推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-1-30 12:04 發表
韋陀咁耐都無蒲頭, 如果呢段日子佢真係全心全意去修練佢o既九霄真經第 9 章的話, 他日再次出場, 功力之高一定係群英之冠 ( 但願真係咁 ) !  
其實真係唔明當初會俾韋陀昇上終極九章,因為小弟既論點一直係因為韋陀功力高出同儕太多(風雷個D廢料7重天唔計),所以遭到雪藏。D老編又唔肯用腦轉轉佢,例如用小弟多次提到個種"有限制既終章使用法",令到韋哥可以出場,又不會因功力太高令D老編唔知點寫。

既然而家出左星宿老仙,乾脆就黎一場韋哥為救大家而俾老仙吸功啦,功力低左反而得到出番場既機會...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-1-30 12:13 發表

會唔會係"星宿老仙鋤毒娃"呢?
唉到軟林林時才鋤嗎?

岩岩睇完文傳出o既舊龍....講到光頭星清醒番....

o個陣o既情節...even 係文戲都係一兩頁講十零細格...打戲期期都佔7成以上..

打親都打甩脾....點解而家會變成咁...

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-27 11:59 發表

BAN7左佢啦...
成日咁樣COPY人..=.=凸
ban佢老味ip啦!又多個分身呀!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-30 20:05 發表

其實真係唔明當初會俾韋陀昇上終極九章,因為小弟既論點一直係因為韋陀功力高出同儕太多(風雷個D廢料7重天唔計),所以遭到雪藏。D老編又唔肯用腦轉轉佢,例如用小弟多次提到個種"有限制既終章使用法&quo ...
唔好卦?d 功力上上落落咁,好肉酸,叫佢d 濕狗編劇度好d 俾韋陀發揮好過,如果唔係開左先例,盞令以後d 功力排行又再出現大混亂

今期睇到小虎出毒龍鑽o個陣嚇左一嚇
以為又比小虎用招式彌補功力差距 鑽到蚩尤飛開
估唔到蚩尤一野就震爆招毒龍鑽! 好野!

黑龍以金鐘 8 關功力捱蚩尤一拳都要狂嘔黃膽水. 好想知如果金羅漢 10 關金鐘罩捱蚩尤一拳時, 到底金羅漢會唔會痛, 定還是金鐘罩震到蚩尤手指骨爆裂 ?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

我覺得而家d吉普車o既避震功能勁得好犀利....點解呢?

因為咁多位前兩期見呀...黑龍...爆氣金鐘第六關....隻艇仔係河上面斷開兩截....水上面咁大o既浮力都要爆散哂...

反觀黑龍今期....同蚩尤用第八關...駁拳....架jeep仔...郁都唔郁...路又唔爛...衫又唔駛爆...

小虎拚廿七重天就俾蚩尤震退...黑龍又係拚廿七重天就血都唔嘔一滴...唔通小虎功力連八關金鐘都不如?...

仲有...點會夾硬為左講白蓮教叉左隻腳過黎...而去寫到呀藍浪笨實到曝哂光懶咁高姿態同醉魔呢條柒姑碌出街散步...

呢d梗係寧俾人知莫俾人見o既一著奇兵架嘛....以藍浪一個咁深謀遠慮....處處小心o既人...黎到泰國反而要白骨丞相提點呢d咁唔應該犯o既錯...真係覺得前o個排用心寫藍浪o既心機摧毀左...大家都係丞相...唉...藍浪都係去賣屎忽算啦..

有樣野幾開心....咁多期新龍....終於有一期....見到小虎俾人狠狠地質一鎚甘o既...等佢鑊鑊都咁虎目含威丫拿...

引用:
原帖由 獵食者 於 2007-2-1 17:57 發表

小虎拚廿七重天就俾蚩尤震退...黑龍又係拚廿七重天就血都唔嘔一滴...唔通小虎功力連八關金鐘都不如?...

小虎得6陽, 功力唔及8關好正常.

引用:
我覺得而家d吉普車o既避震功能勁得好犀利....點解呢?

因為咁多位前兩期見呀...黑龍...爆氣金鐘第六關....隻艇仔係河上面斷開兩截....水上面咁大o既浮力都要爆散哂...

反觀黑龍今期....同蚩尤用第 ...
不過今期畫功真係有讀者畫廊Feel..........同埋今期都唔知戰神無歒左去邊!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2007-2-1 13:02 發表

不過今期畫功真係有讀者畫廊Feel..........同埋今期都唔知戰神無歒左去邊!!
無敵就梗架啦....個個都走哂....得佢一碌杉咁企係馬路...仲唔"無"敵?

引用:
仲有...點會夾硬為左講白蓮教叉左隻腳過黎...而去寫到呀藍浪笨實到曝哂光懶咁高姿態同醉魔呢條柒姑碌出街散步...

呢d梗係寧俾人知莫俾人見o既一著奇兵架嘛....以藍浪一個咁深謀遠慮....處處小心o既人...黎到泰國反而要白骨丞相提點呢d咁唔應該犯o既錯...真係覺得前o個排用心寫藍浪o既心機摧毀左...大家都係丞相...唉...藍浪都係去賣屎忽算啦..
都唔係夾硬嘅,白蓮教要搞毒品生意,咁搵泰國通天教合作也算正常!
另外我懷疑白骨丞相,可能想勾結白蓮教造反!

引用:
原帖由 kincs 於 2007-2-1 19:20 發表

小虎得6陽, 功力唔及8關好正常.
贊成!
6陽得7關, 好耐之前講過!

hihi~~~~ i am new here

今期小虎同蚩尤打都算ok啦,不過蚩尤同黑龍重拳互轟...2個都係高手(功力起碼8關以上),但係架吉普車竟然絲毫無損...犀利
音樂無界限

睇完今期,我覺得雙皇超勁..

首先,小虎招式彌補功力差距我覺得合理,但佢俾蚩尤結結實實質一鎚落塊面度,牙都冇少一隻,血都冇流一滴,只係有少少暈...以佢得六陽既功力,超勁喇,反而蚩尤俾佢打到口角流血(見今期P.13)

其次,黑龍同蚩尤硬併一招,就算大家力量相約,都應該相方向後飛,但蚩尤就飛開喇,黑龍呢? 冇飛開喎,只係嘔下咁喇,我覺得好大可能係暈車浪,好明顯黑龍一招既力量比蚩尤大好多,如大人打細路..

什麼伏虎降龍....唉!!

另外藍浪周街行謊死冇人知咁,為乜呢?
係唔係又係老黃所講既智策呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-2-1 17:15 發表
黑龍以金鐘 8 關功力捱蚩尤一拳都要狂嘔黃膽水. 好想知如果金羅漢 10 關金鐘罩捱蚩尤一拳時, 到底金羅漢會唔會痛, 定還是金鐘罩震到蚩尤手指骨爆裂 ?
照睇,金羅漢功力高過蚩尤好多喎,同意嗎?
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

"另外我懷疑白骨丞相,可能想勾結白蓮教造反!" Agree.

引用:
睇完今期蚩尤同黑龍互轟對方一拳o既情況後, 我相信金羅漢係絕對勁過蚩尤, 但勁幾多就唔敢講.

黑龍咁樣硬食蚩尤重拳都只係嘔下黃膽水, 換轉係金羅漢 10 關的話, 可能連口水都唔會流一滴. 但蚩尤就可能會好大鑊, 分分鐘胸骨都會裂 !  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-2 09:32 發表

依照近幾期黎睇, 應該係金羅漢勁d
但係之前邪神都係小勝蚩尤(論功力)
真係令人覺得好矛盾

引用:
原帖由 小小力 於 2007-2-2 09:32 發表

舊著張萬友畫果時就煲得蚩尤好勁

同天尊功力相約就以戰意取勝
同老天尊果場大戰(即係搵小虎接管通天教果場)
就係以無限戰意力鬥比佢勁既老天尊,打到佢心慌

之後無數漫畫就跟風,學人講戰意.......

之後無左張萬友新著....就講乜都信服唔到人
因為無辦法以畫面掩蓋劇情既不足以及不可能性
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 stanley09 於 2007-2-2 14:23 發表

依照近幾期黎睇, 應該係金羅漢勁d
但係之前邪神都係小勝蚩尤(論功力)
真係令人覺得好矛盾
其實蚩尤可能未盡全力
之前佢同邪神打 運功o個時會出現紅色戰紋 而家就無
有兩個可能
一係就係佢隱藏實力
一係就玉郎唔記得左蚩尤有戰紋lee回事

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。