推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

四大名捕討論區

元顏決睇黎真係有機會死,如果佢同諸葛先生、無情互抽時出埋天地寂同唯我獨尊兩招,咁我估佢死既機會都超過九成,可能臨死前佢都可以見到唐冰冰最後一面含笑而逝,千祈唔好好似之前周白宇同銀劍咁,明明話死左又唔死得,再出呢招我諗實引起公憤﹗

上期耶律小草咪話唔知九兵衛點解死剩佢,我估一係幫元顏決收屍,一係都係最老土果隻幫元顏決擋招死。

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-26 01:56 發表
元顏決睇黎真係有機會死,如果佢同諸葛先生、無情互抽時出埋天地寂同唯我獨尊兩招,咁我估佢死既機會都超過九成,可能臨死前佢都可以見到唐冰冰最後一面含笑而逝,千祈唔好好似之前周白宇同銀劍咁,明明話死左又唔死得,再出呢招我諗實引起公憤﹗
元顏決猛拳轟來,看諸葛先生仍是一派從容的態勢,肯定不簡單...

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-25 17:56 發表
上期耶律小草咪話唔知九兵衛點解死剩佢,我估一係幫元顏決收屍,一係都係最老土果隻幫元顏決擋招死。 ...
更老土的應是有咗元顏決骨肉, 同佢傳宗接代!

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-26 01:49 發表

下期第三唔知會遇到邊個呢?照時間計無理由係唐冰冰架,莫非係唐十五既人?
殷乘風今期兩野就比色空ko....但照計色空比人審問都受左傷,唔係無得打既。
我都係估公主唔使死,分分鐘殷乘風救返佢令 ...
第三會唔會遇到唐刃同唐瀟雨呢??
殷乘風照計同色空有得打,但色空有公主在手,投鼠忌器呀!!
我都係估公主唔死,唔死大家都好大件事...
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 急電 於 2008-3-26 01:56 發表
上期耶律小草咪話唔知九兵衛點解死剩佢,我估一係幫元顏決收屍,一係都係最老土果隻幫元顏決擋招死。
我估係後者....因為有唐冰冰到救元顏決或者收屍。
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

一個邊境將軍咁就俾一隻翼搞掂左,反而四大名捕走入金國仲可以大殺四方,話就話主角姐,都唔使大細成咁卦~

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-3-27 10:14 發表
一個邊境將軍咁就俾一隻翼搞掂左,反而四大名捕走入金國仲可以大殺四方,話就話主角姐,都唔使大細成咁卦~
都唔可以咁講既,邊境將軍最重要都係調兵遣將,但論武功可能唔及D武林中人。

haha~好耐冇出聲啦
我估下期無情+諸葛先生可以打走元顏決
霸王佢而家傷成咁,比盡佢得返四、五成功力
諸葛先生就有兩、三成
但大家唔好唔記得,無情係「人肉功力增強器」,佢可以將你發出黎既內力幾倍增幅......佢同諸葛先生聯手,霸王再中埋苦難掌,真係玩完.....
第三如果遇到唐十五,可能會被殺.....以顯示唐十五又變強左.....

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-3-27 20:58 發表
haha~好耐冇出聲啦
我估下期無情+諸葛先生可以打走元顏決
霸王佢而家傷成咁,比盡佢得返四、五成功力
諸葛先生就有兩、三成
但大家唔好唔記得,無情係「人肉功力增強器」,佢可以將你發出黎既內力幾倍增幅... ...
霸王仲可以用餘下三式天地霸拳,相信應該唔只得番四、五成功力…
但諸葛先生呢邊仲有鐵手同追命!

有兩樣野唔明

1. 有第三呢D武功高又愚忠的手下,換著我係金帝,即使佢失敗左一次,但留得青山在,那怕無柴燒,一於用心救翻佢,然後玩吓D君臣心理戲,當第三係friend咁看待,直情君臣之禮都可慳翻,令第三更加忠心耿耿,多左一個武功超強既死士。但呢個金帝反而視第三狗都不如,實在唔明佢點有能力做個明主...???

2. "耶律"係遼國姓氐,而遼國又同女真一族有世仇,點解耶律小草會係女真一霸完顏決既忠僕,後來仲做埋佢情人...可能介紹九兵衛出場時有解釋,但我個陣無咩留意。所以呢點實在唔係幾明....

今期,元顏決直樸諸葛先生鴾@擊,被無情用盡所有明器擋下,但仍然無法擊到元顏決。重創鴾蜆C決使出天地霸拳第八式「星宿滅」要致眾人於死,此時,諸葛先生及時出手擋下「星宿滅」,原來諸葛先生用盡僅餘鴾漱O,希望數招內擊到元顏決。諸葛先生使出苦難掌最後一式「修成正果」,元顏決亦使出天地霸拳第九式「天地寂」還擊。到底誰勝誰負呢??
色空帶走左公主,殷乘風醒來已經唔知佢地去左邊…
第三同活髏竟然遇上……….冷血!!
下期『贏得遺憾,死得安樂』…..  贏鴷i能係諸葛先生,但死鴷i能係第三!! 故事又去番唐瀟雨…

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-1 18:42 發表
今期,元顏決直樸諸葛先生鴾@擊,被無情用盡所有明器擋下,但仍然無法擊到元顏決。重創鴾蜆C決使出天地霸拳第八式「星宿滅」要致眾人於死,此時,諸葛先生及時出手擋下「星宿滅」,原來諸葛先生用盡僅餘鴾漱O, ...
我估下期完顏決應該都會戰死,而且會用埋最後一式「唯我獨尊」。

引用:
原帖由 急電 於 2008-4-2 00:33 發表

我估下期完顏決應該都會戰死,而且會用埋最後一式「唯我獨尊」。
我猜贏的是他,死的也是他,可能大限已至,沒機會用最後一式,所以感到贏得遺憾...

引用:
原帖由 急電 於 2008-4-2 00:33 發表

我估暫時完顏決唔會出埋「唯我獨尊」住.....因為我估佢唔死..!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-1 18:42 發表
今期,元顏決直樸諸葛先生鴾@擊,被無情用盡所有明器擋下,但仍然無法擊到元顏決。重創鴾蜆C決使出天地霸拳第八式「星宿滅」要致眾人於死,此時,諸葛先生及時出手擋下「星宿滅」,原來諸葛先生用盡僅餘鴾漱O, ...
我覺得死既應該會係公主...

引用:
原帖由 阿左 於 2008-4-3 15:32 發表

我覺得死既應該會係公主...
呢個都係,但應該冇咁快!!

諸葛生出完最後一招應該冇能力再同元顏決打,如果元顏生之後仲未死,我幾期待收拾佢既的人會係追命,以三捕如今情況,得佢仲有極少戰鬥力,加上追逝一招會令佢想起妞妞,用最強殺著殺死愛人的親人,該殺不想殺,心痛招愈強。
這種情況我諗連以後對付唐十五都唔會用得著~

本書已經被人彈話冇死大佬。我睇完顏決唔死都難。

我話最好就快D死啦。打o左成個月仲未搞掂﹐拖橋拖都離譜。

山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

今期,贏得遺憾,因為元顏決冇機會使出天地霸拳第十式已經擊倒諸葛先生,再冇人可以迫佢使出第十式,或者係佢已經冇機會….
死得安樂,因為元顏決雖然會死,但死前仍有能力殺哂現場所有人….
編者預告元顏決會死!!
冷血被第三打暈,邊個黎救佢呢?? 會唔會係殷乘風呢??
下期,『千日水寨,孤軍一脈』…..  金帝黎接元顏決最後一式天地霸拳,接得住嗎? 元顏決又使得出嗎?
唐瀟雨隻身去到搵唐十五同九十九孤軍?? 為乜?? 佢一個都可以勝得了唐十五??        
金帝都到囉!!唐冰冰又去左邊呢??

睇完今期...
我反而會諗係咪個名係下期預告黎?>??
因我會諗係金帝佢最後出黎接元顏決最後一野...點知元顏決出左半招就死左...所以金帝覺得自己係贏得遺憾....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期,睇唔睇都冇乜分別。
金帝話黎接元顏決最後一式天地霸拳,元顏決但都冇出最後一式,係出唔到,定儲力一擊呢??
小草終於知道自己有咩用!!但到底有咩用呢??唔通係同元顏決收屍??
用好多編幅俾唐十五吹佢既九十九孤軍幾勁幾勁…. 之後,唐瀟雨隻身去到囉!!
咁,同上期完書既時候咪差唔多囉!!
九十九孤軍,個個有冇唐倒四咁勁呢?? 如果有,早應該用喇!!如果冇,又有幾勁呢?? 一味靠人多,不如九百九十九孤軍喇!!...
下期,『非接不可的硬仗』….. 唐十五對唐瀟雨??

如果九十九孤軍個個都有唐倒四咁勁....

之前唐倒四周白宇打到不分勝負 wo, which mean, 九十九個升level前的周白宇????
唐瀟雨死十次都有啦

我可以好肯定咁講...o個99人...之後都會變哂2打6.....
仲會比4大名捕打底哂....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-15 23:55 發表
我可以好肯定咁講...o個99人...之後都會變哂2打6.....
仲會比4大名捕打底哂....
當日的九兵衛八金剛出場時都講到好Q勁,最後味又係0係唔使一期的時間差唔多俾人做低了
99姑轟如果真係咁強,到頭來咪影得中原班群雄更加廢柴........
(九兵衛冇啦啦死淨一半的時候我真係以為印漏左幾版)

very good, thank you!
本帖最近評分記錄
  • 小小力 體力 -20 文不對題 2008-4-18 00:43
  • 小小力 威望 -20 文不對題 2008-4-18 00:43
  • SIG 體力 -60 惡意灌水 2008-4-17 07:59
  • SIG 威望 -60 惡意灌水 2008-4-17 07:59
  • 冰河 體力 -60 文不對題 2008-4-17 00:05
  • 冰河 威望 -60 文不對題 2008-4-17 00:05

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。