推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

四大名捕討論區

回復 1125# 的帖子

原著都無劍姬這號人物………
得之我幸,失之我命。

今期肥仔插眼,變左做廋仔......
唐如來就玩分身......

未睇今期
不過想估姓唐果兩條友係咪玩菊花

引用:
原帖由 oqq2 於 2008-11-24 20:20 發表
未睇今期
不過想估姓唐果兩條友係咪玩菊花
好大可能......

唐瀟雨原來暗戀唐十五,都幾無聊

今期,大宋原來有三位武功好高既「三柄劍」,其中一個年輕既時候可以同諸葛先生過千招!諸葛先生都對三人好有信心, 但三位...... 連對白都未講,兩三下就被神祕人殺哂!!又借此想講,呢個「高手」好勁!
想講,一個故事好唔好睇,同「高手」既數目應該冇乜直接關係!
寫故事好似小朋友作文咁,「呢隻怪物好勁!」,下一句就係「它死了!」
唉!!
諸葛先生同其中一個過千招,但三個加埋兩三下就被殺哂!神祕人應該一掌可以殺死唐十五,兩拳移平京師!
唉!!
四大名捕點解變成咁架!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-12-9 19:30 發表
今期,大宋原來有三位武功好高既「三柄劍」,其中一個年輕既時候可以同諸葛先生過千招!諸葛先生都對三人好有信心, 但三位...... 連對白都未講,兩三下就被神祕人殺哂!!又借此想講,呢個「高手」好勁!
想講,一 ...
算係咁GA啦,佢係出呢個"高手"之前整死左劍姬同霸王,平衡返個世界

而家四大名捕入面有六大高手﹕獵頭王、唐十五、諸葛先生、唐瀟雨、第三、周白宇
都唔算好多,雖然我心愛既劍姬死左.....

今期介紹三大奇捕寫得好正,如果不賭翁果把係豬肉刀一定好搶,小玲瓏同追命有d咩往事呢...

三大奇捕唔好就咁過吓場就好喇
正道已經搞到冇乜勁人
反派就出極都有,仲越出越變態的強
再係咁四小強仲邊有得同佢地打吓

呢兩期名捕都寫幾搞笑,尤其係食飯果part,希望可以keep落去,唔好好似之前咁悶...

睇完今期,我覺得
唐刃唔會咁快玩完,相信佢會復功!!
獵戶七星不外如是。追命都贏得咁輕鬆!!獵戶七星可能連十一翼都不如!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

疑似既兩父子終於見面喇,究竟佢地會傾d咩呢?

艷兒今次捉蟲喇,佢會唔會俾個臭乞兒玩起呢...

引用:
原帖由 阿左 於 2009-2-6 14:28 發表 疑似既兩父子終於見面喇,究竟佢地會傾d咩呢?
傾左D廢話,講唔講都冇關係!!

獵頭王應該又係另一個天下無敵(越遲出越無敵),...第三都唔知接唔接到佢一掌!!

引用:
原帖由 小小力 於 2009-2-12 12:32 發表
傾左D廢話,講唔講都冇關係!!

獵頭王應該又係另一個天下無敵(越遲出越無敵),...第三都唔知接唔接到佢一掌!!
唔知點解講到外來既武功咁高,中原d武學好似係垃圾咁...

第三應該可以擋到獵頭王一掌,不過好快會俾獵頭王知佢既破綻...

引用:
原帖由 阿左 於 2009-2-13 00:49 發表

第三應該可以擋到獵頭王一掌,不過好快會俾獵頭王知佢既破綻...
諸葛sir最廢,連第三都唔知打唔打得贏

唐十五令一班孤軍絕對忠心既辦法,就係「嚇鬼」,....冇左「寶貝」死落地獄都冇好日子過,.....唐千張好肯定呢九十九個人都會被嚇到,嚇足一世!!唔通佢早知呢九十九孤軍係底能既??冷血功力已經提升到能力併完顏決,但對住乜鬼七殺星,只能靠「暗魂」先佔到上風,又係被矮化.....個乜鬼七殺星,帶幾個蝦兵蟹將既屍體黎「嚇鬼」話捉左諸葛先生,...但無情又信,...以獵頭王天下無敵既武功,帶埋獵戶七星去,唔好話救人,殺埋皇帝都仲得......用D乜計物計真係多X剩!!三大奇捕,懷疑都好合理,但未有證據就爆響口反檯,...呢D就係老江湖??冇證冇據你可以點呀??殺哂四大名捕??你地係捕頭唔係殺手!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-12-20 10:35 發表

算係咁GA啦,佢係出呢個"高手"之前整死左劍姬同霸王,平衡返個世界

而家四大名捕入面有六大高手﹕獵頭王、唐十五、諸葛先生、唐瀟雨、第三、周白宇
都唔算好多,雖然我心愛既劍姬死左.....
真係年紀大, 邊個係"第三"呀?
~~ 風調雨順。和氣生財 ~~

引用:
原帖由 無情情流水 於 2009-2-27 23:11 發表

真係年紀大, h:" /> 邊個係"第三"呀?
爛面男......
十一翼老大

今期講到無情得知艷兒係奸細,叫追命靜觀棋變,但心裡十分痛心...

臭乞兒不敵周白宇不知情下跌了刻有鳳字玉佩,周白宇呆著,乞兒公借機逃走...

乞兒公同周白宇都話玉佩既主係佢地老婆既遺物,但我覺得鳳欣如應該係乞兒公個女...

小珍同習玫紅變左冇頭新娘,不過多數都應該唔係佢地...

唐十五同獵頭王相遇,究竟會係盟約定係敵人呢?

今期竟然有神洲奇俠蕭秋水,仲要係老人家身份,做咩會亂哂嫁,呢本唔係群俠傳喎,極之失望~

因為冇睇小說,所以有D野唔明
四大名捕(漫畫)的時空應該係北宋,因為之前都提過幾年之後先會發生徽欽二帝被擄事件
但蕭秋水唔係南宋人咩?
睇到有少少R頭~

講左N次都要講,四大名捕的主角都是剋死老婆,真慘
下期殺小珍同玫紅的兇手會唔會就係豔兒............

相關搜索目錄: 小說

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。