宿派,只係得四大族長打得下,雙皇夠殺有餘。但星宿派加入又唔同睇法,最好係雙皇打殘四族長後,星宿派不得不出手之下,星宿7王齊上大戰雙皇,咁就一連兩場打戲,而且打法唔同(星宿7王 ...
這是大家的夢想!!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-22 11:00 AM 發表

個碼頭,唔計側側膞既星宿派,只係得四大族長打得下,雙皇夠殺有餘。但星宿派加入又唔同睇法,最好係雙皇打殘四族長後,星宿派不得不出手之下,星宿7王齊上大戰雙皇,咁就一連兩場打戲,而且打法唔同(星宿7王 ...
星宿現在只得6王 , 蛤王已做左香香公主

同意這只是dream, 有都可能打掉7-8期去,

引用:
原帖由 forever more 於 2007-1-22 12:32 PM 發表

星宿現在只得6王 , 蛤王已做左香香公主

同意這只是dream, 有都可能打掉7-8期去,
期數唔係問題,最緊要係打得精彩!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。